Борисов върна мандата

В сряда Плевнелиев връчва мандата на БСП
Обновена: 25 фев 2013 15:46 | 25 фев 2013 12:19, Веселина Йорданова
511
Борисов върна мандата
Снимка: БТА

ГЕРБ е върнала мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му на премиера в оставка Бойко Борисов.

Държавният глава връчи първия мандат на най-голямата група в Народното събрание. В сряда президентът Росен Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на правителство на следващата по големина група в парламента – БСП.

В петък държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на ДПС, ако БСП го върне. Ако и третата партия върне мандата, в понеделник следващата седмица Плевнелиев ще обяви задачи и структура на служебното правителство.

Според него между сряда и петък следващата седмица могат да се посочат членовете на това правителство.

Държавният глава напомни, че президентът не може да назначава програмно правителство, по Конституция президентът назначава служебно правителство.

Още по темата
Плевнелиев заяви, че работи по исканията, които получи от протестиращите в неделя, и те са разпратени към всички компетентни институции.

Държавата през тази седмица ще бъде под светлината на прожекторите не само от гражданите, но и от Европа и света, очаквам и апелирам за отговорно отношение от всички, заяви Плевнелиев.

Той добави, че актуалната политическа ситуация е напрегната, намираме се в политическа криза. Всички ние работим за стабилност и за резултати в интерес на нацията и на хората, увери той.

Държавният глава апелира всички институции да полагат усилия в интерес на гражданите. В четвъртък Росен Плевнелиев ще направи обръщение от парламентарната трибуна. Утре ще се проведе Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

След като миналата седмица президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с парламентарно представените политически сили, държавният глава обяви, че вървим към служебен кабинет.

Плевнелиев тогава обяви, че ще връчи в понеделник мандат за съставяне на нов кабинет на ГЕРБ, после на БСП и после на ДПС.

БСП и ДПС вече декларираха, че няма да правят правителство в рамките на този парламент, нито ще участват в служебен кабинет.

Възможни дати за провеждане на следващи избори са краят на април до средата на май, стана ясно миналата седмица след срещата при държавния глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гражданите на България СРЕЩУ политиците пре3бали България за 20+ години! А истинския протест е: ОГЛАДНЕЛИТЕ *** РАЗБУННВАТ ПРОСТИЯ НАРОД, ЗА ДА МОГАТ ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ И ДА ИЗПЪЛНЯТ ДЪЛГОВЕТЕ СИ КЪМ МАЙКА РУСИЯ!!! СЕГА 4 МЕСЕЦА НЯМА ДА ОПРАВЯМЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА ЕНЕРГЕТИКАТА, А ЩЕ СЕ ВМЪКВАМЕ ВЪВ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ОТ РУСИЯ ЩЕ НИ ПОТЪРСЯТ СМЕТКА! Просто племе, наречено български народ, не разбрахте ли, че пак се възползваха от вас?! Ако още не го съзнавате, кажете ми какво постигнахте???
359
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхливеца , отново си измива ръцете с другите...а стадото му продължава да блее-Бойкоооо...
358
4
 
5
 
! Отговори
kh преди 11 години
Голям си бат Бойко. Високо дърво си ти. С теб сме. Мижитурки и еничари дал господ.
357
1
 
3
 
! Отговори
боил преди 11 години
Сега станали ясно какво целяха червените и хидроинжинерите дпс/етническа партия/-ДА НЕ СЕ ПИПАТ МОНОПОЛИТЕ СЪЗДАДЕНИ ОД ТЯХ,понеже става въпрос не за пари ,а за огромни пари од комисионни които трябва да връщат на руснаци,чехи,австрийци и тем подобни.За такива пари режат глави чак до чаталът/разбираи тестиси/.Дори и тази неъгава комисия разбиха да не пречи-ЧЕРВЕН ПРИЗРАК ПОДПОМАГАН ОД ТУРЦИТЕ БРОДИ ИЗ БЪЛГАРИЯ! МИСЛИ НАРОДЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
356
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
407, много е просто. Президентът има свой (?) план, който не включва приемане на мандата. По тази причина го предлага на партиите, чиито действия са прогнозируеми.
355
2
 
4
 
! Отговори
55 преди 11 години
Всичко разбрах, само неможах да разберат за какво са протестите. Аз искам утре да ми се опростят всички сметки за ток, вода, телефон и данъца - май за това беше
354
13
 
3
 
! Отговори
Тъжна новина преди 11 години
Само Костов може да изведе държавата от тресавището на неоживковизма. Само той има знания, кураж, опит в подобна ситуация. Само той изпита на гърба си злокобната , антибългарска прокоба на ДС и КГБ. Естествено е , че няма да намери подкрепа от никого, освен от шепата трезвомислещи демократи в РБ. Затова тълпата, заразена от живковизъм и бойковизъм , ще изпие поредната горчива чаша с елексира на кукловодите мафиоти
353
2
 
2
 
! Отговори
popo преди 11 години
До Халтурко. Да и магистралите да си развалиш, които построи за има няма няколко месеца. неможе така едни за 50 годити той за 5 месеца. И за загубените работни места в Испания, Гърция, Португалия, Италия, Сърбия и прочие. Неможе в такъв разцвет на Европа на нас дани повишават кредитния рейтинг на всички останали да го понижават. Неможе така ние да имаме най-ниските лихви по дълга след германия и още 3 страни от 26 в ЕС, не може така. Всички пенсионери да си върнат 4 милиарда от резеврва
352
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Платените драскачи пак искат да изкривят въпроса на "Герб срещу БСП" вместо:Гражданите на България СРЕЩУ политиците пре3бали България за 20+ години!
351
0
 
9
 
! Отговори
Леонсио преди 11 години
Той не връща, само взима. Сега, обаче му го взеха.
350
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** пак се провалиха,ама какво ще правят когато руснаците им поискат сметката - не знам.Дотук БСП дъжи вече милиард и половина на Руснаците за Белене. То се е видяло, че корумпираната ни държава неможе да се справи с *** и далаверките им, така че ще се наложи на Русия да си ги накаже!!! СерГЕЙЧО затова е толкова зачервен напоследъка, времето му изтича!
349
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки, който не гласува, дава възможност на промитите гласоподаватели на ДПС и БСП (които ходят под строй) да имат по-голяма тежест на изборите. Обратното също важи - ако излезем масово да гласуваме турците дори няма да влязат в парламента, а комунистите ще са безгласна буква.
348
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Президента има право да даде третият мандат на когото пожелае, без значение размера на партията.Какво ви говори факта, че избра ДПС?
347
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** пак се провалиха,ама какво ще правят когато руснаците им поискат сметката - не знам.Дотук БСП дъжи вече милиард и половина на Руснаците за Белене.
346
1
 
2
 
! Отговори
Човекоядочовекоядец преди 11 години
Ей Chikatilo, надуших те. Скоро ще те пипна и такъв пир ще настане, такъв пир! Ще поканя и братовчедката. Тя много си пада по такива сладури като теб. Скоро, скоро.
345
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров чува странен шум в главата си,но нищо не пита - понеже е свикнал :)
344
0
 
15
 
! Отговори
Халтурко преди 11 години
"Бойко Борисов върна мандата,"А милиардите, които заграбихте с Котараците, Пашата, Цветан Василев, Ц Бориславова, и сие ще ги върнеш ли? И да не забравиш да възтановиш половин милион българи на работа, които загубиха препитанието си през твоя мандат, както над 100 000 фирми, които фалираха през епохата на Дянков. Да не забравяме да въстановиш и фискалният резерв, опоскан с 4 млрд от приятелските кръгове на Премиера Буда. Върни всичко това и си ходи с мир, ако не следващите управници ще започнат с лозунга "Борисов е виновен !"Познато ли ти е от някъде? :)
343
3
 
2
 
! Отговори
стефан преди 11 години
До chefoбраво адаш
342
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Дано Сергей Дмитиевич Станишев успее да състави правителство, че инак много лошо! " Хахахахахахха смех голем!!!! Другарю заблуден, Партийният ти вожд сега се е наакал! Единственото правителство, което би съставил ще е след 4месеца и то ако от Русия го кешират с достатъчно пари за 5млн кг. кюфтаци и кебапчета!!!!
341
20
 
9
 
! Отговори
chefo преди 11 години
Ще го търсете Бойко ама ще го видите чак след 4 месеца. До тогава дупе да ни е яко