Всички харесват Марин Райков за служебен премиер

Той бил добър професионалист, но е важна работата и на целия кабинет
Обновена: 12 мар 2013 10:11 | 12 мар 2013 10:11,
508
Всички харесват Марин Райков за служебен премиер
Марин Райков Снимка: архив, Dnes.bg

Политическите сили одобриха евентуалната номинация на посланика ни в Париж Марин Райков за служебен премиер.

Днес в 16 часа президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на служебното правителство, което ще управлява до предсрочните избори. Неофициално се спряга името на Райков като бъдещ служебен премиер.

„Това е една добра кандидатура и трябва да дадем кредит на доверие, защото служебният кабинет има много важна работа – да успокои обществото, да започне важни мерки срещу монополите и да проведе честни избори“, заяви пред bTV Мартин Димитров от „Синята коалиция“.

По думите му, ако Райков бъде посочен от държавния глава за премиер, това било добър вариант. Димитров е категоричен, че посланикът ни в Париж е професионалист, който трябва да получи доверие. 

Доброслав Димитров от ГЕРБ смята, че Райков е една консенсусна, а не толкова политическа кандидатура. По думите му подобна номинация е най-подходяща в този момент.

Още по темата
„Предвид тежката ситуация може би това ни е необходимо – един дипломат, тъй като има доста недоверие, натрупано в обществото и във всички  политическите сили“, коментира той.

Според Димчо Михалевски от БСП няма време за отстрелване на кандидатите, а президентът трябва да поеме своята отговорност днес в 16 часа.

„Райков е позната и авторитетна фигура, на за нас е важно как ще работи в екип целият служебен кабинет, защото има да решава много важни задачи, и ние ще оценяваме действията и на кабинета, и на евентуалния служебен премиер по техните резултати“, заяви червеният депутат.

Хасан Адемов от ДПС смята, че номинация на Марин Райков показва, че идеята на  президента е кандидатът за служебен премиер да е равноотдалечен от всички политически сили.

„Райков е носител на евроантлантически ценности, доказал го е през годините, но много по-важно е линията, която ще следва служебният кабинет и структурата на този кабинет, за да може да отговори на очакванията“, коментира депутатът от ДПС.

Според него намеренията на държавния глава единият от вицепремиерите в служебния кабинет да е социалният министър показва, че Плевнелиев иска да отговори на очакванията на протестиращите.  Също така показва, че политиката на доходите, „която беше загърбена през последния мандат, ще бъде доминираща в служебния кабинет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
4
 
0
 
! Отговори
Poaro преди 11 години
Ia zabial chto on ochen mnogo liubit krasibie jenstini i oni liubiat ego . AI,AI,AI CHTO DELAT TOVARISTI, CHTO DELAT...?!
399
4
 
0
 
! Отговори
Poaro преди 11 години
Nu tovaristi, eta sin agenta KGB " VINOGRADOVA"....?!estio ne poniali? Rodilsia v omraznii kapitalisticheskii gorad Washingtona...AI,AI ,AI KAKAIA SVOLACH...chto delat tovaristi.... ?!
398
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Котараците, какво ли ще правят сега, като им измъкнаха купата с мляко...сега Бойко, го няма...няма кой да им даде обществени поръчки
397
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩОМ БАНКЕРКАТА ЦУРА И ГЕРБ СПРЯТАТ НОВИЯ КАБИНЕТ,КАКВО ОЧАКВАТЕ.ТЕ ВСИЧКИ СА СОЛТАШАКА И ПОДЛОГАТА НА САЩ.БОРИСОВ ВСЕ ТАМ БЯГАШЕ ДА ГО ПОТУПАТ ПО РАМОТО И ДА МУ КАЖАТ КОЛКО Е ВЕЛИК.САМО ЧЕ ТАЗИ КЛОАКА ЩЕ Е НА ВЛАСТ НАЙ-МНОГО ОЩЕ 10Г НО БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е ВЕЧНА И ДОКОЛКОТО МОЖЕ НЕЗАВИСИМА.ПО ПРИНЦИП ТАКОВА ПОНЯТИЕ КАТО НЕЗАВИСИМОСТ НЕ СЪЩЕСТВУВА.САМО БОЛНИТЕ АМЕРИКАНЦИ ГО ПРАЗНУВАТ.НО ПОНЕ ДА СМЕ ПОСТАВЕНИ ПРИ ИЗГОДНИ ИКОНОМИЧЕСКИ УСЛОВИЯ.
396
1
 
7
 
! Отговори
до 442 преди 11 години
Нарочно се лансират такива утрепляци които с един напън и са аут от политиката, така ще слугуват вярно и безпринципно на новите ни задгранични кукловоди. :-)
395
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
предизборен диспут: Кунка комунистева кандидат на политическа партия фондация Конрад Аденауер :-)Бойка Кръвнева кандидат на политическа партия Ханс Зайдел :-)Селгея Станишева кандидат на политическа партия фондация Сорос :-)
394
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8. Красимир Костов, ранг "посланик" от 12.11.2009, обявен на 25.11.2009 г.;9. Красимир Тулечки, извънреден и пълномощен посланик в Анкара от 27.09.2010 г.;10. Краснодар Колев, пълномощен министър, временно управляващ посолството в Улан Батор от 22.12.2009;11. Любомир Тодоров, извънреден и пълномощен посланик в Токио от 01.11.2009 г.;12. Любомир Кючуков, извънреден и пълномощен посланик в Лондон от 15.09.2009, обявен с решение на 12.02.2008 г.;13. Людмил Спасов, извънреден и пълномощен посланик в Дамаск от 12.11.2009 до 09.07.2010;14. Начко Пехливанов, съветник, временно
393
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Агентите, назначени през мандата на ГЕРБ са: 1. Бойчо Гюров, пълномощен министър, временно управляващ посолството в Дамаск от 22 юли 2010 г.;2. Валентин Дончев, генерален консул в Чикаго от 01.10.2009;3. Венцислав Иванов, извънреден и пълномощен посланик в Каракас от 20.04.2010;4. Вълчо Марков, генерален консул в Одрин от 30.09.2009;5. *** Ганев, постоянен представител, посланик в Женева от 21.08.2009;6. Иван Петков, пълномощен министър, временно управляващ посолството в Пном Пен от 16.08.2009;7. Илиян Караманов, втори секретар, временно управляващ генералн
392
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЛИ ДНЕС ТРЯБВАШЕ ДА ВИДИМ ДИПЛОМАТА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ НА ОНАЗИ КАКА ОТ ДКЕВР. КЪДЕ Е- ОЩЕ ЛИ НЕ Е НАРИСУВАНА ? НИЕ ТАКА ВИДЯХМЕ И ДИПЛОМАТА НА КМЕТА НА ДИМИТРОВГРАД, ПЪК ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА МЕНТЕ, АМА КАКВО ОТ ТОВА- НЕЩО ПРОМЕНИ ЛИ СЕ ? ГРОБАРСКА РАБОТА !
391
2
 
11
 
! Отговори
borkoslav преди 11 години
Естествено, че ще се хареса на всички с тая удивителна биография, изградена благодарение на връзките на родителското тяло преди всичко. О и политическите партии в момента са толкова късогледи, че се вълнуват единствено от предстоящите избори, а не къде ще ни докара този вносен служебен месия, чийто кабинет може да управлява доста дълго, при определени обстоятелства.
390
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къв е тоя купноджия бре ???Бати клоуните ни направиха.
389
1
 
12
 
! Отговори
Miroslav Dobrev преди 11 години
Защо ли не се изненадвам, че е така радушно приет от всички партии, та нали е кадрувал в МВнР при Костов, царя, ГЕРБ... Много свой човек е види си. А къде отидоха призивите на хората за нови лица, които не са обременени с кадруването си на разни партии?! Плюс това е много спорев въпроса до колко ни трябва дипломат начело на служебния кабинет в този момент.
388
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демокрацията е, като ни ти харесва нещо ти да предлагаш друго и да го отстояваш.
387
2
 
9
 
! Отговори
ЛЕОПОЛД преди 11 години
...ПРОДЪЛЖЕНИЕТОЙ, КАКТО И СИНЪТ МУ /ВЪПРОСНИЯТ, СПРЯГАН ЗА ПРЕМИЕР ЧОВЕЧЕЦ8 СА НАЙ-ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ ЗА БЕЗПРИНЦИПЕН КАРИЕРИСЪМ - ВИНАГИ ОБЪРНАТИ ПО ПОСОКА НА ВЯТЪРА, ВИНАГИ *** НА СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ.СЛЕД ВСИЧКИ ГОДИНИ НА МИЗЕРИЯ, МАРИН РАЙКОВ Е ЕДНА ОТ НАЙ-НЕРАЗУМНИТЕ КАНДИДАТУРИ ЗА ПРЕМИЕР.НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК, ПОЗНАВАЩ НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА НА БЪЛГАРИНА, ЗАЩОТО ПРОСТО ПО-ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ ОТ ЖИВОТА СИ Е ПРЕКАРАЛ В ЧУЖБИНА - ПЪРВО С БАЩА СИ ПОСЛАНИКА, А СЕГА И ТОЙ Е ТАКЪВ
386
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демокрацията е все още много далече след като такъв човек ни предлагат за премиер.
385
1
 
10
 
! Отговори
Бисер преди 11 години
Оставям ви да прецените.. Разлика в заглавията от други медий...друга медия : "Цветанов превърна отчета за работата си в предизборен театър с благодарности"Тук: "Цветанов не си писа оценка, остави хората да решат"ближите ли ?
384
1
 
12
 
! Отговори
ЛЕОПОЛД преди 11 години
РАЙКОВ Е БАЩИНОТО МУ ИМЕ, НЕ ФАМИЛИЯ.ЗАЩО Е ПОЗНАТ ТАКА?МОЖЕ БИ ЗАРАДИ БАЩА МУ - РАЙКО НИКОЛОВ.ДЪЛГОГОДИШЕН ПОСЛАНИК ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ - ЕДИН ОТ МНОГО МАЛКОТО, ИЗКАРАЛИ НЯКОЛКО ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ МАНДАТА В ЧУЖБИНА ПО ВРЕМЕТО НА ТОТАЛИТАРИЗМА.РАЙКО НИКОЛОВ ЗАВЕЖДА СТРУКТУРАТА В ЦК НА БКП, ОТГОВОРНА ЗА ЦЕНЗУРАТА В НРБ.СЛЕД 10 НОЕМВРИ 1989 Г. ТОЗИ ЧОВЕК СЕ ОПИТВА ДА ВЗЕМЕ МЯСТОТО НА ТАТО, НО ЛУКАНОВ И МЛАДЕНОВ НЕ ГО ДОПУСКАТ, СЛЕД ТОВА СЕ ОПИТВА ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ПРЪВ ДЕМОКРАТ...СЛЕДВА ПРОДЪЛЖ
383
0
 
5
 
! Отговори
До 417 преди 11 години
Е да, ама все пак си мислех, че като е деен партиец от "важен" род поне на *** би трябвало да си ви харесва?
382
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама няма шанс да сложат човек смел отговорен и незовисим. Така няма да могат да го командват кукловодите.
381
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 422 ГРЕШИШ ЗА ЗЕТСТВОТО НА МУРАВЕЙ