Трите приоритета на Сидеров, ако вземе властта

Той се съмнява, че ГЕРБ и БСП ще са водещи в следващото НС
Обновена: 11 мар 2013 15:42 | 11 мар 2013 15:39,
782
Трите приоритета на Сидеров, ако вземе властта
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви днес трите си приоритета, ако вземе властта в следващото Народно събрание. Първо той се обяви за изцяло нов закон за референдумите. „Сегашният е абсолютно несъстоятелен. Той е направен така, че не могат да се правят допитвания“, каза Сидеров.

По негови думи сегашният закон за референдумите къса връзката между гражданите и властта и оттам се поражда дефицитът на доверие в партиите, който се вижда днес сред протестиращите. Според Сидеров новият закон за референдумите трябва да работи по модела на Швейцария, където 5 000 подписа налагат обструкция върху закон и той се връща за преразглеждане, а 100 000 подписа са достатъчни за свикване на референдум. Сидеров обясни още, че Швейцария и България са еднакви като население и изтъкна това като още една причина да заимстваме техния модел.

По негови думи, ако тези промени не се случат, няма гаранция, че дори да влязат нови лица в политиката, те няма да повторят грешките на предшествениците си. „У нас властта се затваря в политическата върхушка и политическата върхушка започва да работи за лобистки интереси“, заяви Сидеров.

По негови думи единственият начин да се избегне този модел е да има постоянен обществен натиск.

Като втори приоритет в евентуалното си бъдещо управление той заяви връщане в българските ръце на всички монополи и природни богатства. Според лидера на националистите държавата трябва да има 51% дял във всички ЕРП-та, мобилни оператори и при добива на злато, природен газ и други природни богатства.
Според Сидеров печалбите трябва да отиват в специални фондове за здравеопазване и пенсионни фондове.

Като трети свой приоритет лидерът на „Атака“ заяви индексиране на българските доходи спрямо средноевропейските.

Той призова всички политически формации да заявят своите приоритети, за да могат гражданите да направят информиран избор.

Сидеров предложи и нов модел на делене на партиите, а не досегашния ляво и дясно. Според него политическите формации трябва да се разделят на проколониални и антиколониални. Според Сидеров в проколониалните попадат ГЕРБ, БСП, Синята коалиция и ДПС. Той ги категоризира така, защото по негови думи тези политически формации са обявили, че не могат да изгонят чуждите монополи.  Сред антиколониалните партии той нареди само „Атака“.

„Аз, доколкото виждам, на протестите хората са против колониалния модел“, обясни обществените настроения Сидеров.

Той изрази съмнение, че водещи в следващото НС ще бъдат ГЕРБ и БСП. Според него е възможно този модел да бъде разчупен и да има изненади в следващото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
656
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СРЕЩУ СИДЕРОВ СЕ ВОДИ МЕДИЙНА КАМПАНИЯ ОТ 5 ГОДИНИ, КОЕТО ОЗНАЧАВА НЕЩО ЗА ХОРАТА КОИТО ЗНАЯТ НЕЩО. А ТУК ПОВЕЧЕТО НЕ ЗНАЯТ НИЩО. МОЖЕ ДА СТЕ УМНИ, РАБОТНИ И ПРОЧЕЕ НО НЕ ЗНАЕТЕ НИЩО ЗА ЗАДКУЛИСНАТА ИГРА.СИДЕРОВ ОТ ГОДИНИ ГИ ГОВОРИ ТЕЗИ НЕЩА, НО ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ ОБСЛУЖВАЩИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ МУ ПРЕДОСТАВЯТ ТРИБУНА. КАНЯТ ГО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ САМО ЗА ДА ГО ПЕТНЯТ/КОМПРОМЕТИРАТ.
655
0
 
0
 
! Отговори
дo:749 преди 11 години
ти знаеш ли каква е разликата между Българи , Турци , Български роми , Турски роми? ами това не го написали в История на България
654
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се попречи на идването от България и Румъния на хора само за да получават социални помощи, заяви германският министър на вътрешните работи
653
0
 
0
 
! Отговори
ХХХ преди 11 години
Що се пънете всички, бе. Освен ако не излезем от ЕС, от 2014г. сме длъжни да формираме/структурираме бюджета по приетите от ЕС правила. Преведено, това означава, че няма да могат такива като Дянков да се бият в гърдите, колко били дали за здравеопазване, а ще дават % от БВП, както в ЕС. И всички социални деформации и далавери ще се изчистят. Тогава въобще няма да имаме и нужда от политици - НСР, какво да се прави....
652
5
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 11 години
Волене, да те питам ще ни махнеш ли от ЕС чрез етническо прочистване и ако да, до колко време, питам за да знам, за кого да гласувам.
651
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ДОЛЕ ГЕРБ...!...ДА СЕ ЗНАЕ..!...МАРСИ РАИС КРЪВНОТО НА БАЦЕ КАК Е...?
650
0
 
0
 
! Отговори
до 745 преди 11 години
Ти знаеш ли какви миризми идват от такива Хасановци,които са си турски ***,и овоняват всичко около техния апартамент!Нямам думи да опиша!
649
0
 
1
 
! Отговори
Tqnka преди 11 години
Хей,страхливецо !Не се крий зад "Анонимен".Правиш толкова правописни грешки (инженер),а правиш и забележки.Първо си оправи правописа ,тогава прави забележки(или само това можеш)
648
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.... *** ТОЯ САИТ МНО ПЛАШЛИФ ЗА ПО ОСТРИ КОМЕНТАРИ...БРАВУЛЯ...ТАК И НАДО...МОЛАДЦИ...!...ИОТОВА СИ Е КРАВАРКА И ДА НЕ ВИ АРЕСВА ТОВА...!
647
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.....
646
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите не са достатъчно ИНТЕГРИРАНИ за Европа , не може да мразиш комшията си Хасан от 3-ти етаж на блока и после да искаш да жиевееш в Германия с 10 000 000 други чужденци
645
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че що да не влези Турция в ЕС бре? Турция е много по напред индустриално и ЕС само ще спечели ако те влезат в ЕС. И не ми са прави на патриот , и 500 години робство, и т.н. Говоря ти за съвременна Турция и тяхното индустриално развитие. Ти знаеш ли, че Турция е една от страните с най-големите заводи и фабрики на Mercedes Benz? Супер индустриални са. ЕС е икономически съюз - не клуб. За икономически напредък - Турция е много по-изгодна държава отколкото Латвия, Литва, Естония, България, и т.
644
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
volen e absolutno prav za vsi4ko,samo 4e platenite medii ni vnu6avat 4e e lud i go opluvat.parite v bg.6te doidat kato se osadyat mafiotskite kragove i im se preberat pe4albite otkradnati ot bg.narod,no da ne zabravyame i nacionaliziraneto na erp-tata i izgonvaneto na koncesionerite na zlato.sramota e da hodim varhu tonove zlato,a naroda da umira ot glad.nie sme edinstvenata darjava v sveta dala zlatnite si nahodi6ta na 4ujdenci-eto tova ako se napravi bg. 6te izleze ot krizata.prav e siderov i
643
6
 
4
 
! Отговори
Умен човек преди 11 години
Какво ще направи тоя ***?!?!?!? Трябва да си супер *** за да гласуваш за тая ***! Тоя си няма и хал хабер от политика, премиер ще ми става... боже боже!
642
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A-----TAKAAAAAA
641
6
 
14
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Хора като доган-костов-царя-станишев-борисов за милионери в стотици,пак гласувайте за тях,единственият който говори искрено и ИСТИНИ е Волен.ама то физиономията говори дори само на един човек,
640
8
 
8
 
! Отговори
Да сте чули преди 11 години
Волен да се изкаже против МОНОПОЛИТЕ :- на руссия в атомната ни енергетика;-на Луйокил и безбожната цена на бензина;- на Газпром и изнудваческата им цена на газта;Той е поредния ''спасител'' . дето ви пробутват
639
11
 
6
 
! Отговори
БАЙ Х преди 11 години
ПАК НЕ СИ Е ПИЛ ХАПЧЕТАТА,ТОЯ ***,НЕ ПРОУМЯВАТ МАМА ТА ИМ *** ,ЧЕ НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЕ ИСКАМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
638
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 655Няма да е първаа инфлация в държавата. Поне ще съм на старта за терминала преди да сте почнали да търчите по улиците и да се гризете като кучета един-друг от глад.
637
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
днес.бг нещо не пишат за Германския министър на въртешните работи , какво точно има в предвид за България