Трите приоритета на Сидеров, ако вземе властта

Той се съмнява, че ГЕРБ и БСП ще са водещи в следващото НС
Обновена: 11 мар 2013 15:42 | 11 мар 2013 15:39,
782
Трите приоритета на Сидеров, ако вземе властта
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви днес трите си приоритета, ако вземе властта в следващото Народно събрание. Първо той се обяви за изцяло нов закон за референдумите. „Сегашният е абсолютно несъстоятелен. Той е направен така, че не могат да се правят допитвания“, каза Сидеров.

По негови думи сегашният закон за референдумите къса връзката между гражданите и властта и оттам се поражда дефицитът на доверие в партиите, който се вижда днес сред протестиращите. Според Сидеров новият закон за референдумите трябва да работи по модела на Швейцария, където 5 000 подписа налагат обструкция върху закон и той се връща за преразглеждане, а 100 000 подписа са достатъчни за свикване на референдум. Сидеров обясни още, че Швейцария и България са еднакви като население и изтъкна това като още една причина да заимстваме техния модел.

По негови думи, ако тези промени не се случат, няма гаранция, че дори да влязат нови лица в политиката, те няма да повторят грешките на предшествениците си. „У нас властта се затваря в политическата върхушка и политическата върхушка започва да работи за лобистки интереси“, заяви Сидеров.

По негови думи единственият начин да се избегне този модел е да има постоянен обществен натиск.

Като втори приоритет в евентуалното си бъдещо управление той заяви връщане в българските ръце на всички монополи и природни богатства. Според лидера на националистите държавата трябва да има 51% дял във всички ЕРП-та, мобилни оператори и при добива на злато, природен газ и други природни богатства.
Според Сидеров печалбите трябва да отиват в специални фондове за здравеопазване и пенсионни фондове.

Като трети свой приоритет лидерът на „Атака“ заяви индексиране на българските доходи спрямо средноевропейските.

Той призова всички политически формации да заявят своите приоритети, за да могат гражданите да направят информиран избор.

Сидеров предложи и нов модел на делене на партиите, а не досегашния ляво и дясно. Според него политическите формации трябва да се разделят на проколониални и антиколониални. Според Сидеров в проколониалните попадат ГЕРБ, БСП, Синята коалиция и ДПС. Той ги категоризира така, защото по негови думи тези политически формации са обявили, че не могат да изгонят чуждите монополи.  Сред антиколониалните партии той нареди само „Атака“.

„Аз, доколкото виждам, на протестите хората са против колониалния модел“, обясни обществените настроения Сидеров.

Той изрази съмнение, че водещи в следващото НС ще бъдат ГЕРБ и БСП. Според него е възможно този модел да бъде разчупен и да има изненади в следващото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
636
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих се обяви за бързи мерки срещу румънците и българите, които злоупотребяват със социалната система в Германия.Министърът е заявил това днес в Мюнхен, съобщава румънската агенция Аджерпрес, като се позовава на информация на германската агенция dapd.
635
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До заИнжинерна нация ли? ХАХАХАХАХА *** млъкни. Ква инжинерна нация кви 5 лева. Не можете на един *** ексел да сметнете 2 по 3. Какво инжинерно постижение има България? 8-битов правец ли е инжинерното постижение? Но пък какво ли се обяснявам на човек, който не е разбрал как се пише раЗте. ***!
634
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Социалните помощи са големa далавера в Германия за Българи , 700 евро без работа на месец
633
0
 
1
 
! Отговори
прецакване преди 11 години
но ограбване на труда на наемния труд-допълнителни 180% експлоатация,извън "нормалната"която е останала скрита,между другите разходи.Так,тези пари се превръщат луксозни коли и екскурзии в екзотични страни.А на нас ни се блее непрекъснато за ниската производителност на труда ,мързела и нежеланието да се работи за 310 лв минимална заплата.
632
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия: Ще гоним използвачите от ИзтокаТрябва да се попречи на идването от България и Румъния на хора само за да получават социални помощи, заяви германският министър на вътрешните работи
631
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СРЕЩУ СИДЕРОВ СЕ ВОДИ МЕДИЙНА КАМПАНИЯ ОТ 5 ГОДИНИ, КОЕТО ОЗНАЧАВА НЕЩО ЗА ХОРАТА КОИТО ЗНАЯТ НЕЩО. А ТУК ПОВЕЧЕТО НЕ ЗНАЯТ НИЩО. МОЖЕ ДА СТЕ УМНИ, РАБОТНИ И ПРОЧЕЕ НО НЕ ЗНАЕТЕ НИЩО ЗА ЗАДКУЛИСНАТА ИГРА. СИДЕРОВ ОТ ГОДИНИ ГИ ГОВОРИ ТЕЗИ НЕЩА, НО ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ ОБСЛУЖВАЩИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ МУ ПРЕДОСТАВЯТ ТРИБУНА. КАНЯТ ГО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ САМО ЗА ДА ГО ПЕТНЯТ/КОМПРОМЕТИРАТ.
630
0
 
2
 
! Отговори
прецакване преди 11 години
до 710: съответствие между производителност и заплащане на труда,но все пак,може с някаква степен прибизителност да се приеме такава. И така,при производителност в България 3 пътипо-ниска спрямо средната за ЕС,би трябвало средното заплащане на труда у нас да бъде около22,70 евро : 3 пъти =7,50 евро/час.при 22 раб дни х 8 часов раб.ден х 7.5 есро/час=1320,0 евро,или около 2464 лева.Кажи сега,къде се губят парите,които са между 2,9 евро/час и 7,5 евро/час,което е 4,6 евро/час? Това е допълнител
629
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СРЕЩУ СИДЕРОВ СЕ ВОДИ МЕДИЙНА КАМПАНИЯ ОТ 5 ГОДИНИ, КОЕТО ОЗНАЧАВА НЕЩО ЗА ХОРАТА КОИТО ЗНАЯТ НЕЩО. А ТУК ПОВЕЧЕТО НЕ ЗНАЯТ НИЩО. МОЖЕ ДА СТЕ УМНИ, РАБОТНИ И ПРОЧЕЕ НО НЕ ЗНАЕТЕ НИЩО ЗА ЗАДКУЛИСНАТА ИГРА. СИДЕРОВ ОТ ГОДИНИ ГИ ГОВОРИ ТЕЗИ НЕЩА, НО ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ ОБСЛУЖВАЩИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ МУ ПРЕДОСТАВЯТ ТРИБУНА. КАНЯТ ГО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ САМО ЗА ДА ГО ПЕТНЯТ/КОМПРОМАТИРАТ.
628
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво общо има производителността с минималната заплата?
627
0
 
1
 
! Отговори
прецакване преди 11 години
до 710:Смешкото си ти Я се разрови в интернет и вижкак стят нещата,вместо да блееш глупостиАз се постарах да се поразровя и се натъкнах на нещо "любопитно".Данните са за 2011г. /производителност на труда в ЕС спрямо средната за ЕС: -Ирландия=7 пъти по-висока(най-ви-соката;-България-3 пъти по-ниска(най-ниската).// Заплащане на труда за 1 отработен час: -Дания=37,40 евро(най-високо);-България=2,90 евро(най-ниско);Средно за ЕС=22,70евро;Еврозона=27,10. //За съжаление,изглежда няма точно съотвтс
626
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма никакви монополи и никаква цена няма да ви свалят. Ако свалят от цената, трябва хиляди хора да останат без работа.
625
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че след няколко години САЩ ще нападне Русия.
624
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На края май Сидеров ще се окаже най нормалният гражданин в страната :)
623
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ ТОЗИ ШИЗОФРЕНИК МАЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА НЕ Е ДОБРЕ УМСТВЕННО
622
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората като се вдигнаха за надписаните сметки, чак тогава медиите и политиците признаха, че има монополи и надписване на сметки, а сега вече говорятн че можело да има намаляна на цената му :). Същото е и със заплатите казват ни, че не можело или не заслужаваме дори половината от еропейските заплати по медиите разни социолози, а е отново една голяма лъжа .А може да сме поне втора ръка хора :) а не като в момента 8-*** 10-та ръка по заплати .
621
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
714, ако не си чул Arbeit macht frei. Уличните протести водят до робство, свободният човек си намира мястото и се ТРУДИ.
620
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ИЗБЕРЕМ ВОЛЕН СИДЕРОВИЧ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА СТОЛИПИНОВО!
619
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей това медиите са успели да убедят доста хора, че не заслужаваме малко по човешки заплати, много хора приемат за чиста монета това което им кажат по новините :))) щеше да е страхотна идилия ако говореха само истината, а на практика големите чорбаджии им пишат новините :)Ако псунат по новините, че САЩ ще ни пуснат атомна бомба за наше добро, много хора ще повярват :))
618
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
713ai golqma agentura se izsipva da ni kara da robuvame o6te
617
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Икономика с декрети не се прави, а с бачкане. С висенето по улиците само проваляте държавата, пари няма да изкарате.