ГЕРБ откупи свободата на Янко Стоименов

Плаща 80 000 евро пилотът да не лежи в затвор
222
ГЕРБ откупи свободата на Янко Стоименов
Протест пред посолството на Гърция в защита на Стоименов през януари. Снимка: БулФото

ГЕРБ дава 80 хиляди евро от партийната си субсидия, за да бъде откупена свободата на българския пилот Янко Стоименов.

На 7 февруари Атинският апелативен съд произнесе своето решение по делото за катастрофата на самолета на кипърската компания "Хелиос" през 2005 година. Обвинените за трагедията, при която загинаха 121 души  -  капитан Янко Стоименов и още двама негови колеги, служители на авиокомпанията, бяха осъдени да изплатят финансово обезщетение от 76 650 евро всеки срещу това да бъдат свободни и да не излежат десетгодишна присъда в затвора.

Ако пилотът не внесе парите, срокът за което изтича на 14 февруари, има риск да бъде издадена заповед за арест и той да бъде върнат в Гърция, обясни адвокатът му Ивайло Дерменджиев. При оправдателна присъда, сумата се връща.   

Още по темата

До решението ГЕРБ да подпомогне Янко Стоименов се е стигнало след днешната среща между него и премиера Бойко Борисов в присъствието на представител на Съюза на транспортните синдикати и адвоката му.
Парите ще бъдат преведени до края на деня, съобщи Цветомир Паунов, областен координатор за София-град.

Премиерът пое лично ангажимента да окаже всякаква правна помощ и съдействие, това е и ясен сигнал към българските граждани, че ако изпаднат в сходна ситуация, може да разчитат на държавата и правителството, подчерта Паунов.

Тази сутрин са преведени 2000 лева от парламентарната група на ГЕРБ в подкрепа на Янко Стоименов, съобщи депутатът Емануела Спасова.

Решението ще ми даде възможност да продължа да водя борбата за справедливост от една съвсем друга позиция, заяви Янко Стоименов. Той определи решението като съдбовно, защото министър-председателят е застанал не само зад него в тази борба, но и зад позицията на България, изразена от експертите в сферата на авиацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
15
 
6
 
! Отговори
мнение 2 преди 11 години
не разбирам къде е държавата тук? защо институциите по официален път не помагат на пилота? това,което ни уведомяват,че герб плащат от субсидията на партията , да се откупи, действително прилича на популизъм и предизборен фарс.
125
3
 
5
 
! Отговори
до 163 преди 11 години
Момче, не стваш за поет, намери си друго поприще. Блудкаво и тъпо, остави че е и не-вярно. Хубаво е, че имаш интерес към поезията, ама не ти е там силата. Много си далеч от истината. Приеми този приятелски съвет...:)
124
5
 
18
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Популизъм било?Може, твърде е вероятно...Но защо БСП/ДПС/Кунева не правят такъв популизъм?Парите били народни, вярно е...от всички данъкоплатци са...Но защо БСП/ДПС/Кунева не отделят от тези народни пари?Популизъм или не, Герб го правят, а останалите не. И не съм член на Герб, даже не съм и гласувал за тях. Гласувах за Костов, но на тези избори може и да гласувам за Герб. Но трябва още-3г. нищо по *** въпрос, дори не се говори за него, а той става все по сериозен, назрява война, има вече о
123
17
 
6
 
! Отговори
des преди 11 години
Айде малко предизборен подарък от мутрофашистите. Нямам нищо против нашия пилот, радвам се, че ще отърве затвора, защото мисля, че няма пряка вина за онази трагедия, но ме е яд, че мутрите си правят реклама на гърба на човека. Много удобно е пред избори да покажат кооолко са добри и милостиви. Нещастни фашистки двуличници! Бити карти сте!
122
18
 
11
 
! Отговори
Буда преди 11 години
Агент "Буда"Сред народа голяма възбуда-разкриха досието на агент "Буда".Бойко разкритията отрича,но да брани престъпници обича.Колеги са му,какво да прави.Гледа той тях да оправи.Тъй индийският принц "мъдрец"оказа се мафиот и крадец!
121
2
 
12
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
я кажи кога и кой продаде дяловете на държавата в ЕРП много е лошо човек да коментира нещо в което не е сигурен .Абе прочети ако можеш
120
7
 
8
 
! Отговори
народа преди 11 години
защо не кажете кой спаси нашите моряци от затвора в Гърция и защо тогава герб не застана зад тях Много е ясно няма да има избори след 5 месеца Това е двоен аршин .Тогава ставаше въпрос за много човешки съдби и тези хора изпълняваха държавна поръчка с тази контрабанда на цигари .Срам и резил е това Държавата трябва да застане зад всеки един наш гражданин изпаднал в това състояние като този пилот Държавата трябва да е като майка а не като мащеха
119
8
 
14
 
! Отговори
хммммм преди 11 години
А, бе, ***, когато вашите хора от енергийната мафия продадоха мажоритарния дял на ЕРП-тата, къде бяхте да протестирате? А? Тук става въпрос за спасяване на невинен човек, а те ревнали! Кого спасихте вие, БСП? 24 години?
118
6
 
10
 
! Отговори
хмммм преди 11 години
А, бе, ***, когато вашите хора от енергийната мафия продадоха мажоритарния дял на ЕРП-тата, къде бяхте да протестирате? А? Тук става въпрос за спасяване на невинен човек, а те ревнали! Кого спасихте вие, БСП? 24 години?..............Право в 10-ката!
117
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Борисов! Овцете си блеят, кервана си върви и то върви към Европа, а не към мизерните руски степи!
116
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЙ НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ!!!!!!ТОВА СА ПАРИТЕ ОТ РЕКЕТА НА ГЕРБ НАД БИЗНЕСМЕНИ И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ОТ ХОРАТА С МИЗЕРНИ ДОХОДИ!!!!!
115
16
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Помощта за наводнението в село Бисер беше популизъм, сега пак популизъм... - дай боже повече такива популистични правителства...
114
4
 
9
 
! Отговори
Стани преди 11 години
До анонимен 152Еми тези дела се водят от 3 години защо тогава не се намеси държавата???
113
8
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ей *** ,знаете ли как се чуства един човек изоставен от собствената си държава някъде по света. Или ще запеете друга песен ако някой ваш роднина пострада някъде далеч от България.
112
2
 
9
 
! Отговори
Стани преди 11 години
До СТРАНДЖАТАПросто *** си ;)
111
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ами след като са от народа ,защо народната партия в името на БСП не плати за свободата на пилота ? И на медиците в Либия и на много други закъсали Българи по света.
110
7
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
148Говедо, твоята заплата не е ли от народа... - всички пари в държавата са от народа... - и твоята заплата е от народа - защо не я дариш...
109
6
 
6
 
! Отговори
Стани преди 11 години
А тези пари от кой са - от НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!! СТИГА ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ БЕ ***
108
3
 
10
 
! Отговори
Tina преди 11 години
"Решението ще ми даде възможност да продължа да водя борбата за справедливост от една съвсем друга позиция, заяви Янко Стоименов. Той определи решението като съдбовно, защото министър-председателят е застанал не само зад него в тази борба, но и зад позицията на България, изразена от експертите в сферата на авиацията."Това е добре.
107
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тук в България хората се делят на две групи,Българи и не чак толкова Българи.Едните милеят за България и Българите , независимо къде живеят и и къде се намират в момента .Другите . отхвърлят всичко добро и положително което се случва в родината ни .Какво лошо има ,че някой е помогнал на някой ? А какво лошо намерихте в това г-жа Саркози да спаси едни Българи от заточение .Тези които плюват са нещастни форумни мишоци.