Ако няма програмен кабинет, хората остават на улицата

Костов натиска за третия мандат
Обновена: 4 мар 2013 13:45 | 4 мар 2013 13:19,
307
Ако няма програмен кабинет, хората остават на улицата
Иван Костов и Надежда Нейнски. Снимка: БТА

Президентът прибърза в желанието си да връчва мандатите с висока скорост, категоричен бе лидерът на ДСБ Иван Костов, който днес за пореден път поиска формиране на програмно, а не на служебно правителство, парламентът да продължи да работи и да се изпълнят най-належащите искания на протестиращите.

От Синята коалиция и "Единство" предлагат президентът да не връчва утре мандата на ДПС, а тази седмица да направи последен опит след консултации да състави програмно правителство от експерти и по този начин да запази работещ парламента. Костов отново повтори, че Синята коалиция е готова при успех на консултациите да поеме отговорността и да внесе правителството в Народното събрание.

По думите му причината за забавянето на връчването на третия мандат не е техническа. Припомняме, че мандатът трябваше да бъде връчен в петък на ДПС, но процедурата беше отложена, като президентството се позова на конституционния срок.

Според Костов Росен Плевнелиев е осъзнал, че ако не направи последен опит да събере програмен кабинет, хората няма да се приберат от улиците.

Още по темата

След като правителството на Бойко Борисов подаде оставка, протестиращите настояха парламентът да не се разпуска, а да продължи да работи, за да може да изпълни исканията им.

Според лидера на ДСБ парламентът трябва да подкрепи въпросното програмно правителство и да се заеме с промени на всички закони, които защитават интересите на потребителите. Костов настоява Народното събрание да избере нов състав на регулаторните и контролни органи без мандат и с възможност да бъдат отзовавани.

Тъмносиният председател настоява парламентът да направи възможните промени в изборния кодекс. ДСБ и "Единство" за пореден път подчертаха, че, ако Плевнелиев реши да връчи мандата на тях, те ще му го предоставят, за да събере правителство от експерти, а те само ще го внесат в НС, както се изисква по процедура.

"В момента не е важно кои са новите и кои са старите лица. Новите лица доведоха България до този батак, като се започне от новия морал на Сакскобургготски и се завърши с новата десница на Бойко Борисов", коментира политическата обстановка в страната Надежда Нейнски.

Тя и Костов обясниха, че тяхното правителство е успяло да създаде функционираща пазарна икономика, а от края на техния мандат досега положението в частния сектор само се влошава. Според лидера на ДСБ Иван Костов тъмносините и "Единство", които ще съставят коалиция за предстоящите парламентарни избори, ще получат добра подкрепа на вота.

Нейнски призова протестиращите да внимават исканията им да не бъдат употребени. "Много често зад интересите на хората надничат интересите на монополите, които ги изкараха на улицата", заяви Нейнски. Тя попита и кой плаща наема на зала "Арена Армеец", където протестиращите ще се съберат в събота, за да обсъдят исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
11
 
6
 
! Отговори
Бай Мангал преди 11 години
черният Костоф едно време ни излъга че ще оправи всичко и ний се юрнахме след него на жълтите павета и викаме еееи бе тоя голям курашлия бе как него отепаха червените,а то кво се оказа братчет костоф бил Държявна Сигорност и сега тръгнал да дава акъл,щял да плаши гаргите че хоръта остават на улицата.Кой си ти бе мазна *** на червените кхмери.За теб нема да има парламент.Ми Бойко дае по жив и по здрав братчет само той каточели се наема да се оправи с тия печени разбойници от тройната коалиция и костоф.Иначе нема оправия.
226
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АВЕ СПОНГИ, СПОНГИ, ГЛУПАВ СИ, МНОО ГЛУПАВ, ВИЖДА СЕ, ЧЕ НЕ ГИ РАЗБИРАШ ТИА РАБОТИ, НЕ СИ СЕ ОБРАЗОВАЛ ДОСТАТЪЧНО, МИТИНГИТЕ ОТ 91 СА ТИ БИЛИ ОБРАЗОВАНИЕТО, БЕГАЙ ДА УЧИШ И ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ПРЕД ХОРАТА
225
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 11 години
Пк сте се събрали *** тука-вашите мързеливи майки и бащи си лежаха екстра,не само военните,всичко беше провалено и нежизнеспособно,какви заводи,какви ТКЗС-та,там само се крадеше.Костов ви виновен.Мързеливо робско племе.
224
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
костов, много си загазил и много ниско си паднал щом подкрепяш протестите на бсп и компания и наравно с тях гласуваш срещу правителството!На изборите ще си спомним за теб!
223
2
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 229Когато червен *** заговори за земеделие смърди от километри. Какво е унищожил другарю. Знаеш ли, че сега един арендатор с 20 души произвежда повече отколкото едно АПК с 2000 ***. Земеделието го унищожихте вие с насилствената колектижизация. Точно връщането на реалната собственост е възраздане на земеделието. За зла участ другарката Пръмова договори лоши субсидии за градинарство и поливно з-е. Така рибовъдите направиха ред наводнения и убиха хора. АЯ ти си за С.Корея.
222
1
 
7
 
! Отговори
До 222 преди 11 години
Пич само да те попитам нещо, щото виждам, че знаеш и си навътре в тия неща. Та ти да си чул тука в БГ някога на власт имащ след щателна проверка да са му открили некакви нередности? Апък ако знаеш и да си чул да има осъден власт имащ или приближен до такъв тук в БГ? Ше ти бъда благодарен да споделиш с мене тая информациика!
221
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 215Защото сме хитреци и не ни се работи и все гледаме да кръшкаме!Помисли ти как работиш при частника и как ще работиш ако имаш собствена фирма.Също така нямаме и печеливши технологии.
220
6
 
8
 
! Отговори
ГОШО преди 11 години
ТИЯ ДВАМАТА НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТ,ЧЕ РАЗСИПАХА СДС;КАКВО НАПРАВИ КОСТОВ С МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ЗНАЯТ ВСИЧКИ,САМО ТОЙ НЕ,НАШЕТО РМД ГО КУПИХА НАКРАЯ ДРУГИ И ШЕФОВЕТЕ СИ ПОДЕЛИХА МИЛИОНИ,НАДЕТО ВЕЧЕ НЕ Е ХУБАВА,НО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА НАХРАНИ ДЕПУТАТИТЕ
219
6
 
13
 
! Отговори
Мушмул преди 11 години
Що се пънете да пишете тука против Костов. Като не искате ДСБ, продължавайте да редувате всички други по един мандат. Виждаме, че действа и държавата се развива превъзходно. Що се морите само са пишете срещу него, като никой не ви е спрял да си експериментирате с разни други самозванци.
218
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЪСОГЛЕДА ЖЕЛЕВ С ЛИКВИДАЦИОННИТЕ СЪВЕТИ УНИЩОЖИ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО В БЪЛГАРИЯ, КОСТОВ Е ЧОВЕКА УНИЩОЖИЛ ИНДУСТРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ МРЪСНАТА МАФИОТСКА ПРИВАТИЗАЦИЯ, ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО ХОРАТА ОСТАНАХА БЕЗ ДОХОДИ И БЪДЕЩЕ И СЕГА СА НА УЛИЦАТА
217
8
 
5
 
! Отговори
петров преди 11 години
До български ***,май забрави за фондацията на жена му,Сапио и т.н
216
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ТАКА НАРЕЧЕНОТО "ХУБАВО НАДЕ" ПРОСТО СИ ПОВЯРВА ТВЪРДЕ МНОГО
215
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИТИНГИТЕ СА В РЕЗУЛТАТ НА "ФУНКЦИОНИРАЩАТА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА" СЪЗДАДЕНА ОТ КОСТОВ
214
6
 
6
 
! Отговори
DOKO преди 11 години
MAHAI SE ***.
213
10
 
17
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 11 години
Иван Костов показа, че когато човек е прав, дори и най-мътните потоци от помия, които БСП и ДС могат да излеят върху него, няма да помогнат на злото да довърши пъкленото си дело... Нека не забравяме, че в продължение на едно десетилетие БСП и ДС изливаха нон стоп лъжи, клевети и помия върху бившия премиер и неговото семейство, независимо от това, че не бяха открити злоупотреби дори и за 1 стотинка. Tой е интелигентен събеседник, изключително компетентен политик и прозорлив икономист, загрижен за България. Слава тебе, Господи, че съхрани този човек за България и вдъхни, Боже, разум на останалит
212
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОА ПРИВАТИЗАТОРА НА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ МИ ПИСНА, МИТИНГА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТВОЯТА ПРИВАТИЗАЦИЯ, КОЯТО ОТНЕ ХИЛЯДИ РАБОТНИ МЕСТА ОТ РАЗПРОДАДЕНИТЕ ЗА СКРАБ ЗАВОДИ, ТОВА СИ ТИ Г-Н КОСТОВ, УНИЩОЖИТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ С ТВОЙТЕ ПРИВАТИЗАЦИОННИ ФОНДЧЕТА, СЕГА НАРЕЧЕНИ ХОЛДИНГИ, ФАЛИРАЩИ ЕДИН СЛЕД ДРУГ, ТОВА СИ ТИ КОСТОВ
211
2
 
4
 
! Отговори
петров преди 11 години
Това означава че се присединява към исканията на част от протестиращите,а дали ще излезе довечере на Орлов мост да ги предвожда не чух ,май не му стиска ха-ха
210
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аде сега "В момента не е важно кои са новите и кои са старите лица." е те тука не позна то последните години редовно не познаваш затова и парийката ти има няма 2%.
209
2
 
6
 
! Отговори
до мразещия българин преди 11 години
Не се коси толкова за Костов, глей ся кви убавци те оправят, бицепси, стойки, чалъми, пинизи, ум да ти зайде. Все бивши ***, като теб и по-спокойно червеното знаме развявай. . . По-леко майна, инфаркта ти е на челото !
208
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов създаде ДСБ, защото в СДС вече безвъзвратно бяха взели превес деструктивните сили и всички структури бяха овладяни от кариеристи и апаратчици.