БСП или ДПС да вземат мандата!

"Бог ми е свидетел, не искам да се меся в нищо", каза Борисов
Обновена: 25 фев 2013 15:46 | 25 фев 2013 12:48, Веселина Йорданова
887
БСП или ДПС да вземат мандата!
Бойко Борисов Снимка: БТА

Премиерът в оставка Бойко Борисов предложи БСП или ДПС да вземат мандат за съставяне на правителство. Според Борисов двете партии „са едно“.

Ако Станишев и Доган вземат властта за тези два месеца, нямат да могат да си заметат следите, ще вдигнат доходите на хората и пенсиите незабавно, разви тезата си Борисов.

10 секунди сме държали мандата, който ни беше връчен, заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му.

Близо четири години носихме цялата политическа отговорност сами с правителство на малцинството, напомни Борисов.

Борисов коментира, че ако БСП и ДПС вземат мандата и проведат парламентарните избори, няма да могат да кажат, че те са манипулирани. Премиерът в оставка се опита да убеди и президента в ползите от това действие. „Няма да има нужда вие да понесете пасив, защото вие сте държавен глава, обединител на нацията, не сте изпълнителна власт“, посочи Борисов.

Станишев и Доган през цялото време говорят, че са готови с кабинети на слънце, кабинети на сянка, кабинети по всяка една тема, коментира министър-председателят в оставка, аргументирайки предложението си.

"Сега ще му видя антикризисните мерки на Станишев и на Корнелия Нинова, да видим къде ги приложиха в света и те са успешни. Къде? Всички икономики паднаха в най-голямата криза", заяви той.

"В президентството вие сте обединител на нацията, вие не сте изпълнителна власт. Как ще намерите 15 министри? Сега при нас са около 30 заместник-министри, при Станишев и тройната коалиция бяха около 100 заместник-министри. Как ще намерите за няколко дни тези хора плюс областни управители? Как ще ги намерите? Кой ще ги контролира? Вие? Няма как да стане практически това. Ще направят куп безобразия", предрече Борисов.

Той пресметна, че са необходими 20 депутати от ГЕРБ, за да бъде подкрепено правителство на БСП и ДПС в парламента.

Бог ми е свидетел, казал съм му на президента, не искам да се меся в нищо. Готов съм да дам тези депутати за кворум - само толкоз. Но това означава Ахмед Доган да ходи всеки ден на работа, заяви Борисов.

Като не го вземат мандата, ще им стане ясно на всички хора, че те ги лъжат за изборите, смята премиерът в оставка. Борисов заяви, че е „мобилизиран максимално“ и хората на изборите могат да избират между него и ГЕРБ или тройна, четворна, петорна коалиция.

Свалиха правителството с метеж. Използваха бедните хора, вкараха провокатори при тях и не по Конституция ни свалиха, заяви премиерът в оставка.

Според Борисов е по-добре за два месеца да има отговорни „каквито и да са“, отколкото служебни министри.

Той призова протестиращите да се пазят от политическите партии и да внимават да не бъдат експлоатирани, да използват тази енергия „да си градим държавата, да не си я разрушим“. "Защото 17-а година така в Русия от властта на народа дойде Сталин с КГБ, в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния - Чаушеску със Секуритате", каза той.

Той допълни, че ГЕРБ е заварила монополите, а не ги е създала.

"Нашата вина – че не сме ги смачкали. Правили сме опити. Хората излязоха на улицата, аз си поемам моята вина", заяви той и допълни, че лидерът на социалистите Сергей Станишев ще има възможност още в четвъртък да спре монополите и „да ги размаже“.

Премиерът в оставка заяви, че е рухнал митът, че е диктатор. "Кой диктатор връща цялата власт", запита той. Рухнал и митът, че ГЕРБ контролира медиите.

Някои от вас брутално ни подкрепяха, без да имаме нужда от това, чудил съм се защо го правят, призна си Борисов и веднага даде обяснение – да излезе за пред хората, че ние контролираме медиите.

Оставил съм финансово стабилна държава, не искам да му слушам глупостите на Станишев, отсече още Борисов.

След като няколко пъти по време на изявленията той и президентът Росен Плевнелиев си размениха благодарности, точката сложи премиерът в оставка с думите: И от мен благодаря, ще се видим на изборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


887
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
684
1
 
16
 
! Отговори
Ilhan Razgrad преди 11 години
kakto i da go nari4ate ,Buda,Tangra :),naroda pak shte go izbere , i ako prodaljavat DPS&BSP da se ma4at da pravat mizeriii sreshtu Boyko i nie turskoto maltsinstvo shte vazstanem sreshtu DPS , zashtoto drandatskiyat tapanar vse si misli 4e pasem treva :) , no neka si misli 4ovekat :)
683
2
 
15
 
! Отговори
mustafa Razgrad преди 11 години
tsyala Bulgaria e sas teb :) davay Boy4e , shte vidat naroda na izborite sas kogo e .
682
5
 
23
 
! Отговори
данъкоплатец преди 11 години
Бил оставил стабилна държава... държавата е във фалит. ФАЛИТ!! И заемчето на дянков за 800млн с падеж август месец ще е капката която ще прелее чашата, и безобразията на ГЕРБ ще лъснат. Дано никога повече той и неговите слуги не припарят до власт. България няма да го преживее
681
3
 
33
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Дано Българите си вземат поука и никога не назначават ограничени хора да ги управляват.Днес не стана ясно кои е Шеф на държавата.Президента се опитва да каже нещо,Премиера казва 10 неща.Президента чупи китки като жена,Премиера не млъква.Какво да кажеш за такава държава освен,че е на МАФИЯТА,не на гражданите и те са МАТРЯЛ при това протестиращ.
680
5
 
23
 
! Отговори
Костов в затвора преди 11 години
Първо да лежи поне 10 години в затвора, а след това с битата карта Надежда Н., да правят програмно и софтуерно правителство, защо не направят кабинет в сянка, и без това са вече история, да спрат да реват на чужд гроб, ДСБ - Дясна Секта на България, с шаман и вечно Р - Костовезе, собственик на Уникредит, на бтв, на заводи и фабрики, собственост на аверите му от БСП - Гущеров, Манджуков и Банев, Първанов и Костов - вечни схемаджии на прехода - затвор за всички написани, плюс Кунева и Р.Овч.
679
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво строиш бе Тиква? Строиш бостани с тикви, за да си бостанджибашия!Ама скоро ще бъдеш само плашилото на бостана!
678
9
 
26
 
! Отговори
ВИДОВДЕН преди 11 години
БСП, БОЛКАТА ВИ Е ВИДОВДЕН...НЕИЗБЕЖЕН Е ... И Е БЛИЗО...
677
12
 
28
 
! Отговори
долу комунягите преди 11 години
*** разбиха държавата,25 години голямо крадене падна но вие пак не можете да го разберете
676
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта на БУДА/дс БСП/дс и ДПС/дс ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА!
675
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
инфантилен премиер в оставка и вече с отроче -президент ни разиграва ,вече 4 години и ни представя живота политиката и икономиката като игра на футбол или тенис продължава да си живее в собствения си детски свят и дори ни предлага като самодържец 20 депутати да "работят" в парламента .Това е лицето на самовлюбената мутра за която в онези добри за тях години техни близки казваха -добро момче ,гледа си семейството и изкарва добри пари като рекетьорче.
674
8
 
25
 
! Отговори
Б. преди 11 години
АзМагистралаСтанишевДПСВиновниАзМагистралаСтанишевДПСВиновниАзСтанишевДПСВиновни
673
11
 
28
 
! Отговори
ЛЮБЧО преди 11 години
МННОГО ПОКАЗНОСТ-МАГИСТРАЛИ,ГРАДИНКИ,МЕТРО,АМА ТОЙ ДОВЪРШВА ТОВА,КОЕТО ДРУГИТЕ ПРЕДИ НЕГО ЗАПОЧНАХА...САМО ПОКАЗНОСТ!!!ПРАЗНИ ДЖОБОВЕ,МИЗЕРИЯ,ЗАКРИВАНЕ НА РАБОТНИ МЕСТА,ОМРАЗА-И ТОВА ЛИ МУ ХАРЕСВАТЕ НА БОЙКО ЛЪЖЕЦА?
672
3
 
26
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
КАКЪВ ИСЛАНДСКИ МОДЕЛ ?КОГАТО НИЕ ПРАВИХМЕ ДЪРЖАВИ , ТЕ ЖИВЕЕХА В ЛЕДЕНИ КЪЩИЧКИ С ПОКРИВИ ОТ СЪЧКИ.НЕ ВЯРВАЙТЕ.НИЕ СИ ИМАМЕ НАШИ МОДЕЛИ.САМО ДА УСПЕЕМ ДА ИЗГОНИМ ***!ТОЛКОВА Е ЯСНО БРАТЯ!!
671
5
 
22
 
! Отговори
бд преди 11 години
Явно хазната е празна.2013 балона се спука.Борисов разбра много късно ,как го пързаляха 3,5 години.Неговата парламентарна група е единствената от 1989г без напуснал член.Такова едимомислие има само ако правиш пари и то много.Реални премиери бяха други,като В.Златев,Е.Димитров и тем подобни богати хора.Мандат никой не иска ,въпреки ,че сега е най лесно .По надолу няма накъде.Президента е гола вода,до сега трябваше да има сужебен кабинет.В момента се краде на умпяло.
670
0
 
20
 
! Отговори
ОСЪЗНАЙ СЕ! преди 11 години
Защо не мразиш престъпниците, а техните разобличители?Сигурно има защо?
669
5
 
18
 
! Отговори
ДАРИ преди 11 години
До Bижте снимката!-Е,НЕ ГЛАСУВАЙ,АМА СЕГА КОМЕНТИРАМЕ БОЙКО,ДЕТО" ПОВРЪЩА" ОМРАЗА И ПОТРИВА ЕХИДНО РЪЦЕ,ЧЕ ПАК Е "СДЪРПАЛ"КУЧЕТАТА-ЛОШИЯ МАТЕРИАЛ...МНОООГО ЗЛОБА,АМА ТОЙ ПРОБЛЕМИ СЪС СМЕТКИТЕ НЯМА!
668
3
 
18
 
! Отговори
ДАРИНА преди 11 години
До Анонимен:Е,МНОГО СИ ЗАБЛУДЕН,СОРИ-ТАКА ТЕ Е ОБСЕБИЛА ОМРАЗАТА,ЧЕ БОЙКО ЩЕ ТИ ПИШЕ ОТЛИЧН 6,С ТЕБ Е ПОСТИГНАЛ,КАКВОТО ИСКА:ДА СЕ МРАЗИМ...НЕ ВИЖДАШ ЛИ,ЧЕ 12 ГОДИНИ НИ ЛЪЖЕ И ВСЕ НЯКОЙ МУ Е ВИНОВН,ОСЪЗНАЙ СЕ И РАЗПОЗНАВАЙ ВЕЧЕ ЛЪЖЕЦА!
667
7
 
20
 
! Отговори
Bижте снимката! преди 11 години
Дo "КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА"Другаря Станишев прикрива гърба на цар Киро!Всичките ***-НАРОДНИ КРЪВОПИЙЦИ на снимката.Само тази снимка ми стига, за да не гласувам за БСП никога повече!extremecentrepoint/?p=12865
666
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези,които крещят като *** по форумите/481 Димитър КА го е казал правилно/си заслужават политиците които излагат държавата си като напр.нападките в Евр.парламент.И там крещяха "***,***" и скочиха в....шашнаха Европа. Ама на *** акъл не давай-той знае всичко по-добре от теб.Гн.Борисов може да е всякакъв,но има достойнство.няма политик,който е изпълнил всичките си обещания към народа. Повечето изпълниха това,което обещаха на себе си-много пари.
665
4
 
22
 
! Отговори
ДАРИНА преди 11 години
"ОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ-ПАК В ТИЯ",ТА ОТ БОЙКО НИЩО НОВО:ЗЛОБА,ОМРАЗА,МЕНТОРСТВО,ПЪРВИЧНОСТ...:(НЕ СЕ "ЗЪБЕТЕ"БЕ,ХОРА-БОРИСОВ ТОВА ИСКА-ДА УПРАВЛЯВА С ОМРАЗА,ДА НИ НАСТРОЙВА ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ...ОТ ЕДНО ВРЕМЕ СИ Е ТАКЪВ-ВСЕ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН,А ЗА ДОХОДИТЕ СИ ДАЛИ СЕ Е ИЗПОТЯВАЛ?