Хора на Алексей Петров сред първите редици на протестите

Цветанов: Борисов спря ескалацията на напрежението
24 фев 2013 12:29,
580
Хора на Алексей Петров сред първите редици на протестите
Цветан Цветанов. Снимка: ГЕРБ

В първите редици на протестите са забелязани лица от криминални структури, разкри вътрешният министър и вицепремиер в оставка Цветан Цветанов пред TV 7.

 "Българските граждани съвсем справедливо протестираха срещу високите сметки за електроенергията. Но в момента тези протести, които наблюдаваме – тези протести са оглавени с политически цели, криминални структури са "уловени" от обективите на камерите – хора от фирми на Марчело Джотолов и Алексей Петров", заяви министърът в оставка.

Според него изсветляването на далаверите в енергетиката е искрата, подпалила протестите. Всички ние виждахме, че Трайчо Трайков е подвластен на определени кръгове, призна Цветанов.

Той коментира и "уволнението" на финансовия министър:

"Решението за отстраняването на Дянков бе взето от премиера. При един нов мандат Симеон Дянков няма да участва в следващ кабинет. Смятам, че една от грешките, които допуснахме, бе балансът на финансовата стабилност и социалната политика. Въпреки че осигурихме 600 млн. за пенсии и 200 млн. за бюджета за социални дейности", коментира вицепремиерът в оставка.

"ГЕРБ има своята обществена подкрепа и своите структури. След като подаде оставка правителството, хора, които досега не са гласували за ГЕРБ, застанаха зад партията. Защото това бе правителството, което в условия на тежка финансова криза постигна такива забележими резултати", категоричен беше Цветанов.

Според вицепремиерът оставката на правителството е мъдър ход от страна на Бойко Борисов, тъй като е предотвратил по-сериозна ескалация на напрежението.

Премиерът винаги е бил много отговорен, коментира Цветанов и допълни, че министър-председателят е бил провокиран от сценария, реализиран от 41-то Народно събрание, за да може да се възпрепятства участието на ГЕРБ в едно бъдещо управление.

Цветанов влезе в диалог с протестиращи от София и Варна чрез пряк тв мост.

"Не се поддавайте на никакви завери, на никакви провокации. Варна показа на цяла България и цяла Европа, че българският дух е жив и протестиращите са хиляди", призова Иван Петров - едно от лицата на протестите във Варна.

"Не сме били разбирали от конституция. Аз съм на 57 г., имам образование и житейски опит. Обаче като започнах протестите, решиха, че им преча и ще ме ликвидират. Кои ли? Ами тези, които държат кокала", категоричен беше Петров.

Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов го попита дали познава Изборния кодекс и каква е възможността гражданското общество да участва като независими кандидати.

"Господин Цветанов, ние не сме искали оставка на правителството. Всичките ни искания бяха за диалог с правителството. Но това правителство, което искаме да го съставим сега, няма как да стане. Аз съм участвал на кметски избори, но тогава всичко се покри.

Варненци искат да се освободят от монопола, да живеят свободно и децата им да пораснат тук, да се развиват, да създадат поколения. Друг аспект на протестите ни в момента няма", подчерта Иван Петров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Cvъ- Cvъ...... Obichasht majete neshtastnik....Mahni se ot mediite zavinagi fiskulturniko.....Ne te iskame da ti vijdame gadnoto lice s lisheite my.......Vikai si po megafona pobeda kolkoto si iskash neshtastnik jalak......Lichno az ako te vidia po ulicata kogato slezesh ot politikata, zashtoto se kriesh tam vse oshte, shte ti smachkam madencata gey neshtasten....
473
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов ще е първият осъден МВР-шеф, помнете къде сте го прочели това за първи път! Цялата прокуратура и съдът го мразят - ще му разкажат играта, без значение че си е сложил там ку_ви /СГС/, *** /ВКС/и тям подобна герберастка ***! Просто нормалните там са повече и няма да забравят, че той воюва с тях почти четири години! Мен ако питате - по-добре е сърбите да го отстрелят заедно с неговата Мутра-Божество!............ да му спестят райетата де!
472
0
 
6
 
! Отговори
ДЯДО йОЦО преди 11 години
КРАЛ АЛ. ОТ БУДА И ХОП САТАНА, АМА НЕ Е КРАЛ ОТ НАРОДА!
471
0
 
8
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
СПОНГИ, Цветанов има толкова негативно излъчване, че умишлено избягвам даже и с поглед да го търся. И ако знаеш колко добре се чувствам, когато ми се случи в който и да е ден да не го видя или чуя...... Щом не си го видял, значи не е бил там. Той явно има по-важна задача - изборите, стяга партийните редици и набива върху канчетата на зомбираните герберасти партийните повели. Това патриарх, това българска православна църква... - те не са "съпричастни"!
470
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До RujaПравилно. Трябва, но без знания и опит нищо не става. Радвам се на това, че сме се събудили, но не харесвам всички искания, особено инфантилните. Казах ти, по-демократично нещо от изборите Светът не е измислил. Защо протестиращите не пожелаят някои от въпросите да бъдат поставени на Референдум заедно с изборите. Не е честно по друг начин. Какво ще стане с мнението на хора като мен, които не са съгласни със всичко.
469
0
 
5
 
! Отговори
ДЯДО йОЦО преди 11 години
ВИДЯХ ГИ ! НАЙ ОТПРЕД ВЬРВЕШЕ ЧЕБУРАШКА, БУРАТИНО И ЧИЧО СКРУЧ, А Ц.ЦВ ГИ СНИМАШЕ!
468
1
 
5
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
И ДРУГАТА НЕДЕЛЯ ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ!- КОЛКОТО ПО-МАЩАБЕН,ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМ ЕФЕКТ!- ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ВЛИЯЙТЕ ОТ ИЗКАЗВАНИЯ НА ЖУРНАЛИСТИ И ТЕМ ПОДОБНИ!- ДА ПОКАЖЕМ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ КАК СМЕ ОЦЕЛЕЛИ КАТО НАЦИЯ-ИМЕННО ЧРЕЗ ЕДИНСТВО!- ПАТРИОТИЗМА И ВЯРАТА НИ ИЗВАДИХА ОТ ВИЗАНТИЙСКО, ТУРСКОТО И РУСКО РОБСТВО, ТА ОТ ДНЕШНИТЕ МЪРШОЯДИ ЛИ НЯМА ДА СЕ СПАСИМ!?- ДА ИМ ПОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ НАРОД, А НЕ ***...!
467
0
 
3
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
СПОНГИ, да, сега ги атакуват и марсианците. Много се надявам, че ДНК-то което носят ще им помогне бързо да се ориентират в ситуацията, и да узреят, че трябва да се организират, колкото и за сега да не им се иска. И да не се отказват. Това, което леко ме натъжава е, че някои си мислят, че това и тези действия са като за последно. Не, не е! Аз съм оптимист и вярвам, че няма да спрат дотук. Та те си искат родината и държавата в едно! Тук и сега!
466
0
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До RujaНима си видяла Цветанов там? Аз вероятно съм го пропуснал.
465
0
 
9
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
Само Буда го нямаше днес при избора на патриарха. Явно светият православният храм за него е тесен и недостоен за божественото му величие!
464
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До RujaКакто се казва в една приказка - Дано, дано, ама надали. Няма как да се случи, освен ако не внесем марсианци. И аз искам честност и прозрачност. Не ги получавам. Моите деца напуснаха България заради предишното правителство. Не искат да се върнат заради това което подаде оставка. Аз желая успех за промените, но съм скептик и не вярвам. Убеден съм също, че тези граждански комитети за контрол, ще бъдат завладяни отново от мафията. И какъв ще е принципа за избор на хора които ще контролират
463
5
 
1
 
! Отговори
mimi преди 11 години
samo boiko.pi4aga podade si ostavkata i im go nabi
462
1
 
15
 
! Отговори
тиквун преди 11 години
на крадливите геЙбери им виновен хан АСПАРУХ , ЧЕ ДОКАРАЛ ЛОШ МАТЕРИАЛ
461
0
 
5
 
! Отговори
Сидеров за президент преди 11 години
Сидеров"Тази оставка е измама за хората,които искат промяна.Премиерът лично каза през 2010-Ако се наложи прекратяваме договорите с трите дружжества.Те ограбват,те са колониални-Аз казах-Браво,виж един премие,който разбира за какво става дума-В какво е вината на ГЕРБ?В това,че не промени приватизационните договори."
460
0
 
3
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
СПОНГИ, аз също мисля, че има професия "политик", както "лекар",, адвокат" и т.н. Лошото според мен е, че у нас тя не е утвърдена в професионалния и смисъл, няма история, правила, традиция и утвърден имидж и за това прие такива уродливи форми, които предизвикаха в подавляващите ни съграждани заслужено отвращение. Тези млади хора искат правила, по които всички честно да играем, и пак ще кажа - това пак си е политика.
459
1
 
2
 
! Отговори
pod prikritie преди 11 години
eiii tuk samo komunisti pi6at i az se pitam 6to vi nqma po ulicite.:)da vi e jiv i zdrav stani6ev.
458
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ауууу, ами сега! Евреи и американци няма на кой да дърпат конците. Леле, ко стана.
457
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До RujaРужа, както ти е известно и аз съм с десни убеждения, но това не ми пречи да ми харесват постовете ти. България има нужда от интелигентни, знаещи и можещи управници. Ти си била на протеста и не си чула изказванията на водачите на протеста по телевизията. Има какво да се желае и като ерудиция и като интелект. Ако протестиращите си избистрят гражданските искания до възможните за решаване, може и аз да се включа.Съжалявам.
456
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на страха очите са големи. Добре - Ал. Петров пречеше на Бойко и Цецо и го арестуваха и какво - вече 3 години съда не може да го осъди, а след още няколко месеца или година може и напълно да го оправдае. Тогава кой ще носи отговорност за потрошените пари, време и усилия
455
0
 
4
 
! Отговори
ss преди 11 години
айди бе,тоя засегна сумати мутри,няма ли кой да му тегли куршума.така и на самия него ще му стане някак по леко