Цветанов, откажи се от изборите, зове "Атака"

Националистите искат разследване за ексшефа на МВР
Обновена: 15 апр 2013 17:58 | 15 апр 2013 13:27, Камелия Цветанова
267
Цветанов, откажи се от изборите, зове "Атака"
Снимка: Булфото, архив

Партия "Атака" скочи срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Националистите хвърлиха основната отговорност за нерегламентираните и незаконни подслушвания в периода 2009-2011 година на бившия МВР шеф, след като от прокуратурата установиха липса на контрол при експлоатацията на СРС-та и автомобилите на СДОТО.

Заради това „Атака“ настоява за незабавното оттегляне на Цветанов от поста председател на предизборния щаб на ГЕРБ, както и да не взима участие в предизборната кампанията и незабавно да започне разследване срещу него.

Прокурорската проверка по сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев за незаконно подслушване на политици, магистрати и бизнесмени установи, че има предпоставки за незаконно подслушване.

Констатирани са редица нарушения, свързани на практика с безконтролното използване на така наречената "мобилна техника за подслушване". Градският прокурор Николай Кокинов съобщи, че е е образувано досъдебно производство срещу Цветан Иванов, директор на СДОТО, Камен Костов, директор на СДОТО, Сергей Кацаров, директор на СДОТО.

Скандалът с подслушванията гръмна в края на март. Българският вариант на "Уотъргейт" взриви обществото, след като председателят на БСП Сергей Станишев обяви, че е получил информация за нерегламентирано подслушване на политици, бизнесмени, магистрати, общественици, лидери на протести от 2009 г. досега под ръководството на Цветан Цветанов.

Според него са били подслушвани Георги Първанов – в периода на създаване на АБВ, Росен Плевнелиев – в периода на формиране на служебното правителство, Иван Костов – когато е критикувал Цветан Цветанов, Ахмед Доган – когато е разследван за Цанков камък, Волен Сидеров – когато се е обърнал срещу ГЕРБ.

Симеон Дянков е бил подслушван периодично, а самият Сергей Станишев – неколкократно, Кристалина Георгиева – при посещенията си в България.

Още по темата
Според социалиста подслушвани са били и съдия Нели Куцкова, бизнесмените Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Георги Гергов и Цветелина Бориславова. Станишев обяви, че ще се обърне към главния прокурор.

Бившият МВР-шеф обаче категорично отрече това да е вярно.

"Не е имало незаконно подслушване на политици и бизнесмени по време на моя мандат", отсече той  и дори обвини Станишев в лъжа, защото използването на специални разузнавателни средства, става по законно установен ред. Странно е, че подобни анонимни сигнали излизат точно в началото на предизборната кампания. Това е част от кампанията, която ще реализира БСП, защото нямат какво да предложат", не си спести критиките и бившият вътрешен министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
5
 
7
 
! Отговори
glasat na BALGARIA преди 11 години
TOI PSUVA VSI4KI BALGARI *** MAKEDONCI POMACI VSI4KI VE KAK MOJETE DA GLASUVATE ZA TAKAV 6E DOVEDE NARODA DO GRAJDANSKA VOINNA HORA ZAMISLETE SE NE NA ATAKA
150
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забележете как боленчо лае точно това което лаят останалите "демократични" съюзници на БСП и веднага разберете към кои е .
149
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Lae samo predi izbori, trqbvat mu 5% kolkoto pove4e psuva v edin glas s naroda, moje i da vzeme 6-7% dosta e entusiaziran. Za nego e vajno za6toto e biznes, vsqko mqsto v Ataka se zapla6ta spored zakona , koito iskat da prokarat mnozinstvoto. Kolkoto pove4e psuva, tokova pove4e mesta v parlamenta i pove4e doxodi za nego ot prodadeniq glas. Tova e na6iq ideolog i biznesmen V.Siderov.
148
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЛЕН ЗАЕДНО С ГАДЖЕТО СИ ДЕПУТАТКАТА ДЕНИЦА ГАДЖЕВА ПРАВЯТ ОРГИИ И ХАРЧАТ 36000 В ПАРИЖКИ ХОТЕЛ ЗА 1 СЕДМИЦА : vbox7/play:4b79a45e85
147
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЛЕН ЗАЕДНО С ГАДЖЕТО СИ ДЕПУТАТКАТА ДЕНИЦА ГАДЖЕВА ПРАВЯТ ОРГИИ И ХАРЧАТ 36000 В ПАРИЖКИ ХОТЕЛ ЗА 1 СЕДМИЦА : vbox7/play:4b79a45e85
146
5
 
5
 
! Отговори
77ми преди 11 години
Леле колко ги подслушват тия от младежкото БСП.
145
3
 
8
 
! Отговори
до 173 преди 11 години
какъв народ,какви пари бе ясно ли ти е ,че всичко се подслушва-подслушват ми тел. на който се обажда брат ми от италия,а той там е шофьор,подслушват ми разговорите с майка ми ,а тя е на 77г.,защото там излиза думата италия, подслушват всички и всичко това и при комунизма го нямаше-тогава един председател на оф в квартала знаеше всичко за всеки и им донасяше при необходимост,но чак така не са ни подслушвали..
144
6
 
10
 
! Отговори
хох преди 11 години
кой го е страх от подслушване --------- които е крал милионите от народа
143
0
 
5
 
! Отговори
gogo преди 11 години
И може ли да ми обясни някой каква е разликата между регламентирано подслушване и НЕ-регламентирано?
142
6
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ПЛАЩАШ НА СИДЕРОВ И ВЛИЗАШ В НС.СЛАВИ БИНЕВ Е ЖИВИЯ ПРИМЕР.
141
6
 
19
 
! Отговори
електорат преди 11 години
Гадини БУДА и ЦЕЦО-КУМЕЦО !!! Откажете се от властта за доброто на държавата, която съсипахте!!!
140
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 162,Той Болен от съвсем друго място си получава премиите. Да кажем откъде:1. От столицата на евроазиатците - МАСКВА, за шантаж, антибългарска политика, шпиониране2. От ДПС - която е подразделение на ДС а.к.а. слугинаж на КГБ (погледни точка 1.)Ерго, повече какво да се каже за това човече???
139
6
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ЧОВЕКА КОЙТО КАТО НАБЛЕЖАТ ИЗБОРИ .ТОГАВА ЗАПОЧВА ДА ГОВОРИ .
138
6
 
11
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Сидеров не знам да е бил в Париж, защото до колкото знам тези от СКАТ лъжат и той ги съди! Но нали знаете за една лъжа, която се повтаря много пъти! А това се прави, когато някой е неудобен и мъти водата!
137
7
 
14
 
! Отговори
Пепи преди 11 години
Сидеров и БСП, и всички нормални партии, искат едно - този, който е допуснал нерегламентиеано подслушване с политически и икономически цели да си понесе отговорността. Както сам заяви, ама когато беше сигурен, че проверката ще бъде по приятелски....
136
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във форума ина един *** от АТАКА,който слага + и и си мисли че прави голяма работа...Ненормални гаменчета са с АТАКА-та...
135
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички други ако са честни ако милеят за БГ ,да напуснат политиката,да останат само ГЕРБ,товае истината,надеждата е във Бойко и Цветанов,така че духайте супата.Мафията се чуди какво да измисли.Подслушването сие съвсем нормално и законо,във всички държави.Давай Бойко И Цветанов още 27 дена.Страх вее от гн Цветанов нали олеле пак ще има на колене мръсни *** и дпсари и костофци.
134
25
 
10
 
! Отговори
& преди 11 години
Когато откачалката Волен беше в ПОМОЩ на ГЕРБа 3 години - ББ му даваше милиончета за да скача по улиците като ***....Сега е пудела на (БСП и ДПС),които също му дават милиони,за да ошашави избирателите(главно хулиганчета и ***)...С 2 думи казано - откачалката е в помощ на "БИВШИТЕ" КОМ.СОЦ.
133
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе чудя се на някои коментиращи защо ядат кокалите на Сидеров,че бил с гаджето си в Париж,изхарчил 36000 лв.за седмица,а нищо не споменават за 5-те апартарента на Цветанов,вилата с 10 дка двор на Плевнелиев на Халкидики-Гърция,за гаджето на Боко Цветелинка и за другите знайни и незнайни "герои" на 24 годишния ни политически преход!! Ако се поразровите малко тези 36 000 лв.на Сидеров ще изглеждат като наивен детски роман пред това какво са вършили другите!!!!!!!
132
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Досега мислех , че привържениците на ГЕРБ са нормални хора , всеки има право на избор. Но пиша, че при доказано подслушване ЦЦ трябва да се маха от политиката. А те /привърженици на ГЕРБ/ казват не. Те са съгласни да ги подслушват , да подслушват политици , бизнесмени, обикновени хора. Какъв човек трябва да си за да приемеш да ти влизат в личния живот. Немога да проумея, докъде е стигнал българския народ.