Трите приоритета на Сидеров, ако вземе властта

Той се съмнява, че ГЕРБ и БСП ще са водещи в следващото НС
Обновена: 11 мар 2013 15:42 | 11 мар 2013 15:39,
782
Трите приоритета на Сидеров, ако вземе властта
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви днес трите си приоритета, ако вземе властта в следващото Народно събрание. Първо той се обяви за изцяло нов закон за референдумите. „Сегашният е абсолютно несъстоятелен. Той е направен така, че не могат да се правят допитвания“, каза Сидеров.

По негови думи сегашният закон за референдумите къса връзката между гражданите и властта и оттам се поражда дефицитът на доверие в партиите, който се вижда днес сред протестиращите. Според Сидеров новият закон за референдумите трябва да работи по модела на Швейцария, където 5 000 подписа налагат обструкция върху закон и той се връща за преразглеждане, а 100 000 подписа са достатъчни за свикване на референдум. Сидеров обясни още, че Швейцария и България са еднакви като население и изтъкна това като още една причина да заимстваме техния модел.

По негови думи, ако тези промени не се случат, няма гаранция, че дори да влязат нови лица в политиката, те няма да повторят грешките на предшествениците си. „У нас властта се затваря в политическата върхушка и политическата върхушка започва да работи за лобистки интереси“, заяви Сидеров.

По негови думи единственият начин да се избегне този модел е да има постоянен обществен натиск.

Като втори приоритет в евентуалното си бъдещо управление той заяви връщане в българските ръце на всички монополи и природни богатства. Според лидера на националистите държавата трябва да има 51% дял във всички ЕРП-та, мобилни оператори и при добива на злато, природен газ и други природни богатства.
Според Сидеров печалбите трябва да отиват в специални фондове за здравеопазване и пенсионни фондове.

Като трети свой приоритет лидерът на „Атака“ заяви индексиране на българските доходи спрямо средноевропейските.

Той призова всички политически формации да заявят своите приоритети, за да могат гражданите да направят информиран избор.

Сидеров предложи и нов модел на делене на партиите, а не досегашния ляво и дясно. Според него политическите формации трябва да се разделят на проколониални и антиколониални. Според Сидеров в проколониалните попадат ГЕРБ, БСП, Синята коалиция и ДПС. Той ги категоризира така, защото по негови думи тези политически формации са обявили, че не могат да изгонят чуждите монополи.  Сред антиколониалните партии той нареди само „Атака“.

„Аз, доколкото виждам, на протестите хората са против колониалния модел“, обясни обществените настроения Сидеров.

Той изрази съмнение, че водещи в следващото НС ще бъдат ГЕРБ и БСП. Според него е възможно този модел да бъде разчупен и да има изненади в следващото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
616
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой мисли, че с "огромната" минимална заплата от 1000 лв икономиката ни, ще се срине се заблуждава :), но ако са прави нека да направим минималната заплата на 100 лв или защо не 50лв :) по тази логика, ще изпреварим за няколко месеца всички развиващи се страни :)))))
615
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SLawi Trufonow e protiw naroda. Mnogo otdavna. i celiqt mu ekip.
614
8
 
4
 
! Отговори
До 709 преди 11 години
Абе ***, това директно води към 300% инфлация! Например: ти получаваш 500 лв на заплата, а харчиш 700 лв. Как става това? Значи трябват заеми, ами как ще ги върнеш като получаваш 500 лв. Стига с тия смешки бе! Нали ако стане минимарната заплата 1000 лв. това значи както сазах инфлация и хляба ще стане 10 лв, кашкавала 50 лв и лошото е че тръгваме по спиралата на долу! не ги гледайте гърците, тяхната икономика е свързана с западната и за това им помагат, а на нас няма кой да ни помогне!
613
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А държавата за какво е ако не регулира бизнеса и пазарите, ако няма държава системата ще се самоизяде , като сложи минимална заплата от 1000 лв приемрно покупателната способност на хората ще се вдигне .Работниците освен, че са служители са и клиенти не го забравяйте, те също пазаруват, и след като могат повече да пазаруват и оборотите на частниците, ще се покачат значително .
612
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЪЖЛЬОТО СИДЕРОВ ОБЕЩА ДА ВДИГНЕ МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НА 1000 ЛВ. ТОВА АКО СТАНЕ ЗНАЧИ ИНФЛАЦИЯТА СКАЧА ВЕДНАГА С 300 %! ХЛЯБА ЩЕ СТАНЕ 10 ЛЕВА А ЛЪЖЛЬОТО ЩЕ ПУШИ ПУРИ ОТ 200 ЛВ С ДЕНИЦА ПО КУРОРТИТЕ И ПО ВОЯЖИТЕ, ПЛАТЕНИ ОТ РУСКИТЕ СЛУЖБИ, КОИТО ИСКАТ ДА БАНКРУТИРАТ СТРАНАТА
611
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъжльото Сидеров щял да разваля договорите с ЕРП-та, ами откъде ще вземе 13 млрд неустойки и още най-малко по толкова санкции от ЕС. Айде стига с тоя пещерен популизъм, българите не ядат колците с доматите бе другарю Сидерович, *** пак да си получиш парите от Москва, че Деница вече изхарчи предишния транш! Може ли човек да живее като Крез да харчи десетки хиляди ? по курорти, при положение, че пари от Атака не са взимани! Откъде са тия пари бе, говори се че са от Москва, а и аз мисля така!
610
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера що за *** трябва да си, за да искаш някой да ти даде заплата!Не да си я изработиш, а да ти построят предприятие, да те сложат да работиш и да ти сипват в паничката.Това не означава ли, че се възприемате като доброволни роби?
609
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров е като курдисано човече, няма спирка, а и как ще има като добре му плащат иначе как ще павка пури за 100 ? и ще води Деница по курорти и ще харчи десетки хиляди ? по вояжи! Ех, колко долна продажна душица е тоя Сидеров, но иначе не пропуска да се кълне в Ботев и Левски! Лошото е че има хора, които му вярват! В това е трагедията на българския народ, който предаде ББ, човека, които истински работеше за него и това се виждаше от всички, а повярва на такива плямпалници-измамници, единствената цел на които е да ни крадат!
608
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП=ГЕРБ=СДС=ДПС=ДСБ=НДСВ=Кунева=РЗС поне общата им политика е една и съща, да тласкат страната бавно към калта, да не е бързо че народа, ще се събуди и вдигне, накрая малко се угелпиха, но те ще се поправят по бавно, ще го вкарват вече :)
607
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СИДЕРОВ ДА ХОДИ ДА ГОВОРИ НА МИТИНГИТЕ НА БСП! САМО ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ НА МЕДЕНИТЕ МУ ПРИКАЗКИ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ! ЗА ТЯХ ТОЙ Е КАТО БАЛСАМ ОТ ВРЕМЕТО НА ВОЖДА ИМ ДИМИТРОВ!
606
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЪЖЛЬОТО СИДЕРОВ, ТОЗИ ЧЕРВЕН ЦИРКАДЖИЯ Е ПОРЕДНАТА МИРИЗЛИВА *** НА БСП И ГОСПОДАРИТЕ Й ОТ КРЕМЪЛ! СЪС СИГУРНОСТ ВЕЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ТОЗИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!
605
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** обаче се оказаха най адаптивни, останалите или бягат или се оплакват и не искат да гледат деца или не могат да си плащат надписаните сметки, и на края какво само *** и политици ще има в страната, но нищо де и *** са хора, защо да нямат държава най накрая !
604
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров, както и Каракачанов са хора от ДС. Каракачанов поне е бил офицер на бившата ДС! А Сидеров е бил обикновен долен доносник най-низшето стъпало в Държавна сигурност! Но сега много се издигна благодарение на грапавия си и дълъг любвеобилен език, с който лиже сродните червените ***, както и задниците на руските разведчици! Машалла, евалла, ашкулсум бе Сидерович, щом успя да се подвреш под ноктите на руските служби на Путин и даже директно от Москва получаваш денги за подривната си политическо-измамната си дейност! Това е голям успех за такъв *** и платен шут като Сидерович!
603
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще могат с тези пари хората да си построят фабрики и каквото искат да произвеждат, и всички ще са собственици----------------- Добре де, никой не ви кара да строите ново Кремиковци. Тръгнете от едно малко цехче? Или знаете само да лалате?
602
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката на Световната Банка и МВФ е да експлоатират богатствата на страни като нашата, това се е случило на много страни, може би всички в Латинска Америка и много други, но това по медиите няма как да се чуе, това е табу :)
601
2
 
7
 
! Отговори
selqnin преди 11 години
Не знам това което иска Сидеров дали ще доведе добро, но знам че без воийна няма как да стане :)
600
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 693 само че преди това олигарсите трябва да върнат откраднатите пари на хората, и тогава ще могат с тези пари хората да си построят фабрики и каквото искат да произвеждат, и всички ще са собственици .
599
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 689 прав си, хората сами трябва да се обидинят и да си направят например претприятие, без чорбаджии, и тогава големите печалби ще отиват по равно за заплати между служителите. Има много подобни успешни примери .
598
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 689 е кат няма къде да работиш кво ще правиш бе уменда бе знаем вие сте от тия дето искат живота на хората да е джунгла, е тогава за какво сме хора, не бе сериозно, ако сме като животните само, къде отиват всички качства на човек и съвсем не го казвам в морална посока.ТОВА Е ФАКТ И КОГАТО СЕ ДЪРЖИМ КАТО ЖИВОТНИ СЕ ПОДИГРАВАМЕ С БОГ.........
597
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
който подкрепя ГЕРБ е мазохист