Всички харесват Марин Райков за служебен премиер

Той бил добър професионалист, но е важна работата и на целия кабинет
Обновена: 12 мар 2013 10:11 | 12 мар 2013 10:11,
508
Всички харесват Марин Райков за служебен премиер
Марин Райков Снимка: архив, Dnes.bg

Политическите сили одобриха евентуалната номинация на посланика ни в Париж Марин Райков за служебен премиер.

Днес в 16 часа президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на служебното правителство, което ще управлява до предсрочните избори. Неофициално се спряга името на Райков като бъдещ служебен премиер.

„Това е една добра кандидатура и трябва да дадем кредит на доверие, защото служебният кабинет има много важна работа – да успокои обществото, да започне важни мерки срещу монополите и да проведе честни избори“, заяви пред bTV Мартин Димитров от „Синята коалиция“.

По думите му, ако Райков бъде посочен от държавния глава за премиер, това било добър вариант. Димитров е категоричен, че посланикът ни в Париж е професионалист, който трябва да получи доверие. 

Доброслав Димитров от ГЕРБ смята, че Райков е една консенсусна, а не толкова политическа кандидатура. По думите му подобна номинация е най-подходяща в този момент.

Още по темата
„Предвид тежката ситуация може би това ни е необходимо – един дипломат, тъй като има доста недоверие, натрупано в обществото и във всички  политическите сили“, коментира той.

Според Димчо Михалевски от БСП няма време за отстрелване на кандидатите, а президентът трябва да поеме своята отговорност днес в 16 часа.

„Райков е позната и авторитетна фигура, на за нас е важно как ще работи в екип целият служебен кабинет, защото има да решава много важни задачи, и ние ще оценяваме действията и на кабинета, и на евентуалния служебен премиер по техните резултати“, заяви червеният депутат.

Хасан Адемов от ДПС смята, че номинация на Марин Райков показва, че идеята на  президента е кандидатът за служебен премиер да е равноотдалечен от всички политически сили.

„Райков е носител на евроантлантически ценности, доказал го е през годините, но много по-важно е линията, която ще следва служебният кабинет и структурата на този кабинет, за да може да отговори на очакванията“, коментира депутатът от ДПС.

Според него намеренията на държавния глава единият от вицепремиерите в служебния кабинет да е социалният министър показва, че Плевнелиев иска да отговори на очакванията на протестиращите.  Също така показва, че политиката на доходите, „която беше загърбена през последния мандат, ще бъде доминираща в служебния кабинет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ ЛИ ? ДА -КОСТОВ И БОРИСОВ, - ДА, ЗАЩОТО Е ТЕХЕН КАДЪР - ЗАМ .МИНИСТЪР. АЗ НЕ ГО ХАРЕСВАМ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ СЕ ГОВОРИ, ЧЕ Е АГЕНТ НА ЦРУ. АМАН ОТ АМЕРИКАНСКИ *** ! РОДЕН И ИЗРАСЪЛ В САЩ, ЩЕ НИ ОПРАВЯ- ОТЗАД !
359
1
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...."СЛЕД 10 НОЕМВРИ 1989 Г. ТОЗИ ЧОВЕК СЕ ОПИТВА ДА ВЗЕМЕ МЯСТОТО НА ТАТО, НО ЛУКАНОВ И МЛАДЕНОВ НЕ ГО ДОПУСКАТ, СЛЕД ТОВА СЕ ОПИТВА ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ПРЪВ ДЕМОКРАТ..."...ТЕЕНКИУУ БРАТО...ЯСНО...!...ТОЯ Е БИЛ ОТ 200 ТЕ АГЕНТИ НА ГЕШЕВ...МАМЕ МУ...!
358
0
 
1
 
! Отговори
лимиа преди 11 години
Този" симпатяга", колко пъти ще се пребоядиса? Дано поне не го "натиснат нежно" от цру да си смени и пола
357
0
 
3
 
! Отговори
ЛЕОПОЛД преди 11 години
....ПРОДЪЛЖЕНИЕТОЙ, КАКТО И СИНЪТ МУ /ВЪПРОСНИЯТ, СПРЯГАН ЗА ПРЕМИЕР ЧОВЕЧЕЦ8 СА НАЙ-ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ ЗА БЕЗПРИНЦИПЕН КАРИЕРИСЪМ - ВИНАГИ ОБЪРНАТИ ПО ПОСОКА НА ВЯТЪРА, ВИНАГИ *** НА СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ.СЛЕД ВСИЧКИ ГОДИНИ НА МИЗЕРИЯ, МАРИН РАЙКОВ Е ЕДНА ОТ НАЙ-НЕРАЗУМНИТЕ КАНДИДАТУРИ ЗА ПРЕМИЕР.НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК, ПОЗНАВАЩ НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА НА БЪЛГАРИНА, ЗАЩОТО ПРОСТО ПО-ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ ОТ ЖИВОТА СИ Е ПРЕКАРАЛ В ЧУЖБИНА - ПЪРВО С БАЩА СИ ПОСЛАНИКА, А СЕГА И ТОЙ Е ТАКЪВ
356
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е какво чудно има - каквато администрация в страна, такава и на страната в чужбина. Все едно само в посолствата са некомпетентни, а по родните институции са съвсем запознати. То и да попиташ някого на гише в България, пак не може да си сигурен, че лелката е запозната - тя ще рече едно, а онази до нея - второ.
355
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви е честита подмяната!
354
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
ЛЕОПОЛД...Я ВАДИ ОШТЕ...ТАЯ ПИЧА ВЪШКА НЕ Я ЗНАЕХМЕ ТОЧНО КУДЕ Е ПЪЛЗЕЛА...!
353
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя е ***..излязъл като от някакъв комикс...пълен герберастки цирк
352
0
 
7
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
Кои са тези всички, които го харесват?Най -вече *** и техните *** *** и БКП-то.За мен не знам, дори не го познавам, но като чета явно е бил добър храненик на всички обществени строеве в България.Явно привилегиите скоро няма дъ свършат у нас.
351
0
 
3
 
! Отговори
Helzo преди 11 години
"Всички харесват" - всички, без народа, който реално трябва да е най - важен.
350
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
продължение на 387и се завърташ около Роската, и той от твоето тесто, ставате си някак си симпатични дълбоко и задушевно, накрая ставаш и премиер и всички партийни вождове ти се кефят. Викат ти аферим, машала, ашколсун, Зиг ХАЙЛ, венсеремос, градим България, магистрали...
349
0
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НАЧИ БКП КАРА ГЕРБ ДА СЕРНЕ ЛАИНЕТО АМЕРИЧКО У ЦЕНТАРО НА ЗОФИА...?...АУУУ...!
348
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един от несменяемите. Способни са, удобни са и това е! Казва "НЕ" само на дребните хорица.
347
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя бай марин едно посолство не може да управлява, а тръгнал да оправя БЪЛГАРИЯ
346
0
 
5
 
! Отговори
ЛЕОПОЛД преди 11 години
РАЙКОВ Е БАЩИНОТО МУ ИМЕ, НЕ ФАМИЛИЯ.ЗАЩО Е ПОЗНАТ ТАКА?МОЖЕ БИ ЗАРАДИ БАЩА МУ - РАЙКО НИКОЛОВ.ДЪЛГОГОДИШЕН ПОСЛАНИК ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ - ЕДИН ОТ МНОГО МАЛКОТО, ИЗКАРАЛИ НЯКОЛКО ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ МАНДАТА В ЧУЖБИНА ПО ВРЕМЕТО НА ТОТАЛИТАРИЗМА.РАЙКО НИКОЛОВ ЗАВЕЖДА СТРУКТУРАТА В ЦК НА БКП, ОТГОВОРНА ЗА ЦЕНЗУРАТА В НРБ.СЛЕД 10 НОЕМВРИ 1989 Г. ТОЗИ ЧОВЕК СЕ ОПИТВА ДА ВЗЕМЕ МЯСТОТО НА ТАТО, НО ЛУКАНОВ И МЛАДЕНОВ НЕ ГО ДОПУСКАТ, СЛЕД ТОВА СЕ ОПИТВА ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ПРЪВ ДЕМОКРАТ...СЛЕДВА ПРОДЪЛЖ
345
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ся видяхте ли как се прави дипломатическа кариера:1. Баща комунист (може и реститут но е молко по-трудно).2. Ставаш бесепар, поддържаш Луканов, печели ФД изборите посиняваш незобавно, с правителствата Беров, Попов нямаш никакви проблеми, безпартиен си демек, при Жан си кроткаш че си на комунист син, подсещаш ги, после пак диво посиняваш при Костов, но прегръщаш царските идеи за помирение зер си син а баща ти червен, после при тройната си с всички зер, а накрая се герберосваш и се завърташ окол
344
4
 
6
 
! Отговори
mkati преди 11 години
ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ОТНОВО.НАРОДА НЕ ХАРЕСВА ТОЗИ РАЙКОВ.ТОИ Е ПРЕМИЕР НА ОЛИГАРСИТЕ,КОИТО СА НАШИ ГРАБИТЕЛИ И УБИЙЦИ НА НАРОДА.ВЗЕХА НИ ВСИЧКО.ТРЯБВА ДА ГИ СМАЖЕМ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ.
343
0
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ОТГУВОР:...САМО *** БАЛШЕВИЦИ...!
342
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясно е че в посолствата в Париж, Лондон и Берлин цари атмосфера на некомпетентност и шуробаджанащина. Но заплатите са им европейски - четирицифрени в евро, квартирата е безплатна, служебни коли, безплатни консумативи и облекло.
341
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прос въпрос:Кой е луд да си остави десетки пъти по-голямата заплата в Световната банка при кредит от 600000 $ за да стане министър на финансите на малка България с 3000! ЛЕВА! месечна заплата???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Как мислите?