Ако няма програмен кабинет, хората остават на улицата

Костов натиска за третия мандат
Обновена: 4 мар 2013 13:45 | 4 мар 2013 13:19,
307
Ако няма програмен кабинет, хората остават на улицата
Иван Костов и Надежда Нейнски. Снимка: БТА

Президентът прибърза в желанието си да връчва мандатите с висока скорост, категоричен бе лидерът на ДСБ Иван Костов, който днес за пореден път поиска формиране на програмно, а не на служебно правителство, парламентът да продължи да работи и да се изпълнят най-належащите искания на протестиращите.

От Синята коалиция и "Единство" предлагат президентът да не връчва утре мандата на ДПС, а тази седмица да направи последен опит след консултации да състави програмно правителство от експерти и по този начин да запази работещ парламента. Костов отново повтори, че Синята коалиция е готова при успех на консултациите да поеме отговорността и да внесе правителството в Народното събрание.

По думите му причината за забавянето на връчването на третия мандат не е техническа. Припомняме, че мандатът трябваше да бъде връчен в петък на ДПС, но процедурата беше отложена, като президентството се позова на конституционния срок.

Според Костов Росен Плевнелиев е осъзнал, че ако не направи последен опит да събере програмен кабинет, хората няма да се приберат от улиците.

Още по темата

След като правителството на Бойко Борисов подаде оставка, протестиращите настояха парламентът да не се разпуска, а да продължи да работи, за да може да изпълни исканията им.

Според лидера на ДСБ парламентът трябва да подкрепи въпросното програмно правителство и да се заеме с промени на всички закони, които защитават интересите на потребителите. Костов настоява Народното събрание да избере нов състав на регулаторните и контролни органи без мандат и с възможност да бъдат отзовавани.

Тъмносиният председател настоява парламентът да направи възможните промени в изборния кодекс. ДСБ и "Единство" за пореден път подчертаха, че, ако Плевнелиев реши да връчи мандата на тях, те ще му го предоставят, за да събере правителство от експерти, а те само ще го внесат в НС, както се изисква по процедура.

"В момента не е важно кои са новите и кои са старите лица. Новите лица доведоха България до този батак, като се започне от новия морал на Сакскобургготски и се завърши с новата десница на Бойко Борисов", коментира политическата обстановка в страната Надежда Нейнски.

Тя и Костов обясниха, че тяхното правителство е успяло да създаде функционираща пазарна икономика, а от края на техния мандат досега положението в частния сектор само се влошава. Според лидера на ДСБ Иван Костов тъмносините и "Единство", които ще съставят коалиция за предстоящите парламентарни избори, ще получат добра подкрепа на вота.

Нейнски призова протестиращите да внимават исканията им да не бъдат употребени. "Много често зад интересите на хората надничат интересите на монополите, които ги изкараха на улицата", заяви Нейнски. Тя попита и кой плаща наема на зала "Арена Армеец", където протестиращите ще се съберат в събота, за да обсъдят исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
комунистите искат да дестабилизират страната, за да вкарат пак Русия тук, затова пускат наред компромати за всички, които им пречат да си разигават коня.
246
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов в случая е прав
245
3
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
Скъпи съселяни,системата се разпада-ще ви идат паричките от нивите нахалост.Затова бързо една делегация при Иван Костов,да оглави правителство на националното спасение-ако има какво да се спасява.После,като позакрепне държавата и банките си стъпят на краката,може пак да си изберете партийните секретари или внуците им да ви управляват.
244
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕТО КОИ БИЛИ НАГЛИТЕ
243
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ КОГО ПРЕДСТАВЛЯВА- КАК СЕ КАЗВА ФОРМАЦИЯТА МУ ? СИНЯ КОАЛИЦИЯ............ КАК СЕ МОЛИ ЗА ВЛАСТ КАТО КУЧЕНЦЕ- ЖАЛЪК Е В МОМЕНТА ПРЕД ЦВЕТАНКА РИЗОВА.
242
10
 
7
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
ОПААААААА!!!!!!!!!!ЦИРКА ПРОДЪЛЖАВА!ЕДИН *** И ЕДНА ЕВРЕЙКА ,БЪЛВАТ ЛЪЖИ!!!!!!!НАГЛИ, МНООООООООООГО НАГЛИ!
241
9
 
2
 
! Отговори
Марш бити карти преди 11 години
Първо влез в затвора доброволно, защото ще бъдем принудени да те вкараме, народните трибунали, които всяка нощ сме на Орлов мост, Варна, Бургас, Пловдив и къде ли вече не.Ще ти стане тъжно КостОФФ - айде на съд, после като търпиш строг тъмничен, тогава да ти се опресни мозъчето, крадльо на Републиката, после може да ти дадем един кабинет до р-т Монтерей, Мексико, разбра ли, стари талъсъми не ни трябват...
240
7
 
2
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 11 години
Иска да си бетонира "зелената" енергия. Едни от най- големите собственици на "зелени" енергиини паркове са герберастите и "синята" коалиция.
239
5
 
12
 
! Отговори
истина преди 11 години
Костов се ползува суважение и доверие от политиците по света и той може да измъкне България от този батак.Някой да забелязва, че ПРОТЕСТЪТ се оглавява от от човек председател на МЛАДЕЖКОТО БСП( Ангел Главчев ли се казваше)и фондация Русофили???Нали имаше декларации за забрана на членство в партии? Или това за БСП не взжи, защото е ОРГАНИЗАТОР.На вниманието на ПРЕЗИДЕНТА.
238
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До twin_peaks : С КАКВО ПРОКОПИЕВ Е ПО-ЛОШ ОТ СИДЕРОВ ??? ЕДИНИЯ Е КРАДЕЦ , А ДРУГИЯ Е ЛЪЖЕЦ !!! РЕДНО Е ДА СИ ГО ИЗБЕРЕТЕ ЗА ПРЕМИЕР , ДА ДАДЕ 1000 ЛВ ЗАПЛАТА (КАКТО ОБЕЩАВА) , СЛЕД 6 МЕСЕЦА ЗАПОЧВАТА ДА ПИТАТЕ КЪДЕ *** ГЛАДНИТЕ !!! СЛЕД ТОВА СКАЧАТЕ И ГО ИЗЯЖДАТЕ !!! БРАВО !!! НО ЩЕ СА МИНАЛИ МЕСЕЦИ И ГОДИНИ И ПАК ЩЕ СТЕ ПРЕКАРАНИ !!! ДОКАТО ПОДКРЕПЯТЕ *** И НЕКЪДЪРНИЦИ,ТАКА ЩЕ Е !!!!!!!!!!!!!!
237
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KOSTOV NAVREMETO IZIGRA FILIP DIMITROV, A SLED TOVA HODESHE NA KUPON U LUBEN GOTZEV.
236
2
 
6
 
! Отговори
КНК преди 11 години
БЪЛГАРИЯ Е НОВА ДЪРЖАВА НА 135 ГОДИНИ !!!! ОТ ТЯХ 69 ГОДИНИ Е ВЪВ НЕПРЕСТАНЕН ВОДОВЪРТЕЖ !!! ПРЕЗ ТЕЗИ 69 ГОДИНИ ЕДНА ПАРТИЯ УПРАВЛЯВА 65 ГОДИНИ !!! ЦЕЛИ 65 ГОДИНИ , ТОВА Е ПОЛОВИНАТА ВРЕМЕ НА НОВАТА НИ ДЪРЖАВА !!! ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА СЕГА ЗАЩО СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ??? СЕГА С ИСКАНЕТО ДА СЕ ЗАЛИЧИ ВСИЧКО ДОСЕГАШНО ,ПРИКРИВАТЕ ТЯХНАТА ОТГОВОРНОСТ И СТАВАТ ЧИСТИ И НЕВИННИ ! СЛЕД КОЕТО ВИ ПУСКАТ ПОРЕДНИЯ КЛОНИНГ КАТО ДПС,НДСВ,ГЕРБ,АТАКА С НОВИ ИМЕНА И ВИ ЯХВАТ ОТНОВО !!! ЧЕСТИТО !!!
235
0
 
4
 
! Отговори
twin_peaks преди 11 години
Не искам Прокопиев да ми е премиер, било то в сянка! Този човек трябва да го подкара прокуратурата по най-бързата процедура, а не да го прави Плевнелиев служебен премиер, или някое негово поставено лице! Същото важи с пълна сила и за Огнян Донев, който трябва да е на едно по-топло място, а и Цветелина Бориславова ги командва всичките...Няма такава държава! Всички на съд!
234
2
 
2
 
! Отговори
Николай Банев преди 11 години
Съдът е продажен, а бизнесът бе превърнат в страшилищеСпоред Николай Банев, НЕК му дължи 40 млн. лв.
233
0
 
4
 
! Отговори
ЧЕЗ-КРАДЦИ преди 11 години
Така комисията е осигурила чиста печалба, наречена в доклада резерв, от 27,561 млн. лв. за ЧЕЗ, за ЕВН 35,227 млн. лв., и 4,976 млн. лв. за Енерго-Про. Сумата е общо 67,764 млн. лв. за трите дружества. За компенсация сега регулаторът предвижда на енергото вече да се признават 12% технологични разходи, а прихо дите в електроразпределението да се намалят съответно с 41,701 млн. лв. за ЧЕЗ, с 36,324 млн. лв. за ЕВН и с 24,687 млн. лв. за Енерго-Про. Общо от трите са орязани 102,712 млн. лв
232
0
 
6
 
! Отговори
ха така преди 11 години
Сметките за ток на населението са надписани с близо 68 млн. лв. от държавата в полза на енергото през изминалата 2012 г. Това установи работната група на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), която подготви и проекта за поевтиняването от 5 март (виж таблицата). Фактите за раздутите сметки са описани в доклад, публикуван на сайта на комисията, пише в. Преса.
231
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОО СИ ЗЛЕ БЕ БРАТО, НЕ СИ УЧИЛ НА ЗАПАД ВИДНО Е, ШОТО АКО БЕШЕ УЧИЛ ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ КВО СТАНА ПРИ ВИДЕНОВ, ЗЕМИ МАЛКО СЕ ОГРАМОТИ И ПРОЧЕТИ КВО Е МЕВЕФЕ И КВО ДАВА И КВО СТАВА КАТ НЕ ДАДЕ, КАТО КАЖАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ШОТО ТАКА ИМ СЕ ИСКА, В ИМЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА ДЕ, ЗА ДА ТИ Е ГАДНО, АМА ПОНЕЖЕ СИ ПЪРВИЧЕН ИНСТИНКТ, ТИА РАБОТИ НЕ ГИ РАЗБИРАШ.
230
2
 
5
 
! Отговори
да преди 11 години
"Най-доброто управление е онова, което ни учи да се управляваме сами."Гьоте
229
5
 
13
 
! Отговори
КНК преди 11 години
ЩОМ СЕ ПОКАЖЕ ИМЕТО ИВАН КОСТОВ И БРИГАДИРИТЕ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ БРИГАДИ НА КОНТРАБАНДИСТА КИРИЛ ДОБРЕВ ЛУДВАТ!!!!!! ТОЛКОВА ИМ Е МЪЧНО ,ЧЕ ТОЙ БЕЗ ДА ВЗИМА УЧИЛИ НА ЗАПАД,РАЗНИ ЮПИТА И НОВИ ЛИЦА,НО С ХОРА РАБОТИЛИ ЧЕСТНО И ПОЧТЕНО В БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ,СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЖАН ВИДЕНОВОТО БКП/БСП И ДОВЕДЕ СТРАНАТА НИ ДО НАТО И ЕС.ЗАПОЧНА ВЪВЕЖДАНЕ НА НОВИ ПРАВИЛА И ПРОЗРАЧНОСТ!!! БСП И КЛОНИНГИТЕ ИМ ПОЩУРЯХА ОТ ЗЛОБА И БЪЛВАТ ЛЪЖИ СЛЕД ЛЪЖИ. ТОВА ПРАВЯТ И ТУК СЕГА !!! ДЕРЗАЙТЕ КОНТРАБАНДИСТИ !!!!!
228
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, ЗЕМИ СИ КОСТОФ И СИ ГО НОСИ ДОМА, СЛОЖИ ГО НА СПАЛНЯТА ДО ЖЕНА ТИ