Депутатите не поискаха Борисов да обясни за Хизбула

НС отхвърли предложението на Костов премиерът да бъде изслушан
Обновена: 7 фев 2013 09:42 | 7 фев 2013 09:42,
117
Депутатите не поискаха Борисов да обясни за Хизбула
Премиерът Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Втори ден поред в пленарната зала продължава да се обсъжда състоялият се във вторник Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и даде обяснение за позицията на правителството за извършителите на атентата в Бургас. Във вторник вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов обяви, че има данни двама от извършителите да са свързани с военното крило на радикалната ливанска групировка Хизбула.

По думите на Костов разнобоят на институциите по темата става очевиден. Той даде пример с излязлата информация, че президентът Росен Плевнелиев не е бил съгласен групировката да бъде посочена като извършител на атентата на летище Сарафово. Съпредседателят на Синята коалиция припомни и думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред БНР, в което той обясни, че терминът ”обосновано предположение” не е изпълзвано в правен смисъл и че разследването все още тече.

Днес разнобоят става съвсем очевиден. Президентът на страната казва, че се разграничава от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов. Главният прокурор също се разграничава, заяви Костов.

По думите на съпредседателя на Синята коалиция Борисов трябва да дойде в парламента и да обясни ”какви ги говори неговият вицепремиер”.

Сега ние се делим на едни антиирански, проирански, проруски. Кога някой ще застане на българска позиция? Ние нямаме позиция, възмути се Костов.

Моля ви, поканете министър-председателя да дойде да внесе яснота, призова лидерът на ДСБ.

В крайна сметка ”за” предложението на Костов гласуваха 45 народни представители, 49 бяха против, а 39 се въздържаха. Така предложението беше отхвърлено. Независимите депутати също поискаха информация, защото те не знаят какво се случва на КСНС и призоваха да бъде намерена аформата, по която да бъдат уведомени.

Вчера Костов отново призова министър-председателят да дойде в Народното събрание. И левицата поиска в сряда изслушване на премиера, но по темата за позицията на България на заседанието на Съвета на ЕС, което ще се проведе днес и утре в Брюксел.

На последния парламентарен контрол от левицата се оплакаха, че премиерът не е идвал в пленарна зала от месеци и обявиха, че това е неуважение към институцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
12
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Обяснявай за Буда. От цялата работа се разбра, че сте навързани като свински черва в името на ограбването на българския народ и няма да гласувам за БСП, СДС, Пръмова, ДПС, Атака - които ви бяха ***, РЗС - ***. Остана само НФСБ - единствените хора, които се осмелиха да коментират мръсотиите на всички мръсни бивши и настоящи ченгета, мутри, предатели, доносници, кадри на ДС. Браво на Бивол - Асен, браво на Скат и Велизар Енчев, Браво на Диков Канал 3 за интервюто с Дончева.
11
3
 
16
 
! Отговори
Orda преди 11 години
Кришнарите-герберасти всячески зящитават Дон Буда.ГЕРБЕРАСТИИ. Харекришна гербередти.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко на тая снимка гледа много уплашена. Както като спря парите за ремонт (след бурята, която изяде плажовете) на Варна на крайбрежната ивица и даде само на Бургас.Тогава *** го стреснаха че чак се отказа да идва да реже лентички на някакъв обект.
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Да се разследва престъпната ориентация на лицето Бойко Методиев Борисов" Няма и помен от опашатата лъжа на премиера ,че го "следели заради Живков и царя" .
8
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
При това Управление на Боко Тиквата,най-добре е да няма Парламент,тъкмо С.Дянков,ще икономиса Пари,за ГЕРБ разбира се
7
1
 
21
 
! Отговори
Змей Горянин преди 11 години
Интересна статистика, защото от 240 ДУПЕДАТИ, на работа са ходили само 133 търтея, а останалите къде са били !? Изобщо не харесвам Драгалевският крадец, но в случая е много прав, за да зададе подобен въпрос, друг е въпроса какво цели с това, защото и той подгъзуваше на евреи и американци. ББ, много омърлушен ми се вижда на снимката, явно вече е разбрал, че са го употребили и захвърлили на "народната любов", неговите юдо-масонски приятели
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този "Буда" днес заминава за среща на върха в ЕС?!!!Резилът си е наш!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буда се покри.
4
1
 
17
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
ПАНИКА
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната ГЕРБ-ерска каша, която е добре описана от Костов. Цитата от статията:"Съпредседателят на Синята коалиция припомни и думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред БНР, в което той обясни, че терминът обосновано предположение не е изпълзвано в правен смисъл и че разследването все още тече.Днес разнобоят става съвсем очевиден. Президентът на страната казва, че се разграничава от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов. Главният прокурор също се разграничава, заяви Костов."
2
2
 
30
 
! Отговори
До всички българи преди 11 години
И аз искам да се извиня на всички българи, че гласувах за ГЕРБ
1
1
 
37
 
! Отговори
lyka преди 11 години
izviniavam se na vsi4ki balgari 4e glasyvah za gerb