Станишев хвърли бомба: Цветанов въртял BG "Уотъргейт"

Подслушвали на поразия политици и бизнесмени
Обновена: 28 мар 2013 17:40 | 28 мар 2013 14:01,
974
Станишев хвърли бомба: Цветанов въртял BG "Уотъргейт"
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Данни за български „Уотъргейт“ под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов огласи лидерът на БСП Сергей Станишев. 

Ще оглася информация за незаконно подслушване, извършвано под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Ако тази информация се окаже вярна, ще се окаже, че е извършена безскрупулна злоупотреба с власт, заяви Станишев. Той вече е поискал среща с главния прокурор Сотир Цацаров и ще иска незабавна проверка на прокуратурата.

Срещата ще се състои днес в 15.30 часа. По думите на Станишев той е получил шокиращ материал на служебната си поща на „Позитано“ 20. Сигналът не е подписан, но се твърди, че подателят е служител на МВР.

В този материал се съдържали „страшно конкретни данни, които могат лесно да се проверят“. Станишев обясни, че трябва да се провери внасяна ли е мобилна техника за подслушване, за какво се ползва, къде се съхранява и какъв е интензитетът на ползване.

От септември 2009 г. досега група в МВР е подслушвала противозаконно политици, общественици, бизнесмени и представители на неправителствените организации, твърди Станишев.

По данните в сигнала Цветан Цветанов е спускал поръченията директно към СДОТО, без законови разрешения.

Операциите първо са били водени от Камен Костов, а след това от Сергей Кацаров. 

Станишев описа и схемата за действие. Шефът на СДОТО получава нареждания от Цветанов кого да подслушва, проверява какви номера има обектът и спуска задачата към екипа. Той проверява към коя клетка се намира обектът и екип отива на място и подслушва.

За подслушването се използва сив ван „Войеджър“, пригоден за целта, а за всяка задача се променя номерът. Станишев настоя да се провери дали СДОТО разполага с такъв бус.

Лидерът на социалистите изчете инициалите на екипа, който е работил по подслушванията - И.Ш, Й.К, К.Д, Х.Д, Д.А.

Тук казвам само инициалите, в сигнала има конкретни имена, уточни той. Станишев изброи и хората, които са били подслушвани: Георги Първанов в периода на създаване на „АБВ“, президентът Росен Плевнелиев при създаването на служебния кабинет, лидерите на ДСБ Иван Костов и на „Атака“ Волен Сидеров в периодите, в които са критикували ГЕРБ.

Подслушвани са още Ахмед Доган при делото за „Цанков камък“ и Сергей Станишев неколкократно. Бившият финансов министър Симеон Дянков, еврокомисарят Кристалина Георгиева при посещенията й в България, съдия Нели Куцкова също са били слушани. 

Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Миньо Стайков, Красимир Гергов, Цветелина Бориславова са сред подслушваните бизнесмени. Това е безпрецедентен скандал и погазване на Конституцията и законите, отсече Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


974
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
734
3
 
8
 
! Отговори
българин преди 11 години
Сбогом,другарю!!!!!!!!!
733
3
 
9
 
! Отговори
111 преди 11 години
За БСП краят вече е дошъл-вижте съсела как гледа.Ще загуби разгромно изборите и после ще бъде разкъсан от Руменовците,Първанката и още вътрешнопартийни опозиционери.Но това е шанс за България да се освободи от БСП завинаги...
732
8
 
3
 
! Отговори
outsider преди 11 години
До Марк: Мисля, че бъркаш Станишев със себе си. Или си безумно ***, или ти плащат да се правиш на такъв. Това не е нещо ново в коментарите, не си изключение, така че продължавай в същия дух.А в това че Цветанов и Борисов използват апарата на МВР за политически цели, в т.ч. и подслушване, едва ли някой се е съмнявал.
731
0
 
9
 
! Отговори
;ЩЩЩ преди 11 години
ТРАКТОР--ГОЦЕ--ГЕЙТ----СИГУРНО Е
730
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пирон след пирон в ковчега на бсп
729
2
 
9
 
! Отговори
откритие преди 11 години
СерГея се чуди какви простотии да плямпа за да оправдае задаващия се изборен крах.След изборите БСП няма да я има,а някои от БСП още сега усещат студения полъх на руската енергийна мафия,която има да си търси едни пари...
728
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този "обект" стои вцепенен все в тази клетка. Ами ако направи крачка напред и попадне в друга клетка. Аман от простотии. Съвременните методи за подслушване въобще не налагат, както Станишев е гледал в старите американските филми един конспиративен бус да стои и двама вътре да въртят копчета и да държат антени извън прозореца. Сега преди изборите бил получил "анонимния" сигнал. А преди докато беше в НС. Не те е срам...
727
9
 
7
 
! Отговори
Цветанов=Гестапо преди 11 години
Цветанов превърна МВР в личното си ГЕСТАПО!
726
3
 
6
 
! Отговори
не социалист преди 11 години
Само човек неук в областта на техниката може да повярва в това което се казва по горе.Ама нали са политици , "разбират от всичко уж" и стват смешни.И целта е , не да свърши нещо полезно .Нека отговори :Как след управлението на Комунистите България пада на дъното - винаги;След управлението на Луканов - помните ли купонна система ;- след Виденов 1 долар = 3000 лева ;- след Станишев похарчени пари за Цанков камък - излишен ;- започнта АЕЦ Белене / проектирана от хидро инженер без диплома Ахмед Доган - хонорар 2 000 000 лева/- парите похарчени . Не са ги взели не пенсионерите . С
725
1
 
2
 
! Отговори
КОСИ преди 11 години
ОТ КАКТО ГИ НЯМА ГАЛЕВИ ТИЯ НЕ ЗНАМ КАКВО ВЗИМАТ АМА МНОГО ГИ ДЪРЖИПРЕДПОЛАГАМ ТРАКТОРА ГИ СНАБДЯВА А И ТОЙ СЕГА ИМА ПРОБЛЕМИ И МАЙ Е ПОЧНАЛ ДА ВЗИМА ОТ КОНЕ ФЕРМАТА НА ГРИШАТА
724
1
 
2
 
! Отговори
vola преди 11 години
mi6ko 4ervena kolkoto pove4e govori6 tolkova pove4e gubi6 straxlivetz.
723
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Станишев хвърли бомбата"...........Хи хи их! Ами и ние в нашия край...като отидем в тоалетната.........и "резултата надминава очакванията"........тъй думаме: "Голяма бомба хвърлих" Че и неговата работа...........:))))))
722
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ткъп, но упорит
721
1
 
6
 
! Отговори
аман преди 11 години
Коя е следващата флашка???
720
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учил-недоучил, троши(л) грешни пари от гърба ни от на родителите ни и въобще от гърба на три поколения българи, но като толкова си може, и още петнайсе години да го пратят да клечи по университети в Англия, се недоносен мозък ще си е. То акъл не се купува, знаем, ама дипломи и постове - и още как! Оттам и устата пораства широоооока-широка, щото апетитът идва с лапането. И глупостта почва да се лее нашироооооооооооко. Кво да го праиш. Наше момче. Пък колко е порасло, друг въпрос.
719
1
 
7
 
! Отговори
ISTINA преди 11 години
ETO ZARADI TAZI ZLOBA I LAJITE MY ,NIKOGA NQMA DA GLASYVAM ZA TOZI MI6OK.TOZI ZA VLAST SE SAIYZI S DOGAN,A TOVA E DOSTATA4NO ZA VSEKI ISTINSKI BALGARIN DA NE GLASYVA ZA NEGO.
718
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишко - Мишко , май нарочно ти подхвърлиха това Герберастите ! А ти си такъв балък, че се хвана и сега като не докажеш твърденията си - сам си го начука !!!
717
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния балон........*** и червен. Абе гейчо, аз що не се притеснявам, че ме подслушват? Ми най-много полицая да се одърви кога правим телефонен секс с гаджето кога съм в командировка:) Типично мероприятие.....някой бил казал, някой пуснал в пощата , то било така ама надали.......Ддуми, думи , думи..... Страх. До насиране. Загубата трябва да се оправдае. А тя е неизбежна.
716
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КокоKoko, az SRAVNQVAM kak be6e 1989-2008 i 2009 - 2012. Razlikite sa pove4e ot o4evidni i tova v polojitelna posoka. Vijdam fakti a intrigi i isterii ne me zanimavat. I osven tova znam mnogo dobre kakvo e da te upravlqvat komunisti.
715
1
 
9
 
! Отговори
55 преди 11 години
Станишев май се сърди ,че него никой не го подслушва,никой не го е.ава ха,ха.....