Предпоставки е едно, доказателства - друго!

Цветанов лаконичен за подслушването, МВР шефката мълчи
15 апр 2013 17:15,
313
Предпоставки е едно, доказателства - друго!
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Предпоставки е едно, доказателство е друго, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод изнесените от прокуратурата резултати по сигнала на Сергей Станишев за незаконно подслушване.

Днес прокуратурата обяви, че има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Още по темата
Извършена е една проверка в много кратки срокове на този етап и на база на констатацията от нея е образувано досъдебно производство, обясни Цветанов. По негови думи трябва да изчакаме това досъдебно производство да приключи, за да бъдем обективни в оценките.

По-рано днес БСП, ДПС и  “България на гражданите“ поискаха Цветанов да се оттегли от политиката заради скандала. Припомняме, че сигналът за подслушването беше внесен от Станишев, след като червеният лидер го беше получил на служебната си поща анонимно.

По думите на социалиста в него се съдържат данни за незаконно подслушване от служители на СДОТО под ръководството на ексвътрешния министър и сегашен зам.-председател на ГЕРБ, кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Веднага след като Станишев оповести сигнала, Цветанов заяви, че отрича и ако това се докаже, ще се оттегли от политиката.

Малко след като прокуратурата оповести резултатите от проверката си, служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров.

Първанова престоя повече от час в кабинета на Цацаров, но си тръгна през страничен изход, без да даде коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
4
 
4
 
! Отговори
Ако преди 11 години
Борисов не изгони Цветанов, няма да гласувам за ГЕРБ и не само аз!
141
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо,по закон ПОЛИТИЧЕСКОТО РЪКОВОДСТВО НОСИ ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ за нерегламентираното подслушване.Няма измъкване,Цецо.Никой няма да ти повярва,че нищо не знаеш или че не е имало такова нещо.И никой служител не би си позволил самосиндикално да извършват подобни действия.Сега прокуратурата трябва да си свърши работата докрай.
140
2
 
8
 
! Отговори
Акълмайстор преди 11 години
ГУАНТАНАМЕРА,ЦЯЛАТА ДАЛАВЕРАЕ В МИЛЮЦИУНЕРА!
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб губи не само от присъствието на Цветанов, но и присъствието на Фидосова, Делянчо, Цецка Цачева, Лилето Талпата и много други. Нека губят!
138
2
 
7
 
! Отговори
Врачката преди 11 години
Чадо ти не разбра ли, че вече си пътник ?До дни Будата ще ти бие шута - само гледай ,*** с ***!!!Ти се превърна в голяма пречка - не може да има по-нагъл от Бойко, ясно ли ти е?
137
3
 
13
 
! Отговори
Хайлазин преди 11 години
Бойко, всичката тази "гнусотия" е ставала в любимото ти министерство!!!Оттегли се с достойнство сега, за да не те изхвърлят като куче след изборите. Ох забравих. че не можеш, защото Сретан Йосич те чака да му обясниш как така взе парите, а работа не свърши!!!
136
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто всичките тези стражари-апаши имаха наглостта да си мислят, че са вечни и недосегаеми.
135
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямото зло за изстрадалия народ тепърва предстой. Загубят ли изборите и този път бкп ще преминат към планът гражданска война. Планът вече е в действие, специално създадените за целта крила на бкп:- атака и дпс ще запалят огъня(етнически конфликт) който окончателно ще довърши народът(независимо от самосъзнанието) живеещ на тази географска ширина! Запомнете, бкп никога няма да позволи да бъде разкрита истината за ограбването и убийствата на изстрадалия народ.ТОВА Е АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА.Бих добавил че ГЕРБ и другите политгрупировки, са мутрите на БКП които тя изтърва от контрол и резултатът
134
1
 
9
 
! Отговори
Тогава мина метър ! преди 11 години
В началото на м. януари 2011 г. Ваньо Танов каза , че Цецо-Ухото е прекарал контрабанда ТИР с цигари и цистерна с гориво. По нареждане на Будьо-Тиквата Таньо спря и не каза нищо за това дали Физкултурника е правил друга контрабанда. Не мога да преценя дали дали камион с цигари и цистерна с гориво са достатъчни за покупката на шест апартамента. Днес стана ясно, че Цвятко-шофьорчето бил слухар. Нека гл.прокурор му сложи прангите още сега.Вторият чифт пранги за шефа на спортиста -Свинаря-полиглот.
133
9
 
5
 
! Отговори
баста преди 11 години
За мен Цецо е пич.Щом опонентите реват от него,като млада булка за .......значи е на прав път.Колкото до това дали да се махне,на 12 май хората ще решат,но не Станишев,Местан,Волен или Пръмова.
132
5
 
15
 
! Отговори
СВ.НИКОЛАЕВ преди 11 години
ЦЕЦО ТИ СИ ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ.ЧОВЕК БЕЗ ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВО.СЪЖЕЛЯВАМ ДЕЦАТА ТИ ЧЕ ЗАРАДИ ТЕБ СЕ ЧЕРВЯТ.ИЗЛЪГА ЗА 6 АПАРТАМЕНТА ,ИЗЛЪГА ЗА ЛЕКАРИТЕ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА,ИЗЛЪГА НА ИЗБОРИТЕ,ИЗЛЪГА ЗА ПОЛИЦЕЙСКОТО НАСИЛИЕ,ИЗЛЪГА И ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО.ТИ ЦЕЦО С СРАМ ЗА ГЕРБ.ЗАРАДИ ТАКИВА *** КАТО ТЕБ АЗ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ.ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА ЧЕ САМО *** ПАДА ДВА ПЪТЕ В ЕДНА ДУПКА ТАКА ЧЕ АЗ В ТАЗИ ГЕРБЕРСКА ДУПКА ВТОРИ ПЪТ НЯМА ДА ПАДНА.ЯД МЕ Е ЧЕ ИМА ОЩЕ ХОРА КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ЧЕ СИ МЕНТЕ.
131
3
 
8
 
! Отговори
Ал Бънди преди 11 години
Обосновано предположение е ,че Цветанов си е превишил правата и трябва да понесе отговорност.
130
3
 
9
 
! Отговори
Какво стана?! преди 11 години
Нали Цветанов каза преди няколко дни, че ако се докаже, че е подслушвано нерегламентирано ще се махне от политиката?Отделно дали ще му бъде потърсена и отговорност в съда?Айде сега по домовата книга подкарайте и останалите - Станишев, Доган, Костов, Борисов, Кунева.
129
6
 
1
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Искам Ваньо Костов да се изкаже, къде се скри тоя мишок!Та той е наш човек и трябва да подкрепя БСП!
128
5
 
6
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
Предпоставки е едно, доказателства - друго!- каза цвъко, и не се усеща как все повече затъва в ***!
127
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много добре си спомням, че ЦЦ каза "Ако се установи ,че има незаконно подслушване си подавам оставката". Сега ги говори други. Неговите хора не са успели да заличат следите. този човек е абсолютен престъпник, както се изразяваше един прокурор. Ако сме правова държава , както казва Богомил |Бонев ,ЦЦ трябва веднага арестуван. може да сме имали крадливи, не можещи правителства, но такова чудо, некомпетентно, крадливо, престъпно уродливо не сме имали. Ако имат достойнство утре трябва да се отеглят
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо е машина.
125
3
 
7
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Ами нищо ново под небето. Когато искаш да дискредитираш някого винаги смесваш няколко истини с лъжи и полуистини. Всеки който е учил малко в тази насока го знае. Буса е истински, инициалите на служителите истински........После следват лъжите. Нищо ново.
124
3
 
8
 
! Отговори
торин преди 11 години
Стига лъга и усуква. Политическата ти кариера вече е изпята песен. Видяхме че сте диктатура! Ако пак изберем ГЕРБ никой няма да ни е виновен. Триумф на волята чрез триумф над слушалката.
123
15
 
7
 
! Отговори
чм преди 11 години
Аз ще гласувам за герб.