Ако няма програмен кабинет, хората остават на улицата

Костов натиска за третия мандат
Обновена: 4 мар 2013 13:45 | 4 мар 2013 13:19,
307
Ако няма програмен кабинет, хората остават на улицата
Иван Костов и Надежда Нейнски. Снимка: БТА

Президентът прибърза в желанието си да връчва мандатите с висока скорост, категоричен бе лидерът на ДСБ Иван Костов, който днес за пореден път поиска формиране на програмно, а не на служебно правителство, парламентът да продължи да работи и да се изпълнят най-належащите искания на протестиращите.

От Синята коалиция и "Единство" предлагат президентът да не връчва утре мандата на ДПС, а тази седмица да направи последен опит след консултации да състави програмно правителство от експерти и по този начин да запази работещ парламента. Костов отново повтори, че Синята коалиция е готова при успех на консултациите да поеме отговорността и да внесе правителството в Народното събрание.

По думите му причината за забавянето на връчването на третия мандат не е техническа. Припомняме, че мандатът трябваше да бъде връчен в петък на ДПС, но процедурата беше отложена, като президентството се позова на конституционния срок.

Според Костов Росен Плевнелиев е осъзнал, че ако не направи последен опит да събере програмен кабинет, хората няма да се приберат от улиците.

Още по темата

След като правителството на Бойко Борисов подаде оставка, протестиращите настояха парламентът да не се разпуска, а да продължи да работи, за да може да изпълни исканията им.

Според лидера на ДСБ парламентът трябва да подкрепи въпросното програмно правителство и да се заеме с промени на всички закони, които защитават интересите на потребителите. Костов настоява Народното събрание да избере нов състав на регулаторните и контролни органи без мандат и с възможност да бъдат отзовавани.

Тъмносиният председател настоява парламентът да направи възможните промени в изборния кодекс. ДСБ и "Единство" за пореден път подчертаха, че, ако Плевнелиев реши да връчи мандата на тях, те ще му го предоставят, за да събере правителство от експерти, а те само ще го внесат в НС, както се изисква по процедура.

"В момента не е важно кои са новите и кои са старите лица. Новите лица доведоха България до този батак, като се започне от новия морал на Сакскобургготски и се завърши с новата десница на Бойко Борисов", коментира политическата обстановка в страната Надежда Нейнски.

Тя и Костов обясниха, че тяхното правителство е успяло да създаде функционираща пазарна икономика, а от края на техния мандат досега положението в частния сектор само се влошава. Според лидера на ДСБ Иван Костов тъмносините и "Единство", които ще съставят коалиция за предстоящите парламентарни избори, ще получат добра подкрепа на вота.

Нейнски призова протестиращите да внимават исканията им да не бъдат употребени. "Много често зад интересите на хората надничат интересите на монополите, които ги изкараха на улицата", заяви Нейнски. Тя попита и кой плаща наема на зала "Арена Армеец", където протестиращите ще се съберат в събота, за да обсъдят исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
14
 
! Отговори
СИН преди 11 години
Честно казано от цялата работа има един много позитивен елемент. Мазните кариеристчета - изтривалки в СДС се самоубиха ритуално пред цялата дясна общественост. Съответно на ДСБ не се налага да търси "подкрепата" на СДС за явяване на избори и минаване на 4 процентната бариера. Очевидно е, че всеки един, който наистина не понася ДС няма за кой друг да гласува освен за ДСБ.
206
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо след като сами си управлявахме и печелихме от ЕРП-тата и златодобива и Софийска и други води и т.н. ги дадохме на други чужди фирми????Защо????Защо мобилните оператори не са български?? Имаме най-добрите IT специалисти, програмисти и финансисти!!Защо големите хранителни вериги не са български???От къде да има пари като всички икономически мошности предателите от 23г. ги дадохе за стотинки???Норвегия сама си копае нефта, ние защо да не си копаем златото бе, *** ?!?!?!?!?
205
2
 
3
 
! Отговори
Времето е наше преди 11 години
България бе само едно експериментално поле на Световната банка и МВФонд, защото всички тези импортирани от САЩ и Европа финансисти, вкл. и "финансиста" Милен Велчев, само направиха онова, което им бе заръчано.Не напразно народа казва:таман магарето на Настрадин Ходжа се научило на яде камъни, бедното взело че умряло. За българите важи следното: таман се научиха да ядат асфалт, се сетиха че ще умрат като магарето на Настрадин Ходжа.
204
0
 
10
 
! Отговори
555555555 преди 11 години
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина. Започна да има ред. Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените престъпления по време на управлението на ОДС
203
0
 
5
 
! Отговори
44444 преди 11 години
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години. 5. Средна заплта 250 лв = 125 долара. 6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара. 7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа. 8. Възстановени връзки със световните финансови институции МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции. 9. Външен дълг на България- намален до 9,5 мил
202
5
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 11 години
Истината е,че масовата приватизация не бе извършена по Костово време а по времето на Виденов ...
201
0
 
6
 
! Отговори
33333333 преди 11 години
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции МВФ и СБ. 9. Дългове към външни кредитори над 13 милиарда долара. 10. Пълен блокаж на държавата и разгул на бригадирското движение на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха освободени само назначените от БКП/БСП бизнесмени. 2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво: 1. Месечна инфлация 0,2 % годишна 3%. 2. Национална валута 2 лева = 1 долар. 3. Валутен резерв 3,7 милиарда дола
200
0
 
4
 
! Отговори
ЧОЧО преди 11 години
Сега президента Плевнелиев каза нещо, с което не съм съгласен. Това било поредната криза. Това не е така. Това е криза на тоталното недоволство, защото държавата е обърната с главата на долу, добави професорът. - Всяко бавене на президента Плевнелиев е вредно. Времето му изтича. В сряда свиквам голяма маса с организаторите на протестите, защото ситуацията е страшна.
199
0
 
8
 
! Отговори
222222 преди 11 години
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар 3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал под нивото на възможния минимум. 4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия. 5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара. 6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара. 7. Тотална изолация чрез Шенгенския
198
1
 
3
 
! Отговори
РАДОСЛАВ ГОЧЕВ преди 11 години
Президента спазва строго основния закон. Процедурата е завъртяна, така че нека старите сини лъвове замъчат, защото всенародната любов и тях не иска. При действаща процедура няма как да се спре. Нека костов не говори от името на улицата, улицата има ясна искания да се промени избирателният кодекс приет ог мнозинството с подкрепата на СК, и законите действащи за ЕРП. След което избори, защото и улицата ще участва в следващия парламент.
197
7
 
6
 
! Отговори
много бързо забравих преди 11 години
Когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари: И понеже гледам, че във всички форуми пак Иван Костов Ви е на устата, как бил разграбил България и как бил най-големият крадец, ще Ви представя само факти в цифри и чакам някой от Вас да ми обясни как става така, че Костов е най-големият крадец . Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари: 1. Месечна инфлация 300%. 2. Обезценена
196
0
 
1
 
! Отговори
Димитър Иванов преди 11 години
Чух, че хората били некомпетентни да се изказват. Истината е една - не опозицията, не политиците, а хората направиха така, че Европа да обърна внимание на несправедливата социално-икономическа ситуация в България. Предупреждавах за това през 2007, 2008, 2009 и 2010 година. Предупреждавах за геноцидната политика, водена от Дянков и го сравнявах с Чеушеско. Сега нещо подобно е казала Лиляна Павлова, така чух. Сега всякакъв евтин, фалшив сценарии на потушаване на пожара ще бъде крайно опасен.
195
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След тоталното съсипване на една държава от 1944г насам,продължават да имат наглостта да се обаждат. Костов беше много прав при Карбовски,kато каза: Основната грешка на този преход е,че комунизмът не беше заклеймен като престъпен режим.Не бяха осъдени виновните,а жертвите бяха забравениНародът на БГ избра пак комунизма само след 5 години и Всеки заслужава да си носи кръста *)))
194
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АЗ и ОХОООО;Или сте плиткоумни или всичко мразещи ***.Тоз "***" и Ст. СОФИЯНСКИ ни извадиха 2 пъти от кризата в която ни вкараха А. Луканов и Жан Виденов.Те вкараха мулти груп в ъгъла и му ликвидираха застрахователния бизнес. Затова те осигуриха телевизия на оня *** Слави Трифонов телевизия която само да плюе Костов и да го демонизира.И.Костов има трески за дялане но само той може дани извади от кризата *** докараха царя да ги върне на власт.Костов имаше втори мандат.
193
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дъртите Костов и Надка ,че не и знам вече фамилията никога повече няма да помиришат парламент. Да калемят сливи в Драгалевци.
192
9
 
6
 
! Отговори
Мама ви преди 11 години
Ей, костовисчета, знаете ли колко влезе в хазната от приватизацията на Костов и сие? Знаете ли или не ви интересува? 7.4 млрд. лева влязоха, от активи оценени за над 30 мрлд лева.За жълти стотинки продаде всичко, за жълти, деноминирани стотинки!!!
191
7
 
9
 
! Отговори
Протестиращ преди 11 години
ТОЯ КАКВО СИ МИСЛИ ЧЕ НАРОДА НИЩО НЕ ЗНАЕ !!!!ДА ГО ОМЕТЕМ ВЕДНАГА КРАДЕЦ НЕЩАСТЕН !!!ТОЯ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ !!!ПРОДАДЕНИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!!!!!ВЪН ***!!!
190
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дясното е ДСБ. Другото е милиция-корупция-ла*на!
189
5
 
1
 
! Отговори
5 преди 11 години
Всички превратаджии трябва дасе запомнят много добре,сидеров станишев костов и всичките които бяха в първите редици на протестите,те трябва да одговарят пред закона и света за какво направиха преврата,във какво обвиниха ГЕРБ,във какво ги хванаха,в кражбали в какво,и ако несе докаже те трябва да одговарят пред закона,това нее детска играчка даси играеш със цяла държава има закони и в БГ.БОЙКО ПАК ЩЕ ПОБЕДИ.ДРЪЖ СЕ БОЙКО НИЕ СМЕ ПАК СТЕБ.
188
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия не направилха ли години за пенсия бе, ако не да им дадат и да не се появяват повече. Нови хора трябват. Не скелети от гардероба