БСП или ДПС да вземат мандата!

"Бог ми е свидетел, не искам да се меся в нищо", каза Борисов
Обновена: 25 фев 2013 15:46 | 25 фев 2013 12:48, Веселина Йорданова
887
БСП или ДПС да вземат мандата!
Бойко Борисов Снимка: БТА

Премиерът в оставка Бойко Борисов предложи БСП или ДПС да вземат мандат за съставяне на правителство. Според Борисов двете партии „са едно“.

Ако Станишев и Доган вземат властта за тези два месеца, нямат да могат да си заметат следите, ще вдигнат доходите на хората и пенсиите незабавно, разви тезата си Борисов.

10 секунди сме държали мандата, който ни беше връчен, заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му.

Близо четири години носихме цялата политическа отговорност сами с правителство на малцинството, напомни Борисов.

Борисов коментира, че ако БСП и ДПС вземат мандата и проведат парламентарните избори, няма да могат да кажат, че те са манипулирани. Премиерът в оставка се опита да убеди и президента в ползите от това действие. „Няма да има нужда вие да понесете пасив, защото вие сте държавен глава, обединител на нацията, не сте изпълнителна власт“, посочи Борисов.

Станишев и Доган през цялото време говорят, че са готови с кабинети на слънце, кабинети на сянка, кабинети по всяка една тема, коментира министър-председателят в оставка, аргументирайки предложението си.

"Сега ще му видя антикризисните мерки на Станишев и на Корнелия Нинова, да видим къде ги приложиха в света и те са успешни. Къде? Всички икономики паднаха в най-голямата криза", заяви той.

"В президентството вие сте обединител на нацията, вие не сте изпълнителна власт. Как ще намерите 15 министри? Сега при нас са около 30 заместник-министри, при Станишев и тройната коалиция бяха около 100 заместник-министри. Как ще намерите за няколко дни тези хора плюс областни управители? Как ще ги намерите? Кой ще ги контролира? Вие? Няма как да стане практически това. Ще направят куп безобразия", предрече Борисов.

Той пресметна, че са необходими 20 депутати от ГЕРБ, за да бъде подкрепено правителство на БСП и ДПС в парламента.

Бог ми е свидетел, казал съм му на президента, не искам да се меся в нищо. Готов съм да дам тези депутати за кворум - само толкоз. Но това означава Ахмед Доган да ходи всеки ден на работа, заяви Борисов.

Като не го вземат мандата, ще им стане ясно на всички хора, че те ги лъжат за изборите, смята премиерът в оставка. Борисов заяви, че е „мобилизиран максимално“ и хората на изборите могат да избират между него и ГЕРБ или тройна, четворна, петорна коалиция.

Свалиха правителството с метеж. Използваха бедните хора, вкараха провокатори при тях и не по Конституция ни свалиха, заяви премиерът в оставка.

Според Борисов е по-добре за два месеца да има отговорни „каквито и да са“, отколкото служебни министри.

Той призова протестиращите да се пазят от политическите партии и да внимават да не бъдат експлоатирани, да използват тази енергия „да си градим държавата, да не си я разрушим“. "Защото 17-а година така в Русия от властта на народа дойде Сталин с КГБ, в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния - Чаушеску със Секуритате", каза той.

Той допълни, че ГЕРБ е заварила монополите, а не ги е създала.

"Нашата вина – че не сме ги смачкали. Правили сме опити. Хората излязоха на улицата, аз си поемам моята вина", заяви той и допълни, че лидерът на социалистите Сергей Станишев ще има възможност още в четвъртък да спре монополите и „да ги размаже“.

Премиерът в оставка заяви, че е рухнал митът, че е диктатор. "Кой диктатор връща цялата власт", запита той. Рухнал и митът, че ГЕРБ контролира медиите.

Някои от вас брутално ни подкрепяха, без да имаме нужда от това, чудил съм се защо го правят, призна си Борисов и веднага даде обяснение – да излезе за пред хората, че ние контролираме медиите.

Оставил съм финансово стабилна държава, не искам да му слушам глупостите на Станишев, отсече още Борисов.

След като няколко пъти по време на изявленията той и президентът Росен Плевнелиев си размениха благодарности, точката сложи премиерът в оставка с думите: И от мен благодаря, ще се видим на изборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


887
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
744
0
 
17
 
! Отговори
Левски преди 11 години
Само ГЕРБ това е пътя не искаме повече бонови книжки ,Цанков камък и на бат Серго руските апетити
743
0
 
15
 
! Отговори
Ахилис преди 11 години
DO баш лайняра що не се самоубиеш бе разбирач нещастен ти ли си най-умния да е....ба бок..клука ти смръдлив
742
12
 
19
 
! Отговори
Sos преди 11 години
TAZI MUTRA NE SAMO E GROZNA NO I ZLOBNA,GADNA PROSTA MUTRA.TOVA GOVEDO OBICHA SAMO SEBE SI.
741
0
 
24
 
! Отговори
Прости пръчки преди 11 години
Защо не протестирате срещу монополиста Лукойл? Да не би защото е руски? Представям си какви ''всенародни'' протести серу ''импирилизЪма'' щеше да има , ако беше американски , докато го овладеят правилните хора, демек мускалите................бедни сте щот сте прости:))
740
15
 
21
 
! Отговори
MaTPoca преди 11 години
Абсолютно дебилско поведение. Така може да се държи едно момченце на пет годинки или мутра, която е прочела само "Винету"
739
2
 
18
 
! Отговори
Георгиева преди 11 години
До ГеоргиевТакава е голата истина.Какво ще се прави оттук нататък. Пак ще бъдат избрани.Сложиха хора на какви ли не позиции, без ценз и без компетентност.
738
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов унижи своите депутати, предлагайки ги на търг. След като закупи десетина "независими" депутати, вождът на мутрите смята, че покупко-продажбата на собствените си депутати е нещо нормално.
737
11
 
30
 
! Отговори
goze преди 11 години
ДОЛУ КОМУНИЗМА
736
12
 
32
 
! Отговори
123 преди 11 години
Този шизофреник да си пие хапчетата. Нищо не зависи от него и не може да раздава дупетати на килограм, щот народеца си ги е избрал, макар че за нищо не стават, особено неговите.
735
13
 
35
 
! Отговори
един от народа преди 11 години
Боко, простотията ти личи от всякъде., въпреки , че си бил отличен ученик. След 1917 г. в Русия идва Ленен а не Сталин.Хитлер се появява след 1930 г, а Чаушеско след Втората световна война.Пишати двойка по история , а народа ти писа двойка по управление.
734
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този балон окончателно изперка.Въпросът е: Защо толкова иска властта на всяка цена, за благото на народа или за личнотото му облагодетелстване?Там е заровено кучето!
733
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХЕМ ***,*** НО И НАГЪЛ....***.СТРАХЛИВЕЦ ЖАЛЪК.МУТРАТА ДАВА СЪВЕТИ...ХАААААААААААААААААААААААААА
732
6
 
34
 
! Отговори
човече преди 11 години
спри се вече. Колкото си голям на ръст,толкова по-малка ти е главата.Огледай се, виж какви ги надроби и какво мислят и чувстват хората ,запази достойнство, не се излагай повече. Върви си с мир.
731
0
 
26
 
! Отговори
Българан преди 11 години
До Баш Майстора! Благодаря Майсторе за съвета! Мен ме интересуват депутатките ама ако някой се интересува за депутатите, позакъснял е от централата ме уведомиха че Яни Янев ги е прибрал най - апетитните!
730
23
 
22
 
! Отговори
от един не гербер преди 11 години
БРАТЛЕТА - ЩЕ ЛАПАТЕ ТУРСКО -КОМУНИСТИЧЕСКА ХУРКА- ,, ТОВА Е ТОЛКО ПРОСТО И ЛОГИЧНО,, ) )
729
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E*ATI NAGLIA MUTRO MILICIONER SLED 4 GODINI KRADENE I BEZDARNO UPRAVLENIE HORA KAZETE PO NAGAL *** IMA LI ??
728
3
 
37
 
! Отговори
Баш Майстора преди 11 години
До RujaРуже, не си права. Като спечели изборите, Боко беше само добре оформен ***.Искаш сега хората да са се отърсили от хипнозата Борисов? Никакъв шанс!Само като чета какви хвалебствия се изписват по негов адрес, започвам да се чудя, дали не съм попаднал в някоя паралелна реалност. Просто не е истина!
727
3
 
31
 
! Отговори
Българан преди 11 години
"Готов съм да дам тези депутати" Бойко вече ГИ раздава Герберите, гледам ги аз депутатките ама никоя не ми хваща окото! Дайте някой съвет коя да взема? Той ГИ раздава ама никой ги неще! Без пари ГИ дава човека бе, грабете!
726
24
 
24
 
! Отговори
ален мак преди 11 години
Само така Бойко, дразни ги тези червени ***, нека се пеняват! Тъкмо и комунистическите медии да има какво да дъвчат, иначе ни занимават само с тезисите на другаря Станишев и Павел ефенди!
725
4
 
27
 
! Отговори
Бисеров преди 11 години
Абе тикво,казваш при онези имаше 100 заместник-министри,а по мое време са 30.Щом е така,значи са спестени пари от заплати на 70 зам.министри.Тогава къде са тези пари.Нима ти даде нещо на пенсионерите или на майките ли даде тези пари или са в твоя джоб?Твоята полетика е -"разделяй и владей".Имали някой доволен от твоята полетика?Учените,докторите,военните,полицаите,съдиите,пенсионерите,младите-никой не те иска.Трябва да го разбереш час по-скоро.