БСП или ДПС да вземат мандата!

"Бог ми е свидетел, не искам да се меся в нищо", каза Борисов
Обновена: 25 фев 2013 15:46 | 25 фев 2013 12:48, Веселина Йорданова
887
БСП или ДПС да вземат мандата!
Бойко Борисов Снимка: БТА

Премиерът в оставка Бойко Борисов предложи БСП или ДПС да вземат мандат за съставяне на правителство. Според Борисов двете партии „са едно“.

Ако Станишев и Доган вземат властта за тези два месеца, нямат да могат да си заметат следите, ще вдигнат доходите на хората и пенсиите незабавно, разви тезата си Борисов.

10 секунди сме държали мандата, който ни беше връчен, заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му.

Близо четири години носихме цялата политическа отговорност сами с правителство на малцинството, напомни Борисов.

Борисов коментира, че ако БСП и ДПС вземат мандата и проведат парламентарните избори, няма да могат да кажат, че те са манипулирани. Премиерът в оставка се опита да убеди и президента в ползите от това действие. „Няма да има нужда вие да понесете пасив, защото вие сте държавен глава, обединител на нацията, не сте изпълнителна власт“, посочи Борисов.

Станишев и Доган през цялото време говорят, че са готови с кабинети на слънце, кабинети на сянка, кабинети по всяка една тема, коментира министър-председателят в оставка, аргументирайки предложението си.

"Сега ще му видя антикризисните мерки на Станишев и на Корнелия Нинова, да видим къде ги приложиха в света и те са успешни. Къде? Всички икономики паднаха в най-голямата криза", заяви той.

"В президентството вие сте обединител на нацията, вие не сте изпълнителна власт. Как ще намерите 15 министри? Сега при нас са около 30 заместник-министри, при Станишев и тройната коалиция бяха около 100 заместник-министри. Как ще намерите за няколко дни тези хора плюс областни управители? Как ще ги намерите? Кой ще ги контролира? Вие? Няма как да стане практически това. Ще направят куп безобразия", предрече Борисов.

Той пресметна, че са необходими 20 депутати от ГЕРБ, за да бъде подкрепено правителство на БСП и ДПС в парламента.

Бог ми е свидетел, казал съм му на президента, не искам да се меся в нищо. Готов съм да дам тези депутати за кворум - само толкоз. Но това означава Ахмед Доган да ходи всеки ден на работа, заяви Борисов.

Като не го вземат мандата, ще им стане ясно на всички хора, че те ги лъжат за изборите, смята премиерът в оставка. Борисов заяви, че е „мобилизиран максимално“ и хората на изборите могат да избират между него и ГЕРБ или тройна, четворна, петорна коалиция.

Свалиха правителството с метеж. Използваха бедните хора, вкараха провокатори при тях и не по Конституция ни свалиха, заяви премиерът в оставка.

Според Борисов е по-добре за два месеца да има отговорни „каквито и да са“, отколкото служебни министри.

Той призова протестиращите да се пазят от политическите партии и да внимават да не бъдат експлоатирани, да използват тази енергия „да си градим държавата, да не си я разрушим“. "Защото 17-а година така в Русия от властта на народа дойде Сталин с КГБ, в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния - Чаушеску със Секуритате", каза той.

Той допълни, че ГЕРБ е заварила монополите, а не ги е създала.

"Нашата вина – че не сме ги смачкали. Правили сме опити. Хората излязоха на улицата, аз си поемам моята вина", заяви той и допълни, че лидерът на социалистите Сергей Станишев ще има възможност още в четвъртък да спре монополите и „да ги размаже“.

Премиерът в оставка заяви, че е рухнал митът, че е диктатор. "Кой диктатор връща цялата власт", запита той. Рухнал и митът, че ГЕРБ контролира медиите.

Някои от вас брутално ни подкрепяха, без да имаме нужда от това, чудил съм се защо го правят, призна си Борисов и веднага даде обяснение – да излезе за пред хората, че ние контролираме медиите.

Оставил съм финансово стабилна държава, не искам да му слушам глупостите на Станишев, отсече още Борисов.

След като няколко пъти по време на изявленията той и президентът Росен Плевнелиев си размениха благодарности, точката сложи премиерът в оставка с думите: И от мен благодаря, ще се видим на изборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


887
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
664
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО предложи да няма вече държавна СУБСИДИЯ за партиите..ТОВА Е КРАЧКА КЪМ ПОБЕДАТА.НАПРАВИШ ЛИ ГО С ТЕБ СМЕ ,ПОБЕДАТА ЩЕ БЪДЕ ПЪЛНА. НЕ Е НОРМАЛНО ВСЕКИ ДЕН БОЛНИ ХОРА ДА ТЪРСЯТ ПОМОЩ ЧРЕЗ ДАРЕНИЯ А ПОЛИТИЦИТЕ НЕЗНАЙНО ЗАЩО ДА РАЗДЕЛЯТ МИЛИОНИ И ДА ИМАТ НАГЛОСТТА ДА СЕ ХАРАКТЕРИЗИРАТ,КАТО ЧАСТ ОТ ТОЗИ НАРОД. БАТЕ БОЙКО ПО ДОБРЕ КЪСНО ОТКОЛКОТО НИКОГА БЪДИ ПРЪВ И ТОЗИ ПЪТ НЯМАЙ МИЛОСТ ,КАКТО ГО КАЗА ПОСЕГНИ ИМ НА НАЙ МИЛОТО "ПАРИТЕ" САМИ ЩЕ БЯГАТ ОТ ПАРЛАМЕНТА. С ТЕБ СМЕ И ТОЗИ ПЪТ БЪДИ УМЕН.
663
7
 
25
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Български граждани, проявете разум и не се поддавайте на гнусните внушения на една Тиква! Той че е много *** и ограничен -ясно, но в Симеоново са ги учили точно на това - как да влияят и да внасят разкол,за да манипулират обществото. Той е манипулатор, макар и от махленски мащаб. Не се лъжете отново. ББ не е ръководител, нито ГЕРБ са партия. Те са сбирщина от лакеи и нагаждачи,които търсят изгода за себе си. Мечтата им е диктатура;за това са готови.Без Герб в България!
662
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как така строго секретна информация изнася Бойко Борисов , личи си като е бил в МВР информирал Мафията всекидневно , веднага в Затвора
661
4
 
15
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
Ето гласувайте тук за общата партия на БСП,СДС,ГЕРБ,ДПС,ДСБ,НДСВ,Кунева и РЗС на които политиката за тия 24 години е бавно да съсипят страната ни ,да не е бързо, че хората ще се вдигант :), все още не сме достигнали дъното :)xn---2013-9ve5bhc3dwa.bg/category/%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8/
660
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PROST__PO PROST__NAIPROST__NACH BOKU
659
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те никнат като гъби и са на всеки килиметър все пак!
658
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Охоооо, кой каза, че *** били умряли???
657
11
 
22
 
! Отговори
КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА преди 11 години
extremecentrepoint/?p=12865Станишев като баща си свали правителството с преврат и насилие. *** и наркоманите от безредиците постигнаха целта си България е в хаос вижте корените нa СEPE-ГEЙ......КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА...
656
8
 
21
 
! Отговори
КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА преди 11 години
Станишев като баща си свали правителството с преврат и насилие. *** и наркоманите от безредиците постигнаха целта си България е в хаосвижте корените нa СEPE-ГEЙ......КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА...extremecentrepoint/?p=12865
655
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До червени Мъдрини!Ми вземи млъкни, като нямаш какво да кажеш!
654
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 746За жалост, не може, трябва им и парламентарно мнозинство, за да вземат този мандат.А Плевнелиев никога няма да назначи Сидеров за служебен премиер, при другия вариант.АТАКА може да дойде на власт само след парламентарни избори, това е.
653
7
 
18
 
! Отговори
червени Мъдрини! преди 11 години
Злобата се натрупва с годините, братле! Когато гледаш как мазните *** крадат, после лъжат, крадат, после пак, и пак, и пак...Кръговрат! Когато децата ти избягат надалече, защото родината ти е окрадена и гола! Но ти неможеш да го разбереш, защото изглежда или си прекалено ***, кон с капаци или ти пада някаква дребна авантичка! Това е, не мисля, че има повече какво да си кажем!
652
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АТАКА да вземат мандата!
651
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 743Не знам, кой си отива, ама виждам кой реве.Виждам и кой каза "Бог ми е свидетел, не искам да се меся в нищо".Бог му е свидетел, че не иска, ама "кат не мо*е да се запре?!"
650
4
 
20
 
! Отговори
фен преди 11 години
Абе Бобе, *** долен, не разбрали, че не пееш в хора.Ха сега се наведи и го лапай тикво смотана.
649
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Саше, Петко, Цветко... Това е положението, отивате си и го знаете! Затова и приказките ви са толкова жалки и агонизиращи!!! Боко Тъпият, Простата мутра ви наака! Никой никога не го е очаквал, но факт. Изглежда само с простотия човек може да се справи с ***!
648
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До червени Мъдрини!И ти се имаш за адекватен?!Ще получиш инфаркт от тая злоба, бе човек!Пийни си хапчето и полегни малко!
647
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов подаде оставка и заряза проблемите на народа. От позицията на какъв бращолеви, кой да сформира правителство. Никой не иска, защото финансовия батак, който остави е голям.
646
3
 
16
 
! Отговори
червени Мъдрини! преди 11 години
А ела и ме изтреби още сега, няма нужда да ме пращаш в Корея, по - лесно ще ти е, докато съм още тук. Ти си си достатъчно утрепан! Целта е да се гътне Вожда ви и неговите хрантутници във всички бг власти, пък после вие самички ще си се приберете по дупчиците! Тогава ние, аекватните хора, просто хубавичко ще ви затрупаме!
645
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До червени Мъдрини!"Саше", ама много си ***, братле!