Всички харесват Марин Райков за служебен премиер

Той бил добър професионалист, но е важна работата и на целия кабинет
Обновена: 12 мар 2013 10:11 | 12 мар 2013 10:11,
508
Всички харесват Марин Райков за служебен премиер
Марин Райков Снимка: архив, Dnes.bg

Политическите сили одобриха евентуалната номинация на посланика ни в Париж Марин Райков за служебен премиер.

Днес в 16 часа президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на служебното правителство, което ще управлява до предсрочните избори. Неофициално се спряга името на Райков като бъдещ служебен премиер.

„Това е една добра кандидатура и трябва да дадем кредит на доверие, защото служебният кабинет има много важна работа – да успокои обществото, да започне важни мерки срещу монополите и да проведе честни избори“, заяви пред bTV Мартин Димитров от „Синята коалиция“.

По думите му, ако Райков бъде посочен от държавния глава за премиер, това било добър вариант. Димитров е категоричен, че посланикът ни в Париж е професионалист, който трябва да получи доверие. 

Доброслав Димитров от ГЕРБ смята, че Райков е една консенсусна, а не толкова политическа кандидатура. По думите му подобна номинация е най-подходяща в този момент.

Още по темата
„Предвид тежката ситуация може би това ни е необходимо – един дипломат, тъй като има доста недоверие, натрупано в обществото и във всички  политическите сили“, коментира той.

Според Димчо Михалевски от БСП няма време за отстрелване на кандидатите, а президентът трябва да поеме своята отговорност днес в 16 часа.

„Райков е позната и авторитетна фигура, на за нас е важно как ще работи в екип целият служебен кабинет, защото има да решава много важни задачи, и ние ще оценяваме действията и на кабинета, и на евентуалния служебен премиер по техните резултати“, заяви червеният депутат.

Хасан Адемов от ДПС смята, че номинация на Марин Райков показва, че идеята на  президента е кандидатът за служебен премиер да е равноотдалечен от всички политически сили.

„Райков е носител на евроантлантически ценности, доказал го е през годините, но много по-важно е линията, която ще следва служебният кабинет и структурата на този кабинет, за да може да отговори на очакванията“, коментира депутатът от ДПС.

Според него намеренията на държавния глава единият от вицепремиерите в служебния кабинет да е социалният министър показва, че Плевнелиев иска да отговори на очакванията на протестиращите.  Също така показва, че политиката на доходите, „която беше загърбена през последния мандат, ще бъде доминираща в служебния кабинет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да забравя как в един от ранните броеве на вестничето Строго секретно бившият кореспондент на в. Работническо дело в Зимбабве Красимир Иванджийски беше изтипосал доноса на Асен Агов за него. Милият послушен Иван-Костов демократ бил проводен в репортерска командировка в Хараре, за да прослуша колегата си и по двата занаята ченгесарството и журналистиката. После се отчел с... донос. Той завеща правилото на тях мижитурките на милиционер-социализЪма: Журналистиката върви след победителите. И тя се движи все така, все зад тях зад триумфиращите бездария...
379
0
 
5
 
! Отговори
Бисер преди 11 години
Кои са всички ?? Долна и продажна медия. Обърнахте се набързо и пак завъртяхте дупето. Бяхте набрали малко кураж но сега отново се предадохте или продадохте. Призовавам ви да не следите този сайт.
378
1
 
9
 
! Отговори
ДО 413 преди 11 години
ТОВА Е ЗЕТЯТ НА МУРАВЕЙ РАДЕВ, ЗАМ.МИНИСТЪР НА КОСТОВ И ТИКВАТА, АГЕНТ НА ЦРУ. ТОЧКА !
377
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парадакс - в десните партии има повече *** и доносници отколкото в лявата :-)
376
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е служил войник, без приемен изпит за висше, пътувания из чужбината - уредил се е хитреца, що завиждате?
375
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
416 се отнася към 412
374
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А бе, хора, той за малко ще ни поуправлява, само колкото да прецака още повече нещата. После ще си се прибере, тихомълком, както всички юпита до сега. "Ни лук ял, ни лук мирисал...само се На~рал
373
0
 
6
 
! Отговори
ДО 413 преди 11 години
ИЛИ СЕ ПРАВИШ, ИЛИ ...През 2009 г. е назначен за зам.- министър на външните работи в правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, а през 2010 г. отново заминава за Париж като посланик.
372
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бил си, непрокопсанико, бил си. И то какъв доносник си бил! Колко съдби си съсипал! Донасял си срещу мои роднини и близки, клетнико долен! Какво говоря! Писал си срещу собствената си съпруга, топил си своя роден брат! Години наред лъжеш, че не си членувал в БКП, а документите в досието ти изобличават и тази измама! С Жоро Жеков ни заболяха устите да четем откъси от твоето мръсно доносническо творчество.
371
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясно е че поне още десетилетие ще съжителстваме с доносниците от ДС. Важното е тези хора да бъдат държани далече от ръководни постове защото са зависими и нанасят огромни вреди на демокрацията.
370
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙ ПО КАНЧЕТО НА ТИКВАТА ,ДОКАТО УВРИ И РАЗБЕРЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПОДМЕНЯ ВОЛЯТА НА ХОРАТА.
369
1
 
0
 
! Отговори
До 404 преди 11 години
Не че нещо, бате, то и аз го плюя Тиквата, ама би ли ми обяснил какво общо има със случая, че не разбирам?? Конкретно това лице, спрягано за премиер, си е от стар партиен род и няма общо с ***, та би ли ми обяснил, че да съм в час?
368
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Питат друг, Петко Бочаров доайен на доносниците: Бай Петко, знаем, че си доайен в БТА, бил си журналист в международния отдел... Наскоро извадиха досиетата на бившите сътрудници на ДС в тая агенция. Теб те нямаше. И той най-цинично отговаря:Ами нямаше ме, ама очаквах да ме има в досиетата. Човек не знае вече какво става. Сега ще ти кажа. Да кажем, аз съм редактор в БТА. Стигнах даже до поста заместник-главен редактор по-нагоре не беше възможно да стигна, тъй като бях безпартиен...
367
1
 
6
 
! Отговори
ЛЕОПОЛД преди 11 години
ТОЗИ ЮНАК НЕ Е СЛУЖИЛ В АРМИЯТА, НЕЩО КОЕТО НА ВРЕМЕТО НЕ БЕШЕ ЛЕСНЗА ДА СЕ ОСВОБОДИШ ОТ СЛУЖБА ТРЯБВАШЕ ДА СИ ИЛИ ЯВЕН *** ИЛИ ДА ИМАШ НЯКАКЪВ СЕРИОЗЕН НЕДЪГИНТЕРЕСУВА МЕ КАКВА ТОЧНО Е ПРИЧИНАТА МАРИН РАЙКОВ ДА НЕ СЛУЖИ В РЕДОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ?
366
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Инджев, нека още от самото начало изясним цялата истина за агентурното ви минало.─ Истината е, че аз доброволно отидох при тях, инициативата беше моя. Имам предвид отидох при хората от Първо главно. Не се правя на жертва. Бях едва на 20 години. Току-що излязъл от казарма. А те ни промиваха мозъците още от детската градина. Пък и тогава такива ми бяха представите за живота. Всичко това изглеждаше много светло като перспектива. На младеж като моя милост хората от Държавна сигурност освен всичко друго обещават кариера, власт, влияние, пътувания, пари, разбира се. Звучеше много прима
365
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виждате ли колко хубаво е било по времето на байтодор, кеф ви в вашингтон, кеф ви в париж, кеф ви в китен на почивка. Живот си живеехте...
364
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати статията. Това е кеворкянщината, карбовщината, барековщината ибрикчийството най-урудливото нещо, в което се превърна този занаят - журналистиката, а не професия.
363
0
 
3
 
! Отговори
На ви преди 11 години
Ииииии след 3 часа ще бъде обявена наградата на всички протестиращи! Емии, харесвайте си ги сега новите репони без да мрънкате щото вие си ги изакахте! Ама само не мога да разбера ние другите, където не участвахме в лотарията, защо и ние да обираме пешкира?
362
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо в биографията на Марин Райков не пише че е приет в университета без приемен изпит като син на активен борец???
361
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЯСНО Е , ЧЕ ТИКВАТА НИЩО НЕ Е РАЗБРАЛА. ТОГАВА- БОЙ ПО КАНЧЕТО ДО ДУПКА !