Чешкият президент нападна кабинета, че не защитил ЧЕЗ

Земан: Всяко правителство да защитава компаниите си в чужбина
Обновена: 22 фев 2013 15:42 | 22 фев 2013 13:02, Елка Василева
282
Чешкият президент нападна кабинета, че не защитил ЧЕЗ
Президентът Земан настоя за защита на ЧЕЗ в България. Снимка: Reuters

Новоизбраният президентът на Чехия Милош Земан разкритикува чешкото правителство, че не е направило достатъчно за защитата на чешката електрическа компания ЧЕЗ в България, съобщи радио „Прага”, цитирано от БНР.

Дълг на всяко правителство е да защитава компаниите си в чужбина, обяви Земан. Той призова администрацията на премиера да използва всички налични възможности като контактите в Евросъюза, международните арбитражни механизми и преговори с правителството на България, за да защити чешките национални интереси.

Чешката държавната електрическа компания може да загуби лиценза си в България след масови протести срещу високите цени на тока. От компанията посочиха, че процедурата за отнемането на лиценза в България е необоснована.

Действащият президент Вацлав Клаус също разкритикува чешкото правителство, че заема „пасивна позиция” в спора, като заяви, че ЧЕЗ се е превърнал в изкупителна жертва на социалните вълнения в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чешкия президент ще може ли да дойде в България да го видя.няма да могат да го снимат
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 179И какво са ти виновни чехите, че Българското правителство не е създало условия за либерализация на пазара ??? и че то продава на съседна Македония ел.енергията на 3 пъти по-ниски цени
165
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлага чехите да ни нападнат,че да вземем да ги натепаме,жените им да ни вдигнат един скандал,че да вземем да ги онодиме /може и обратното/.По тоа начин ще решим спора - ония ще ги срам да думат,а ние ще сме доволни,че сметката е платена.
164
2
 
2
 
! Отговори
Телефон преди 11 години
Абе, къде продават телефони, евтино? Да не са само с шайба, а с лепило!
163
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да национализират и отнемат лицензи, и държавата да плаща стотици милиони компенсации и обезщетения, по-добре е държавата да създаде условия за либерализация и конкуренция ............... , ако трябва дори и да създаде държавна компания, която да е един вид конкуренция на тези ЕРП-та, щото без конкуренция винаги ще ни цакат ..........и какви са тия смешни миксове от цени и всякакви разни шменти капели
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господа всички си пишем и разбираме положението,поне достатъчно. С писане и оплакване ние се задоволяваме и разтоварваме,защо да не окупираме наистина това чешко посолство,само при окупации, обръщат внимание на воплите ни.
161
0
 
2
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Много ясно, за топлофикация никой не говори, а при тях сметките са направо в месечни заплати. Само това трябва да ви говори, че се режисират "исканията на народа"! Един чехи щял да бие, друг на мен да ми къса главата ... Започнете от "неформалните лидери" и тези, на инциативните комитети. Както и тези, с мегафоните, дето ви разхождат по улиците и изричат "исканията" ви. Който и от тях да обезглавите, няма да е грешка!
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До SSДа бе :)) Топлофикация като е държавна и българска к'во по-малко ли те цакат ????БТК навремето като беше държавна и монополист по-добре ли беше ;)))
159
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАНИМ ЗЕМАН ДА ГО ОБЯСНИ НА РОМИТЕ ОТ СТОЛИПИНОВО КАНИМ ГО НАЙ ОФИЦИАЛНО НА ТЕХНИЯТ МИТИНГ ПРЕД ДЖУМАЯ ДЖАМИЯ В ПЛОВДИВ В ПЕТЪК И СЪБОТАДА Е ИЗМИТ
158
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 11 години
До АнонименАко ЕРПтата са български ще им стига и 0,5 о/о печалба , а сега като са Чешки 5,5 о/о и пак мрънкат.
157
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАНИМ ГО НАЙ ОФИЦИАЛНО В НЕДЕЛЯ, ЩЕ ГО ПОСРЕШНЕМ НЕ С ХЛЯБ И СОЛ А С ВЪЗЕЛИН
156
0
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#168, не съм обиждал човека, отговорих му съвсем спокойно. Както казах, пътя към някакъв положителен изход, ако такъв изобщо е възможен, е само един.Този път трябва да е ясен за всеки трезвомислещ човек, с поне капчица интелект и необременен от лични интереси и пристрастия. Също така е неизпълним. А защо - отговора сам си го написал в твоя въпрос!
155
1
 
3
 
! Отговори
perekly преди 11 години
"Чешката държавната електрическа"-само заради това лицензът трябва да се отнеме.
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО ПРАТЯТ КОНТИНГЕНТА С РОЗОВИТЕ ПРАСЕНЦА ЗА ЧЕШКИТЕ ГРАЖДАНИ, КЪМ СУМКИТЕ С ОГЛЕДАЛЦАТА ДА СИ СЛОЖАТ И ЛУБРИКАНТИПЪРВО ЩЕ ИМ ПУСНЕМ БАШИБЗУКА ОТ ФАКУЛТЕТА И СТОЛИПИНОВО, ДА ГИ РАЗЛЪЗГАТ ХУБАВИЧКО И ДА ИМ ПУКНАТ СВИНК......................РА И СЛЕД ТОВА СМЕ НИЕЩЕ ПИЩЯТ - БИЙ *** ОБИЧАЙ ***
153
1
 
2
 
! Отговори
ritci преди 11 години
В неделя да заповядат.В 11,00 ч. могат да дойдат президента и мин.председатела им.Чакаме ги!
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗЕМАНЕ ША ВИ ШИ...............МЕ НАРЕД ТОВА ЛЯТО НА МОРЕТО, ДАНО СИ ДОНЕСЕТЕ ВЪЗЕЛИН
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хейтърчо ти наистина разтягаш,само локуми и преливаш от пусто в празно . Предлагаш единствено злободневен коментар.Защо наистина,както написа човека по-надолу,не предложиш примерно ,да му помогна :10-конкретни стъпки,без обиди и клалификации. Иначе в нета всички сме смели и устати,а като излезем на протест повечето се влачат и гледат като покорни овчици.Освен тебе още десетки тук и там си драскат и обиждат и нищо ама нищо конкретно не се е изменило относно нашето битие.
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗЕМАНЕ, ПИТАЙ ДЕДО СИ ЗА КОЛКО ЧАСА БЪЛГАРСКИ БОТУШ СТЪПВА В ЧЕХИЯПРАВИЛИ СМЕ ГО НЯКОЛКО ПЪТИТАКА ЧЕ ЗЕМАНЕ, НЕ ПОСЯГАЙ НА РОДИНАТА НИ НИТО С ДУМИ НИТО С ДЕЛА, ДА НЕ УСЕТИШ БЪЛГАРСКИ БОТУШ И БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ ДА СТАНЕ ПРАЖКА ПРОЛЕТ ДВЕКЪДЕ Е ВЪНШНО МУ ШИБНЕ НА ТОЯ ЕДНА НОТА ПРЕЗ СУРАТА, ДА НЕ СЕ ОБАЖДА И ДА СИ СЕДИ У ПРАГАТАБЕДНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИ ХРАНТУТИ ЧЕХИЯНАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ТОЯ ЗЕМАН А ПОСМЕЕ ДА ГЪКНЕ ОЩЕ ЕДНА ДУМА - ДА НЕ УСЕТИ БЪЛГАРСКИ ЮМРУК И БЪЛГАРСКИ БОТУШ
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма значение чия собственост са ЕРП-тата, държавни или частни никакво значение няма, когато в ДЕКВР ти работят корумпирани некадърници и няма конкуренция, собственноста е без никакво значение, а Чешкия президент е абсолютно прав, какво са виновни акционерите на компанията за дременето на българското правителство години наред.........във Виена има 6 доставчици на електроенергия за крайни потребители и никой от тях не смее да цака клиентите си, шото клиента има избор и веднага ще бъдат заменени
148
0
 
0
 
! Отговори
Тоникс преди 11 години
аа ще ги защити. той беше зает да политиканства, ще ги защити. един дол дренки са - мафияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя!