Борисов върна мандата

В сряда Плевнелиев връчва мандата на БСП
Обновена: 25 фев 2013 15:46 | 25 фев 2013 12:19, Веселина Йорданова
511
Борисов върна мандата
Снимка: БТА

ГЕРБ е върнала мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му на премиера в оставка Бойко Борисов.

Държавният глава връчи първия мандат на най-голямата група в Народното събрание. В сряда президентът Росен Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на правителство на следващата по големина група в парламента – БСП.

В петък държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на ДПС, ако БСП го върне. Ако и третата партия върне мандата, в понеделник следващата седмица Плевнелиев ще обяви задачи и структура на служебното правителство.

Според него между сряда и петък следващата седмица могат да се посочат членовете на това правителство.

Държавният глава напомни, че президентът не може да назначава програмно правителство, по Конституция президентът назначава служебно правителство.

Още по темата
Плевнелиев заяви, че работи по исканията, които получи от протестиращите в неделя, и те са разпратени към всички компетентни институции.

Държавата през тази седмица ще бъде под светлината на прожекторите не само от гражданите, но и от Европа и света, очаквам и апелирам за отговорно отношение от всички, заяви Плевнелиев.

Той добави, че актуалната политическа ситуация е напрегната, намираме се в политическа криза. Всички ние работим за стабилност и за резултати в интерес на нацията и на хората, увери той.

Държавният глава апелира всички институции да полагат усилия в интерес на гражданите. В четвъртък Росен Плевнелиев ще направи обръщение от парламентарната трибуна. Утре ще се проведе Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

След като миналата седмица президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с парламентарно представените политически сили, държавният глава обяви, че вървим към служебен кабинет.

Плевнелиев тогава обяви, че ще връчи в понеделник мандат за съставяне на нов кабинет на ГЕРБ, после на БСП и после на ДПС.

БСП и ДПС вече декларираха, че няма да правят правителство в рамките на този парламент, нито ще участват в служебен кабинет.

Възможни дати за провеждане на следващи избори са краят на април до средата на май, стана ясно миналата седмица след срещата при държавния глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
2
 
14
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 11 години
Не пожелаха или не успяха да го направят. Но мен лично ме дразни вече 4 години да слушам кой им е виновен. Те бяха длъжни да се превърнат в Различната партия. Но не става само с реване и бягане от отговорност, по същия начин, по който не става и с размотаване и бавене на всички ключови решения, както беше при Тройната Коалиция.
399
3
 
11
 
! Отговори
фен преди 11 години
Да му го набучим отзад, та да му замръзне усмивката на грозната и *** тика
398
4
 
10
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 11 години
Вече не е сериозно ББ да говори за БСП и ДПС, при положение, че никой никога не е имал толкова концентрирана власт в ръцете - Президент, мнозинство в Парламента, всички кметове и Общински съвети, най-много евродепутати, Съд, медии.Да, направиха някои неща, но е смешно да продължават да се оправдават с други партии, защотото те абдикираха от власт и това е факт. Просто и ГЕРБ не свършиха работа, макар че имаха пълната подкрепа на народа и великолепната възможност да променят България.
397
0
 
5
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
Ето гласувайте тук за общата партия на БСП,СДС,ГЕРБ,ДПС,ДСБ,НДСВ,Кунева и РЗС на които политиката за тия 24 години е бавно да съсипят страната ни ,да не е бързо, че хората ще се вдигант :), все още не сме достигнали дъното :)xn---2013-9ve5bhc3dwa.bg/category/%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8/
396
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До нйкнкАве, ***, като гласуваш за герп какво си мислиш, че ще стане? Дори и да имат мандат да съставят правителство защо си мислиш, че ще успеят от 2рия път? Та цялата власт беше в тях? Те я оставиха защото не могат да се справят, понеже са некадърни! След 2-3 месеца си мислиш, че хората ще са по-богати и няма да има протести ли ? Гласувай си за герп, единствено ще покажеш колко *** си !
395
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм от Руенските села туркоезичните малцинства. Докато бяха БСП -ДПС и там тия така е имаше работа обаче, както при комунизма хората по селата работиха предимно в Слънчев Бряг и там в хотелите на тия Мутри! А когато дойде ГЕРБ всичко спря защото масово проверки и т..н.. обаче за мен това не е демокрация това е комунизъм както в едно време, да си зависим от тия мутри да работиш за тях.... Последно гласувах за ГЕРБ не за ДПС, БСП и другите не разбирам от политика и незнам вече за кого да глсувм
394
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕЩАСТЕН САМОВЛЮБЕН ГЛАРУС,ХОРАТА КОИТО ПРЕДИ 4 ГОДИНИ МУ СЕ ДОВЕРИХА И МУ ДАДОХА ВЛАСТТА ПОТЪРСИХА ПОМОЩТА МУ,А ТОЙ ИЗБЯГА ...ТОВА Е НАЙ-НЕДОСТОЙНИЯ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР НА НОВОТО ВРЕМЕ...ПО-НЕДОСТОЕН И ОТ ЖАН ВИДЕНОВ.ВОЙНИК КОЙТО ДЕЗЕРТИРА ОТ ФРОНТА СЕ НАКАЗВА СЪС СМЪРТ.307
393
9
 
9
 
! Отговори
нйкнк преди 11 години
Ще гласувам за ГЕРБ.
392
4
 
3
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
до 449 Сега разбрах на какво се дължи твоето спокойствие. И не съм ти другар, защото другар е означава приятел, колега или съдружник. Аз не съм дорасъл да бъда другар с толкова интелигентен и начетен човек като теб. А, относно Станишев, аз виновен ли съм, че твоя човек е тиква!?
391
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Позитанчетата се умълчаха нещо??? Да няма спешна оперативка за справки и инструктаж? Кажете на Вожда да не дразни толкова, че да не му литне щаба!!!
390
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отнася се за другаря 446Серго ще ти купи турски вибратор да се успокояваш, когато догодина сметката ти за тока е 10лв, а заплатата 2лв!!! Ще искаш да идеш на мегдана да викаш ОСТАВКА ама няма да се получи, защото полицията ще ти натроши празната кратуна още щом излезнеш от вас!!!
389
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Серго ще ти купи турски вибратор да се успокояваш, когато догодина сметката ти за тока е 10лв, а заплатата 2лв!!! Ще искаш да идеш на мегдана да викаш ОСТАВКА ама няма да се получи, защото полицията ще ти натроши празната кратуна още щом излезнеш от вас!!!
388
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвсем ясно е, че вървим към служебно правителство, но съм притеснена, кои ще влязат в него. Да внимава президента само на кого ще предложи, защото народа ще иска неговата оставка. Хора замесени в енергийната мафия не са ни нужни.
387
3
 
5
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Берлускони: Бях готов да купя остров, за да помогна на ГърцияБойко що не купи нещо- река някоя, планина.... да ни изкара от кризата.
386
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕГА ЛИСИЦАТА СТОИ ПОД ДЪРВОТО И КАЗВА НА ВРАНАТА КОЛКО ХУБАВ ГЛАС ИМА И ТЯ..ЗАПОЧВА ДА ГРАЧИ,ГРАЧИ и СИРЕНЦЕТО ПАДА ОТ ЧАВКАТА НА ВРАНАТА ПРАВО В УСТАТА НА ЛИСИЦАТА!БЪЛГАРИНО ХУБАВО МРЪЗНЕШ ПО ПЛОЩАДИТЕ ,АМА ВНИМАВАЙТЕ КОЙ ЩЕ ЛАПНЕ СИРЕНЦЕТО! ЛИСИЦАТА Е МНОГО МНОГО ХИТРА!ОВЧАРОВ ГО НЯМА? КЪДЕ ЛИ БОРИ МОНОПОЛИТЕ?ЛУДОТО ЯНЕ ВНЕСЕ ПАПКИТЕ ПРИ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР,ЗАМ.ГЛ.ПРОКУРОР ОСВОБОДЕН..РАЗРОВИХА СЕ ЛАЙ..НАТА И ХОП "ОСТАВКА"СКОНДИРАТ НА ОРЛОВ МОСТ!НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА ПРИ БКП,КГБ И ДС!
385
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето какво са направили в ИсландияКолко пъти трябва да повтарям, че за да реализирате исландски модел в бг ще е нужно да си докарате и исландци, върху които да си го прилагате!!!
384
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво постигнахте питам??? Какво? Сметката за тока как е? Намаля ли? А КАТО ИМ КАЖЕШ ПРОСТО ПЛЕМЕ СЕ СЪРДЯТ И СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ ДЕВОЙКИ!
383
0
 
3
 
! Отговори
ПОЗИЦИЯ преди 11 години
Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са длъжни да загърбят всякакви противоречия и лични предразсъдъци и да обединят в програмен кабинет съзидателния потенциал на всички, които милеят за бъдещето на България ! Идеята е да бъде оползотворен капацитета на държавници като Иван Костов, които да проведат спешно непопулярните реформаторски мерки, събирайки негативите от това, тъй като и без това нямат особени перспективи за дълъг политически живот ! Става дума за България, а не за някакви партийни пристрастия !
382
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАГУБЕНА КАУЗА СТЕ ВИЕ ПОЗИТАНОВЦИТЕ! НО НА НАРОДА МУ СВЪРШИ ТЪРПЕНИЕТО ДА ЧАКА ЕСТЕСТВЕНАТА ВИ СМЪРТ И ТЯ ЩЕ СТАНЕ НЕЕСТЕСТВЕНА МНОГО СКОРО! ЗАПОМНЕТЕ ТОЗИ ПОСТ!!!!!!!!!!!!!!!
381
2
 
3
 
! Отговори
ПОЗИЦИЯ преди 11 години
МОЯТА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО ИЗБОРНАТА СТРАТЕГИЯ Е: Логично е да се стреми към предсрочни избори и към разпускане на парламента онзи, който иска "да яхне вълната на зимното енергийно недоволство и да задържи статуквото до тогава, докато вземе властта в свои ръце ! Симпатичен или не, Иван Костов е умен държавник със стратегическо реформаторско мислене, опитът на който трябва да бъде оползотворен за благото на всички ни. При настъпилата кризисна обстановка, Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са длъжни да загърбят всякакви противоречия и лични предразсъдъци и да обединят в програмен кабин