Флоров вън от МВР, искат социалистите

БСП чака реакция от премиера и президента за шефа на ГДБОП
Обновена: 18 апр 2013 08:08 | 17 апр 2013 22:24,
116
Флоров вън от МВР, искат социалистите
Станимир Флоров Снимка: архив, Булфото

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров незабавно да бъде отстранен от МВР, настоява БСП. Поводът за искането на левицата  са изнесените "шокиращи данни за извършвани оперативни разработки относно покровителстване на наркотрафик и контрабандни канали", насочени срещу Флоров. 

По-рано днес анонимен подател изпрати до редица медии материали, свързани с шефа на ГДБОП, а прокуратурата започна проверка за евентуално изнасяне на класифицирана информация. В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“. 

Още по темата

Според БСП в материалите "става дума за връзки на г-н Флоров, една от най-високопоставените и овластените фигури в МВР, с престъпния контингент". 

"Самият факт, че г-н Флоров е бил поставен през 2002 г. под оперативно наблюдение, свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като директор на ГДБОП", се казва в прессъобщението на партията. 

Левицата очаква бърза и адекватна реакция в тази посока от премиера Марин Райков и президента Росен Плевнелиев.

Според БСП оставането на Флоров в МВР "носи пряка заплаха той да възпрепятства или да повлияе на разследването".

"Това е поредният тежък скандал в МВР, който поставя въпроса – за кого работи МВР – за обслужване на политическите цели и машинации на партия ГЕРБ, за организираната престъпност, или за интересите на българската държава и граждани", изтъкват още социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП бавно и методично отстраняват кадърните хора от ГЕРБ ! - и то само с доноси и клюки , както са ги учили в АОНСУ БСП са долни и подли човечета
65
12
 
14
 
! Отговори
От БСП преди 11 години
Поредният тежък скандал в БСП, който поставя въпроса за кого работи тази партия, за обслужване на собствените си политическите цели и машинации , за организираната престъпност, или за интересите на българската държава и граждани
64
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо още не е арестуван този бандит?
63
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев, я кажи как продаваш къща за 460 хил евра и нямаш и един ден трудов стаж, как става този номер?
62
6
 
13
 
! Отговори
djastin преди 11 години
Служебното правителство е отговорност на президента и той лично трябва да се заеме с отстраняването на Флоров, крайно време е да престане с бездействието и да свърши малко полезна работа, все пак не е президент на България само , за да играе ролята на параван, да ходи на церемонии, погребения и работни визити.
61
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EКСКЛУЗИВНА БОМБА! СТАНИШЕВ, Р.ПЕТКОВ,М.МИКОВ, ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ СА СЪУЧАСТНИЦИ В МАЩАБНА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ В ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ТРАФИК И ТЪРГОВИЯ С НАРКОТИЦИ И КОНТРАБАНДНИ КАНАЛИ! ЗАТОВА ЕВРОПА И АМЕРИКА НЕ ИСКАТ ДА ГОВОРЯТ С ТЯХ
60
9
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ=ТИМ преди 11 години
Всички гербави в затвора. Да изчистим България от тези ***
59
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отговорът на риторичния въпрос за кого всъщност работи МВР е в статията - за организираната престъпност и за политическите и икономически далавери на ГЕРБ !!! Това даже в Брюксел го разбраха!
58
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По времето, когато Гея СС беше на власт станаха всички отвличания, Галевите си пиеха кафето с Петков и си имаха град, изцяло техен. От 3.5 години насам отвличаниятя рязко се ограничиха, Дупница е без феодални владетели, големите престъпления много намаляха. Сега от бесепето *** ,че БГ е полицейска държава и много се подслушва. За подслушването могат да се притесняват само престъпниците, а не обикновените хора.
57
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а некое анонимно сигналче не ти ли пратиха дето загуби папките със секретни документи? Или за др.Петков, дето си пиеше кафето с Галевите?
56
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то хубаво пишете минуси на пост 65 ама това, че САЩ му отнеха визата на Р.Петков е факт!
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този мазен плъх си личи ,че е по далаверите..а и щом боко го е издигнал няма начин да не е мутра!!!!!
54
2
 
11
 
! Отговори
кокошкаря преди 11 години
АФЕРА подготви синтезиран материал по секретните документи, получени на електронната ни поща. Файловете съдържат около 480 страници автентични документи по разработки водени срещу Станимир Флоров, както и СРС-тата по тях. Около 160 са само документите по техническите мероприятия по ППО Мавър, в което лъсват първоначалните кокошкарски видински подвизи на Станимир Флоров,
53
3
 
12
 
! Отговори
Бяло преди 11 години
ШЕФЪТ НА ГДБОП СТАНИМИР ФЛОРОВ В РАЗРАБОТКИТЕ АРАБИ И АЛЧНИЯ С ПСЕВДОНИМ ВИСОКИЯ. СПАСЯВА КОЖАТА ПО БОПАДЖИЙСКА ТРАДИЦИЯ ПРАВИШ ИНФОРМАТОРИ ТИЯ, С КОИТО БАЧКАШ НА ЧЕРНО.
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До прокурор Може и да си прав, ама нямаме "Ало Станишев" или "Ало, Овчаров", или "Ало Запалка" - Имахме "Ало, Танов...... абе аз дума съм дал". В холандски съд Сретен Йосич каза "В България ме закриляше Б. Борисов, но после ме предаде". В хасковския съд един наркотрафикант каза "Бойко закриля контрабандата с дрога". В шуменския съд се чу "Бойко Борисов е тартор на търговията с амфети в България". Така че -вземи се сезирай и провери тея работи.
51
12
 
10
 
! Отговори
кьорфишек преди 11 години
"Разработката" е от 1999г. и в нея нищо нередно не е намерено за Флоров. Поръчана е от онази гад Иван Драшков. Поредния кьорфишек.
50
11
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Станишев вън от България.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може такова нещо.Хората негодуваха от високите сметки, от безпаричието ,от това,че са без работа.След има- няма месец,ще гласуваме,а слушаме простотиите на ламтящи за власт.Всичко е Мара втасала,само където не се е изср...Какво стана-затопли се времето и вече няма проблем със сметките.Най-важното сега е,какво иска бсп,а не хората.Ей,големи овце има в тази държава.Пожелавам от сърце четворна коалиция.Белким тогава мирясате.
48
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз реших да гласувам за дпс,защото явно народа това заслужава.
47
6
 
13
 
! Отговори
до глупака анонимен преди 11 години
Как може да си толкова ***? Тук говорим за годони наред покровителстване на търговия с наркотици - онези 40 тона на Брендо, за което и дъщеря му отвлякоха и още колко ли такива като него - милиарди!!! Ти си се вгледал в пари по-малко от апартаментите на цецо!!! То бива *** гербераст, но ти счупи глупомера!