Предпоставки е едно, доказателства - друго!

Цветанов лаконичен за подслушването, МВР шефката мълчи
15 апр 2013 17:15,
313
Предпоставки е едно, доказателства - друго!
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Предпоставки е едно, доказателство е друго, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод изнесените от прокуратурата резултати по сигнала на Сергей Станишев за незаконно подслушване.

Днес прокуратурата обяви, че има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Още по темата
Извършена е една проверка в много кратки срокове на този етап и на база на констатацията от нея е образувано досъдебно производство, обясни Цветанов. По негови думи трябва да изчакаме това досъдебно производство да приключи, за да бъдем обективни в оценките.

По-рано днес БСП, ДПС и  “България на гражданите“ поискаха Цветанов да се оттегли от политиката заради скандала. Припомняме, че сигналът за подслушването беше внесен от Станишев, след като червеният лидер го беше получил на служебната си поща анонимно.

По думите на социалиста в него се съдържат данни за незаконно подслушване от служители на СДОТО под ръководството на ексвътрешния министър и сегашен зам.-председател на ГЕРБ, кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Веднага след като Станишев оповести сигнала, Цветанов заяви, че отрича и ако това се докаже, ще се оттегли от политиката.

Малко след като прокуратурата оповести резултатите от проверката си, служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров.

Първанова престоя повече от час в кабинета на Цацаров, но си тръгна през страничен изход, без да даде коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
13
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Като воденичен камък виси Цецо на врата на Бойко ,но няма отърване знае много тайни, ще са вечно скачени може би чак до затворническата килия
121
4
 
10
 
! Отговори
p преди 11 години
Тоя нещастен с неговия диктатор Боко как ще си признаят че са подслушвали,гадове.Ще се борим за демокрация а тия гадове ще я тъпчат.Ченге ли е не ми го хвали.
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българина е доказано *** му харесва да го опъват точно такива мошеницитак че стига сте плакали пак ще ви опънат
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
--143БЕгай бързо на КАТЕРУШКИТЕ..... ,МНОГО СИ МАЛЪК !
118
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало прокуратурата кога ще има "Легни на пода защото ти си абсолютен престъпник?"
117
3
 
8
 
! Отговори
буняк преди 11 години
До Анонименможе да се вярва, че е плътен ***, да. откъде изпълзяха такива бе. в старата система за този е имало място като даскал по физическо, в новата - министър. показва размаха на паденето на отечеството..
116
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РЕЗУЛТАТЪТ:МНОГО МАЛКО СА БИЛИ ПОДСЛУШВАНИ ,....ТРЯБВА НА 100%.---ДАНО ГЕРБ СВЪРШИ ТОВА ---2-рия мандат !
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 127Знам разбира се!Но ти си толкова *** че не можеш да загрееш, нямаш нищо в главата!
114
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя ли беше Цецо - ШЕФА на .."плод и зеленчук"....." борецо с трансграничната и тежка престьпност " - дето ...гледал в очите...и като мьжете си дьржи на думата... сега има ли.." обосновано предположение" ....за подслушване Време е за "оставка"... и да си обикаля апартаментите...да с брои кинтите и да си ходи на село...
113
5
 
17
 
! Отговори
фори преди 11 години
до***109ГЕРБ не са по малкото зло - те са голямото! Някога германският народ проспа времето, в което можеше да предотврати случването на Хитлер за историята. После всички знаем до какво доведе това. За нещастие индикациите за подобно превземане на властта в БГ са налице. Имаме си и репресиите и смачкването на инакомислещите и демонстрациите на превъзходство и всичко. Имаме нахалството и непускането на властта и праха в очите с платени проучвания, че видите ли алтернатива няма.Гласувайте!Против!
112
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---129АВЕ,ти още ли не си разбрал ,за 24г.,кои са НАГЛИТЕ ,....ТЕЗИ КОИТО СЪСИПАХА ВСИЧКО В Бг :---СДС,БСП/ДПС,НДСВ ---ТЕ СЪТВОРИХА И КОНСТИТУЦИЯТА ,ЗАКОНИТЕ И ЗАСЕКРАТЕНИТЕ ДОГОВОРИ ,СЪЩИТЕ СТАНАХА ---ОЛИГАРСИ-МОНОПОЛИСТИ !ТОВА Е ИСТОРИЯТА НА ---ПРЕХОДА !
111
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая грозна мутра трябва да забранят да се показва в публичното пространство...
110
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом комунистите толкова много искат да отстрелят Цветанов значи може да му се вярва.
109
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка,Цвъки
108
7
 
25
 
! Отговори
Мами-то ! преди 11 години
Ялови предпоставки водят до Ялови доказателства!Ялови доказателства водят до Ялов вот!Имаме Воля да изхвърлим яловите ГЕРБ-аджий на 12-ти Май!
107
5
 
4
 
! Отговори
7 преди 11 години
За всички политици и олигарси денонощно подслушване и следене.Който включи това в предизборната си програма за него ще гласувам.
106
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последни напъни за компромати ,на ----ДПС/БСП!
105
15
 
4
 
! Отговори
Б. Борисов преди 11 години
Няма никакви доказателства за подслушване. Не ме интересуват на Станишев глупостите. ГЕРБ продължава предизборната си кампания и подготовка за ново управление, в което ще изпълним поетите ангажименти към нашите избиратели, които не изпълнихме през последните 4 години.
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То вече човек не знае кое е по-малкото зло...Дали МВР да подслушва незаконно или да взима разрешение от съдии които веднага след това предупреждават подслушваните да внимават какво говорят...
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе само за предпоставки могат ли да се образуват досъдебни производства ?баси наглия човек, става ясно кои са наглите