ГЕРБ откупи свободата на Янко Стоименов

Плаща 80 000 евро пилотът да не лежи в затвор
222
ГЕРБ откупи свободата на Янко Стоименов
Протест пред посолството на Гърция в защита на Стоименов през януари. Снимка: БулФото

ГЕРБ дава 80 хиляди евро от партийната си субсидия, за да бъде откупена свободата на българския пилот Янко Стоименов.

На 7 февруари Атинският апелативен съд произнесе своето решение по делото за катастрофата на самолета на кипърската компания "Хелиос" през 2005 година. Обвинените за трагедията, при която загинаха 121 души  -  капитан Янко Стоименов и още двама негови колеги, служители на авиокомпанията, бяха осъдени да изплатят финансово обезщетение от 76 650 евро всеки срещу това да бъдат свободни и да не излежат десетгодишна присъда в затвора.

Ако пилотът не внесе парите, срокът за което изтича на 14 февруари, има риск да бъде издадена заповед за арест и той да бъде върнат в Гърция, обясни адвокатът му Ивайло Дерменджиев. При оправдателна присъда, сумата се връща.   

Още по темата

До решението ГЕРБ да подпомогне Янко Стоименов се е стигнало след днешната среща между него и премиера Бойко Борисов в присъствието на представител на Съюза на транспортните синдикати и адвоката му.
Парите ще бъдат преведени до края на деня, съобщи Цветомир Паунов, областен координатор за София-град.

Премиерът пое лично ангажимента да окаже всякаква правна помощ и съдействие, това е и ясен сигнал към българските граждани, че ако изпаднат в сходна ситуация, може да разчитат на държавата и правителството, подчерта Паунов.

Тази сутрин са преведени 2000 лева от парламентарната група на ГЕРБ в подкрепа на Янко Стоименов, съобщи депутатът Емануела Спасова.

Решението ще ми даде възможност да продължа да водя борбата за справедливост от една съвсем друга позиция, заяви Янко Стоименов. Той определи решението като съдбовно, защото министър-председателят е застанал не само зад него в тази борба, но и зад позицията на България, изразена от експертите в сферата на авиацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
17
 
9
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Тия от ГЕРБ нямат вече никъкъв срам ,то бива бива дебилност ама чак толкова никога не е било , а като гледам и подръжниците му по- долу са на същото чалга ниво. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
145
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С чужда пита помен се прави най-лесно - циркаджии.
144
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
80 000 евра браво бе. от къде ги извадихти бе герберпедарасти нали няма пари за пенсий и за майките а сега от къде ги извадихте 80 000 еврака. ех ***.енцето в устен.ата да ви го на.утам миризлива.
143
6
 
15
 
! Отговори
слепоци преди 11 години
Пак ли няма добра дума за Великолепната постъпка на ГЕРБ и Бойко?!Я се поставете на мястото на пилота?!?
142
9
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Някой си прави реклама. че е бащицата на всички българи. Да ни плаща надписаната ел. енергия тогава.
141
14
 
11
 
! Отговори
експерт преди 11 години
Ще платят ами ,нали за бистришките тигри задължен пилот трябва.Дето ще е на разположение постоянно и няма да дава неприятни изявления пред медиите.Добре,че в авияцията не могат да работят неграмотни хора от Симеоново инак и там щяха да сложат директор от ГЕРБ.
140
2
 
16
 
! Отговори
Румбата Петков преди 11 години
Политици настояват за прозрачност на интернет сайтоветеДепутатът Антон Кутев обяви, че БСП имат 40-50 души, които работят във форумите за тях, но не са платениcapital.bg/biznes/media_i_reklama/2013/02/11/2000828_politici_nastoiavat_za_prozrachnost_na_internet/Няма да коментирам много освен, че ми е жал за хората на БСП, които са ясни за всички тук и си губят деня в глупости за една ПОРОЧНА КАУЗА
139
1
 
5
 
! Отговори
марко преди 11 години
До Анонимен173-само един е българин.
138
3
 
2
 
! Отговори
марко преди 11 години
156 отговаря на 160-нещо не се връзва.
137
1
 
15
 
! Отговори
до 173 преди 11 години
Ти *** ли си или да. Или си червена платена писърушка, осираща целия форум. Другите подсъдими не са българи или очакваш българския данъкоплатец да плаща за свободата на кипърци или гърци. Преди да пишеш, първо се запознай с обстоятелствата, а не да ръсиш глупости...
136
5
 
20
 
! Отговори
:) преди 11 години
Аз съм бил в с.Бисер и видях наживо какви хубави къщи са направени за пострадалите от земетресението. Да, не на всички, да има недоволни. Но сега напролет ще почнат строежите на още. Не съм фен на Герб и ББ, но нямам спомен някоя друга партия, която да е била в управлението при сходна ситуация да е постъпвала така. Трябва да си наистина много партийно тесногръд, за да кажеш на бялото черно....Като критикувате, поне го правете смислено. И стига това ,,тиква", ,,буда"-жалки сте и смешни вече...:)
135
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че е популизъм е ясно на всички Защо обаче дават пари само за единия осъден До колкото разбрах са трима
134
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евтин политически цирк! Повръща ми се от тия политици. Пряко съм свързан със случая и бях на парламентарна комисия малко преди да го осъдят Янко... еми потресен съм че плащам на тези дупедавци данъци и заплати... като д-ва от ЕС, имаше много механизми, човешки права и куп други пътечки, но наще мижитурки спореха... "проблема е деликатен, и видиш ли, да сме били внимателни да не си развалим отношенията с братска Гърция..." трябва да има преврат в тая държава!
133
5
 
12
 
! Отговори
до169 преди 11 години
Ами питайте червената кметица къде са ,винкелите сигурно знаят?
132
9
 
7
 
! Отговори
do 167 преди 11 години
А ходил ли си в Перник да питаш хората, тоя 1 млн дали е идвал ? И аз мога да обявя, че ще даря 1 млн, *** да не го направя.
131
5
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
А съсела колко ще даде,след като кранчетата им спряха,или сега се борят за ново грабене?
130
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драскачите-комсомолци нямат срам от нищо-точно като шефовете си от БКП-ДС
129
10
 
21
 
! Отговори
Кутев преди 11 години
Другари полуживи пенсионери сменяйте памперсите и плюйте по герб. С всякакви сили и средства пак да ви яхнем и да крадем.
128
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сдс обяви за медиците ни в либия че може и да са виновни. Герб са единствените които отпускат пари от собствените си субсидии и за лечение на деца. Парите с които другите партии си купуват гласове от малцинствата герб помага на хората. Червените коментари са безмислени.
127
7
 
16
 
! Отговори
молба за работа преди 11 години
Тази година искам да отида на море, но ми трябват допълнителни доходи. Чух, че от Позитано 20 давали добри пари за политагитация, особено тарифите се качили преди изборите...Моля за информация и лице за контакти. Сериозен съм, благодаря предварително.....