Станишев хвърли бомба: Цветанов въртял BG "Уотъргейт"

Подслушвали на поразия политици и бизнесмени
Обновена: 28 мар 2013 17:40 | 28 мар 2013 14:01,
974
Станишев хвърли бомба: Цветанов въртял BG "Уотъргейт"
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Данни за български „Уотъргейт“ под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов огласи лидерът на БСП Сергей Станишев. 

Ще оглася информация за незаконно подслушване, извършвано под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Ако тази информация се окаже вярна, ще се окаже, че е извършена безскрупулна злоупотреба с власт, заяви Станишев. Той вече е поискал среща с главния прокурор Сотир Цацаров и ще иска незабавна проверка на прокуратурата.

Срещата ще се състои днес в 15.30 часа. По думите на Станишев той е получил шокиращ материал на служебната си поща на „Позитано“ 20. Сигналът не е подписан, но се твърди, че подателят е служител на МВР.

В този материал се съдържали „страшно конкретни данни, които могат лесно да се проверят“. Станишев обясни, че трябва да се провери внасяна ли е мобилна техника за подслушване, за какво се ползва, къде се съхранява и какъв е интензитетът на ползване.

От септември 2009 г. досега група в МВР е подслушвала противозаконно политици, общественици, бизнесмени и представители на неправителствените организации, твърди Станишев.

По данните в сигнала Цветан Цветанов е спускал поръченията директно към СДОТО, без законови разрешения.

Операциите първо са били водени от Камен Костов, а след това от Сергей Кацаров. 

Станишев описа и схемата за действие. Шефът на СДОТО получава нареждания от Цветанов кого да подслушва, проверява какви номера има обектът и спуска задачата към екипа. Той проверява към коя клетка се намира обектът и екип отива на място и подслушва.

За подслушването се използва сив ван „Войеджър“, пригоден за целта, а за всяка задача се променя номерът. Станишев настоя да се провери дали СДОТО разполага с такъв бус.

Лидерът на социалистите изчете инициалите на екипа, който е работил по подслушванията - И.Ш, Й.К, К.Д, Х.Д, Д.А.

Тук казвам само инициалите, в сигнала има конкретни имена, уточни той. Станишев изброи и хората, които са били подслушвани: Георги Първанов в периода на създаване на „АБВ“, президентът Росен Плевнелиев при създаването на служебния кабинет, лидерите на ДСБ Иван Костов и на „Атака“ Волен Сидеров в периодите, в които са критикували ГЕРБ.

Подслушвани са още Ахмед Доган при делото за „Цанков камък“ и Сергей Станишев неколкократно. Бившият финансов министър Симеон Дянков, еврокомисарят Кристалина Георгиева при посещенията й в България, съдия Нели Куцкова също са били слушани. 

Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Миньо Стайков, Красимир Гергов, Цветелина Бориславова са сред подслушваните бизнесмени. Това е безпрецедентен скандал и погазване на Конституцията и законите, отсече Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


974
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
694
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз Коко убавецадраскам за СерГЕЯ мършавецаи обичам резани пишлета,от Доганя наглеца.
693
13
 
7
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Никога некадърния ГЕРБ
692
3
 
12
 
! Отговори
луна преди 11 години
Фокл дивата Луна, поздравява всички симпатизатки на Коалиция за България с новия си хит. Бягате крачета, при резани пиш.лета.... Хита е посветен на съвместната дружба на ДПС/БКП и ще бъде изпят на Бужлуджа.
691
2
 
8
 
! Отговори
смешно ми е преди 11 години
Каква бомба , какви пет лева?!Понеже нямат друго ,за което да се хванат подеха песента на Кунева......
690
12
 
5
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Анонимната герберка живеела от години в чужбина. Ако е вярно, не знаеш какво е да те управляват *** гербери. Не си изпитала какво е безпаричие и липса на перспектива. Защо тогава си позволяваш да внушаваш колко са "добри" ГЕРБ. Те са некадърни и нагли. Затова нямат място във властта.
689
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ! МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ ГЕРБ СЛУХТЯТ НАВСЯКЪДЕ И ВСИЧКИ!тО БИВА МИЛИЦИОНЕРЩИНА,НО ГьОНСУРАТЛЪКЪТ НА цВ.цВ. Е БЕЗКРАЕН
688
4
 
11
 
! Отговори
БЕЗПАРТИЕН преди 11 години
ДО Коко и всички ,които не сте имали ;ЩАСТИЕТО;да живеете по време на социализма! Много ви знаят устата да плюете платени драскачи! Само,че за такива изявления като вашите по онова време на ;ПРЕКРАСНИЯ социализъм щяха да ви изгният кокалите в Белене и Скравена или да станете храна на прасетата. Не се правете на мъже смотлъовци такива! Сер гейчо има нужда от такива *** като вас.Ходете при него!
687
8
 
5
 
! Отговори
ЛЯВ преди 11 години
Мили другари, Скъпи Братя, да съберем подписка за извънреден конгрес на БСП, да стъпчем гнидите който доведоха Партията до КАТАСТРОФА, болно ми е и жално да слушам как съидейниците ни се лутат и отчайват без право на глас и без достойнство .. Да издигнем НОРМАЛЕН и ДОСТОЕН човек за лидер на Партията защото сега сме обречени на падение и забвение! БСП МОЖЕ , НИЕ МОЖЕМ! ДА ГО НАПРАВИМ!
686
5
 
15
 
! Отговори
никола преди 11 години
Ако тази информация се окаже вярна, Серж, Серж, ами ако се окаже невярна тогава дали ще се извиниш, едва ли, вие червените артефакти още от времето на Филип Боков казвахте че поемате вината само с мезета, не съм привърженик на Герб, никога не съм гласувал за тях и няма да гласувам, но вместо да внесеш материалите в прокуратурата и да ИЗЧАКАШ резултата, ти биеш тъпана, а по това си приличате с Цветанов и Винету - алармаждии сте, но без резултат.
685
4
 
14
 
! Отговори
Юлиян преди 11 години
Другари комунисти ,социалисти или каквито и да сте,добре е да знаете ,че вече отдавна сте в миналото, вие сте една история,един кошмар, който почти е отминал и ....починал,виждат ви се последните конвулсии и трепети живот...и сега,когато ГЕРБ отново ви отнесе ,този път завинаги ще бъдете замразени и погребани за вечни времена....Сбогом партийо любима...
684
6
 
12
 
! Отговори
sviro преди 11 години
Цветанов незаконно е наредил да бъде фотографиран СерГей с любовника си.
683
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще има ГЕРБ-ери в затвора!Честито на българските граждани!
682
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вси4ки , които са влезли в политиката е редно да бъдат подслушвани .Другото е по важно-" има ли полза от подслушванията".
681
14
 
9
 
! Отговори
бай ви ганя преди 11 години
ако спечели пак герб значи у бг живеят шизофреници НИКОГА ГЕРБ ТЕ СА ВИРУСИ
680
6
 
17
 
! Отговори
Кико преди 11 години
ВИДЯХТЕ ЛИ СИ НОВИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОКА?ДА БЛАГОДАРИМ НА ОВЧАРОВАТА КОМПАНИЯ И ДА СЕ СБОГУВАМЕ С БСП ЗАВИНАГИ!
679
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунисти и турци на власт!? Не, благодаря!
678
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Барак към Кери: - Кажи на румънците, че Уотъргейт е в Америка, в Румъния е Гербергейт!-Искате да кажете България, Сър!-Да бе, да, там някъде.
677
15
 
8
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Анонимно герберко, много псуваш и демонстрираш извратени знания. Вие от ГЕРБ всички сте такива.
676
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КокоKoko, ne e nujno nqkoi da mi kr6ti, koito i da bilo i kakvoto i da bilo. Az moga da mislq i da sravnqvam. Osven tova bqh na dosata4no godini v 1989 taka 4e mene ne mojete da obrabotite. Osven tova jiveq v nai-me4tanata evropeiska darjava, ve4e 25 god., koqto slava Bogu nikoga ne e omarsqvana ot komunisti
675
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве,той Серго не е ходил в казармата ,за какви бомби дрънка,това не е за всеки.