Борисов върна мандата

В сряда Плевнелиев връчва мандата на БСП
Обновена: 25 фев 2013 15:46 | 25 фев 2013 12:19, Веселина Йорданова
511
Борисов върна мандата
Снимка: БТА

ГЕРБ е върнала мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му на премиера в оставка Бойко Борисов.

Държавният глава връчи първия мандат на най-голямата група в Народното събрание. В сряда президентът Росен Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на правителство на следващата по големина група в парламента – БСП.

В петък държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на ДПС, ако БСП го върне. Ако и третата партия върне мандата, в понеделник следващата седмица Плевнелиев ще обяви задачи и структура на служебното правителство.

Според него между сряда и петък следващата седмица могат да се посочат членовете на това правителство.

Държавният глава напомни, че президентът не може да назначава програмно правителство, по Конституция президентът назначава служебно правителство.

Още по темата
Плевнелиев заяви, че работи по исканията, които получи от протестиращите в неделя, и те са разпратени към всички компетентни институции.

Държавата през тази седмица ще бъде под светлината на прожекторите не само от гражданите, но и от Европа и света, очаквам и апелирам за отговорно отношение от всички, заяви Плевнелиев.

Той добави, че актуалната политическа ситуация е напрегната, намираме се в политическа криза. Всички ние работим за стабилност и за резултати в интерес на нацията и на хората, увери той.

Държавният глава апелира всички институции да полагат усилия в интерес на гражданите. В четвъртък Росен Плевнелиев ще направи обръщение от парламентарната трибуна. Утре ще се проведе Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

След като миналата седмица президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с парламентарно представените политически сили, държавният глава обяви, че вървим към служебен кабинет.

Плевнелиев тогава обяви, че ще връчи в понеделник мандат за съставяне на нов кабинет на ГЕРБ, после на БСП и после на ДПС.

БСП и ДПС вече декларираха, че няма да правят правителство в рамките на този парламент, нито ще участват в служебен кабинет.

Възможни дати за провеждане на следващи избори са краят на април до средата на май, стана ясно миналата седмица след срещата при държавния глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
2
 
3
 
! Отговори
TOI 0104 преди 11 години
И БАЩИЦАТА рече приблизително: кой щеше да познава Плевналиев, ако не бях го направил министър! Кой щеше да познава Данчето- една директорка на училище от Самоков, ако не бях я направил кмет.А кой, освен софийският ъндърграуд щеше да познава Него, ако не беше мадридския да направи от тичащото подир колата му неграмотно охранителче Главен секретар, а службите на САЩ да припозноят в него удобния.Били го хвалели! Ами всеки господар хвали слугата си, когато добре му е лъснал обувките, поднесъл закуската в леглото и с яка чупка в кръста само повтаря: както кажете, господарю!
379
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО СИ ОТИДЕ IМНЕНИЯ РАЗЛИЧНИ!СЪГЛАСНА СЪМ И С ТЕЗИ ДЕТО ВИКАТ "ДОЛУ" И С ТЕЗИ ДЕТО ВИКАТ "С ТЕБЕ СМЕ".ПИТАМ ЗАЩО УВОЛНИХА ЛЮБА ?ЗАЩОТО БОЙКО Е КУПИЛ ТЕЛЕВИЗИИТЕ,ЗАЩОТО ЗАБРАНИ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ИЛИ ЗАЩОТО КОРИТАРОВ Я ПРЕДУПРЕДИ,ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ПОСЛЕДНОТО И ПРЕДАВАНЕ?ДАЛИ ЗАРАДИ 150 ВЕРБОВЧИЦИ ОТ КГБ В БЪЛГАРИЯ С по 50 АГЕНТИ ВЪВ ВЛАСТА ИЛИ ЗА ЧЕТЕНЕ НА РУСКИ ВЕСТНИЦИ ПРИВЕТСТВАЩИ СВАЛЯНЕТО НА ББ И СТРОЕЖА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ?КОЙТО ИМА УМ ДА ГО ПОЛЗВА ,спомнете си приказката за ВРАНАТА,СИРЕНЦЕТО
378
1
 
3
 
! Отговори
Видял преди 11 години
Плевнята изби рибата като изтърси "скромно" " АЗ СМ ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА"
377
5
 
4
 
! Отговори
Будист преди 11 години
Боко, като е голем пич, що не отиде при народа, при протестиращите. Нали беше един от нас?
376
0
 
2
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
Ето какво са направили в Исландия youtube/watch?v=gnPQBmcGZS0
375
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМИ ЩЕ СЕ ОП РАВИМ,ПИСНА МИ 23 ГОДИНИ ОТ ТАКИ "УМНИЦИ" И ФУКЛЬОВЦИ Защото много добре можете да се оправяте, затова сега са ви по 100лв пенсиите. Вие може само да крещите по улиците, но без да се замислите кой има интерес от това! Какво постигнахте питам??? Какво? Сметката за тока как е? Намаля ли? Не разбираш ли, че те изманипулираха? Направиха те ЧЕРВЕНА ***! Осъзнай се, за да не доизживееш живота си в заблуда!!! Най - малкото ВРЕДИШ И НА ДРУГИТЕ!!!
374
1
 
2
 
! Отговори
bas преди 11 години
ai na bas che komunistite shte vzemat mandata?! moga da se obzaloja che onzi Spanishev shte samo tova chaka.. vijte mu chervenite ochichki kak greqt v ochakvane da mu se predloji vlasta.. shte vzeme mandata siguren sum tozi tolkova mnogo lamti za vlast ...nikoga ne sum vijdal chovek da lamti tolkova mnogo za vlast , che da e gotov i maika si da prodade! dolen si stanishka , dolno izchadie si ..i podrujnicite ti ne te haresvat veche ..starite komuniste te namraziha veche!!!
373
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
коя пара. 1.2 милиарда за язовира или 1.5 милиарда за белене
372
4
 
6
 
! Отговори
СърФист преди 11 години
"Борисов върна мандата"Това не е новина. Новина би било заглавие:"Борисов върна парата !"Дано в скоро време да прочетем и такова!
371
1
 
3
 
! Отговори
WIND преди 11 години
До tekotoЖЕЛЕЗЕН Е,ама е ръждясъл и много скърца....глупости!
370
0
 
2
 
! Отговори
rajko преди 11 години
А от последните 3 от какво ти писна, че това ми убягва нещо. Всички споменават 23 години, а от последните 3 от какво ти писна
369
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бай Ганьои не яде магистрали, не яде детски градини, метра и спортни зали! Той не облажва и от фондовете. А въздух ядеш ли ***, защото ако серГЕЙ вземе властта с това ще се храниш следващите най-малко 8 години (включвам и 4 години последствия, вслучай, че *** не разберат)!!!
368
1
 
1
 
! Отговори
tekoto преди 11 години
Само да питам, защо имаме 4-тите най-ниски по-дълга между държаваите в ЕС. И колко ли спестява страната ни заради това.т.е за "безотговорното" иправление на Борисов, а то май и ръста на икономиката ни бил между петте страни в ЕС. Брех тази икономическа криза в БГ. Сигурно европейците лъжат това неможе да е вярно.
367
2
 
3
 
! Отговори
WIND преди 11 години
До Анонимен А ТИ ОТ КОЕ ПЛЕМЕ СИ? АКО СИ ОТ НАШEТО.БЪЛГАРСКОТО,СИ СЪЩО ***/ПО ТВОИТЕ ДУМИ/АКО НЕ СИ-ВЪРВИ НА М.ЙНАТА СИ И НИ ОСТАВИ -САМИ ЩЕ СЕ ОП РАВИМ,ПИСНА МИ 23 ГОДИНИ ОТ ТАКИ "УМНИЦИ" И ФУКЛЬОВЦИ
366
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега да върне и заграбеното и да се отчете пред прокуратурата.
365
3
 
5
 
! Отговори
tekoto преди 11 години
с теб сме Бойко, железен си
364
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И от банки няма да имате нужда вече, защото 5те лева ще си ги държите под дюшега за черни дни!!!
363
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неискали магистрали!!! Мизерници, скоро няма да имате пари да излезнете на магистралата, освен ако не решите да вървъте 2 дена пеш от селата си, че да я видите! *** народ, слаба държава! Пенсиите ви затова са по 150лв, защото цял живот сте работили за жълти стотинки и пак не сте разбрали кой прибира останалите пари!!!
362
0
 
1
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
До Тъжна новина Може и да може,ама няма да иска-не остана нищо за приватизиране/разбирай КРАДЕНЕ/
361
1
 
3
 
! Отговори
dan преди 11 години
До слушател Тия *** по "хоризонт" защо не питат Станишев с какво право казва на Президента "Ще те сваля ако не ми хареса служебното правителство"