ЧЕЗ скочи на Борисов: Нарушава законите на ЕС

Компанията не е уведомена за намерения за отнемане на лиценза
Обновена: 19 фев 2013 15:59 | 19 фев 2013 15:16, Елка Василева
306
ЧЕЗ скочи на Борисов: Нарушава законите на ЕС
Борисов нарушава законите, заявиха от ЧЕЗ. Снимка: архив, Булфото

Изказването на премиера на България Бойко Борисов за възможно анулиране на лиценза на чешкия концерн ЧЕЗ е нарушение на законите на ЕС, съобщи ЧЕЗ в комюнике, цитирано от ИТАР-ТАСС.

"Изказването на българския премиер и на прокуратурата пред средствата за масова информация според нас е грубо нарушение на юридическите задължения на България като държава член на Европейския съюз", се казва в съобщението.

"Единствената организация, която може да взима решения за начало на процедура за анулиране на лиценза, това е изключително независимото енергийно управление. От него не сме получавали никакви уведомления за намерения да бъде започната такава процедура (анулиране на лиценза)", посочва ЧЕЗ в комюникето, разпространено от говорителката Барбора Пулпанова.

Още по темата

В момента чешкият концерн е едно от трите големи електроразпределителни дружества в България, след като през 2004 година придоби 67 процента от акциите на три български енергийни компании за 9 милиарда крони (около 450 милиона долара), припомня ИТАР-ТАСС.

Агенцията посочва също така, че през януари албанските власти анулираха лиценза на ЧЕЗ, където концернът притежаваше 76 процента от националната енергийна мрежа. Като причина за отмяната на лиценза бяха посочени завишените цени на електроенергията и несъобразяване с местното законодателство.

В момента ръководството на чешкия концерн подготвя прибягване до международен арбитраж с жалба за "неправомерни действия на албанските власти", изтъква агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА НАПУСНЕМ ТОЗИ ГНУСЕН ЕВРОСЪЮЗ.КОЙТО СЪДЕЙСТВА НА РАЗНИ ОЛИГАРСИ ДА НИ ГРАБЯТ,ДА ПОТПУКАМЕ И НЕГО.
254
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се назначи ИЗВЪНРЕДНА ПРОКУРАТУРА И СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД за виновниците за извършената приватизация и разграбване на държавата,за монополизиране на икономиката и т.н.
253
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАБРАВЕТЕ И НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП,ДПС,КУНЕВА,ДСБ.Единствените ,които заслужават НЯКАКВО,МАКАР И МИНИМАЛНО,доверие /и то след като се дистанцираха от Костов/,са СДС.
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народа не трябва да спира,до като не изгони ЧЕЗ,ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО от България.Както стана известно,не може в почти целият ЕС печалбата на подобни дружества да е около 4%,а в България да е около 25%.Не е морално да има заплати от порядъка на 70000 - 150000 лв/мес.В страната има достатъчно специалисти с които може да се сключи мениджърски договор с процентно заплащане...
251
1
 
2
 
! Отговори
ххх преди 11 години
Ако тоя *** беше прекратил договорите на тия *** както обеща и ако бяха осъдили р.овч шулева и разни други *** можеше по друг начин да се развият нещата,но нищо от това не се случи
250
0
 
0
 
! Отговори
фгг преди 11 години
Пускайте си жалба до арменския поп ако щете тоя път ще излетите от България с разпорени ***
249
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мамини херувимки, що не риваха га фактурираха консултанските договори???Или може би другарят Кутев е пропуснал тази част от ценни надзорнически съвети?И госпожа Барбора да не ни плакне, всеки нормален договор си има глава/част/членове/точки/клаузи за прекратяване. Там са описани възможностите.Друг е въпросът, дали някой виден наш Оправленец не е спал, когато е подписвал, и ако е, защо. Както и да му се потърси отговорност. И дали съда ще вземе присърце каузата или ще изкара още частно
248
0
 
3
 
! Отговори
Yakov преди 11 години
Решението на проблема е: 1. В незабавна и безусловна национализация на банките! Подмяна на политико-икономическия модел на управление. 2. Търсене на отговорност на лицата довели страната до национална катастрофа. 3. Реформа в съдебната и изпълнителната власт!
247
0
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
На ЧЕЗ им паднали акциите ,дано да фалират !
246
0
 
0
 
! Отговори
Чингиз-Хан преди 11 години
Гони това да си ходи и това е.
245
0
 
1
 
! Отговори
Силвана Сотирова преди 11 години
а вие ще отговаряте - може и 10 месеца да не го спрем . А какво ще кажете ако зад всичко това стои ПРИКАЧЕН ДРУГ ОБЕКТ КЪМ ВЪПРОСНИЯ ЕЛЕКТРОМЕР . А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ , ЧЕ НАВЯРНО НА ПОЛОВИН СОФИЯ НЕ СЕ ЗНАЕ КЪДЕ СА ЗАКАЧЕНИ ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ ИМ . Ще скачате на куково лято .ЧАШАТА ПРЕЛЯ , А ТОВА Е НАШИЯ ПРЕМИЕР И МОЖЕ ДА МУ СКАЧАМЕ САМО НИЕ . ВИЕ ВЪРВЕТЕ И СИ СКАЧАЙТЕ У ВАС СИ ,НА ВАШИЯ
244
0
 
4
 
! Отговори
Силвана Сотирова преди 11 години
Няма какво да скачате на премиера на страната ни . Обирайте си крушите ! В коя европейска столица ще ви търпят свинщините да пускате тока на некоректни платци с отрязат ток без да са си платили дължимата сума ??? В Брюксел ли ??? Ами вървете там !!! В коя европейска столица ще си позволявате да не спирате тока за 7 месеза неплатен ток - СЕДЕМ ПОРЕДНИ НЕПЛАТЕНИ ФАКТУРИ ....В Б рюксел ли ??? Ами вървете там !!! Къде ще ви питат клиентите ви защо не спирате тока след 7 неплатени фактури , а вие
243
0
 
1
 
! Отговори
ivan mladi hora na4e преди 11 години
mladi hora ha4elo 4isti obrazovani ne komunisti
242
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който познава или види ГЕРБАДЖИИ да вземаа камъни и по главите ИМ
241
1
 
4
 
! Отговори
ние преди 11 години
66% от еленергията която сме си платили са изнесени от ЧЕЗ ЕВН и ЕНЕРГОПРО и повторно е продадена зад граница Тези факти изнесе днес на пресконференцията Бойко Борисов след изявлението си ,че проверката на продадената на ЕРП-тата ел енергия от НЕК отговаря като количество фактурирано в сметките на потребителите ПРИ 33 % РЕАЛНО ПОТРЕБЛЕНИЕ ОТ ОТЧЕТЕНОТО ПРИ ПОВЕКАТА
240
0
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
EVN също да се смятат за уведомени от улицата и да си хващат торбата и дим да ги няма от БЪЛГАРИЯ да не ги удари народния ток.
239
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕЗ да се смята за официално уведомен от протестите на улицата!
238
2
 
7
 
! Отговори
. преди 11 години
КОЙ ЗАКОН ПО-ТОЧНО Е НАРУШЕН?:) ЗА ЛОЯЛНАТА КОНКУРЕНЦИЯ?:)
237
1
 
4
 
! Отговори
Ashaman преди 11 години
Не е луд, който яде баницата - стара българска поговорка..
236
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз искам да отпадне ДДС-то върху таксата за зелена енергия. Не може да ти облагат данък с данък