Флоров вън от МВР, искат социалистите

БСП чака реакция от премиера и президента за шефа на ГДБОП
Обновена: 18 апр 2013 08:08 | 17 апр 2013 22:24,
116
Флоров вън от МВР, искат социалистите
Станимир Флоров Снимка: архив, Булфото

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров незабавно да бъде отстранен от МВР, настоява БСП. Поводът за искането на левицата  са изнесените "шокиращи данни за извършвани оперативни разработки относно покровителстване на наркотрафик и контрабандни канали", насочени срещу Флоров. 

По-рано днес анонимен подател изпрати до редица медии материали, свързани с шефа на ГДБОП, а прокуратурата започна проверка за евентуално изнасяне на класифицирана информация. В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“. 

Още по темата

Според БСП в материалите "става дума за връзки на г-н Флоров, една от най-високопоставените и овластените фигури в МВР, с престъпния контингент". 

"Самият факт, че г-н Флоров е бил поставен през 2002 г. под оперативно наблюдение, свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като директор на ГДБОП", се казва в прессъобщението на партията. 

Левицата очаква бърза и адекватна реакция в тази посока от премиера Марин Райков и президента Росен Плевнелиев.

Според БСП оставането на Флоров в МВР "носи пряка заплаха той да възпрепятства или да повлияе на разследването".

"Това е поредният тежък скандал в МВР, който поставя въпроса – за кого работи МВР – за обслужване на политическите цели и машинации на партия ГЕРБ, за организираната престъпност, или за интересите на българската държава и граждани", изтъкват още социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
1
 
! Отговори
az преди 11 години
а аз настоявам някой да разследва Станишев
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб си действа като селски кмет - най големия в селото, коли и беси безнаказано.Ама в чужбина номера им не минава - и много ги е шубе! Бате боко вече го споменаха поименно в присъда на Европейския Съд! Скоро и други ще има...
84
1
 
1
 
! Отговори
Марта преди 11 години
Социалистите да изчезнат!
83
1
 
1
 
! Отговори
ана преди 11 години
Невиждам какъв е проблема на БСП все се правят на разббирачи
82
1
 
3
 
! Отговори
Аделина преди 11 години
Много им станаха исканията! Ние според тях цялата държава трябва да уволниме! Много са нагли комунистите! Те още от сега подготвят почвата, за да може след като загубят изборите да се оправдаят, че изборите са били манипулирани и нечестни! Те ще загубят изборите поради лоша и неясна предизборна платформа! Победа за ГЕРБ! Ще ги подкрепя за втори управленски мандат!
81
1
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Народът започна да се променя! Може би това е единственото добро, което ГЕРБ направи, без да го осъзнава! Показа ни какви НЕ трябва да бъдем- мутри, крадливи, да бъдем добри, да нямаме кумири като Ивана... Да не допускаме простотията в себе си и властта!
80
0
 
3
 
! Отговори
Гайтан Веждьо преди 11 години
Нека си искат. Само с това ще си останат
79
1
 
4
 
! Отговори
Глас от полето преди 11 години
бсп го докараха г-н флоров, не виждам защо сега реват против ГЕРБ. Отново пак ГЕРБ са виновни...
78
0
 
1
 
! Отговори
Dundi преди 11 години
Абсолютни активни мероприятия на Алексей Петров и комунистите..
77
0
 
3
 
! Отговори
ив преди 11 години
Ченгеджийски номера са това! Абсолютни активни мероприятия на Алексей Петров и комунистите.....
76
2
 
3
 
! Отговори
Falkone преди 11 години
бсп и герб са едно и същокланове на мафиятане го ли разбрахте?
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕЗАБАВНО ДА СЕ ДЕЙСТВА ПО СИГНАЛА НА СУГАРЕВ!ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА НЕ Е МОМИЧЕ НА ПОВИКВАНЕ НА АНОНИМНИ ЧЕРВЕНИ ФЕОДАЛИ! ХАЙДЕ ЦАЦАРОВ ДА ВИДИМ СТИСКА ЛИ ТИ ДА ЗАСТЪПИШ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В РАЗРЕЗ С АНАНИМНИТЕ ПОРЪЧИТЕЛИ!СУГАРЕВ НЕ Е АНОНИМЕН ! СТИСКА ЛИ ТИ? МАЙ НЕ ТИ СТИСКА!ПРЕДНИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ГИ ПОДКРЕПЯШЕ С БЕЗДЕЙСТВИЕ ,А ТИ С БЪРЗО ДЕЙСТВИЕ И УКЛОНЧИВИ КОНСТАТАЦИИ! ЗАКОННО ИЛИ НЕЗАКОННО Е СЛУШАНО!НЯМА МАЛКО БРЕМЕНИ!
74
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тези Сер.гейовци големи кадровици са.Тоз не харесват ,друг не искат-то май и народа им пречи.
73
13
 
16
 
! Отговори
Ото Скорцени преди 11 години
От къде на къде социалистите (бившите комунисти) ще казват кой да е вън и кой вътре някъде си? Това ще го каже Народът на 12.05.2013. Тези които трябва да са вън от властта са точно социалистите.На комуниста му дай храна, ако е гладен. Дай му вода ако е жаден. Дай му акъл, ако няма, но власт никога не му давай!
72
10
 
16
 
! Отговори
КЪДЕ Е преди 11 години
КЪДЕ Е МЯСТОТО НА ТОЯ ВЛАШКИ *** ФЛОРОВ. НА ДРЪВНИКА ЗАЕДНО С ВАНЬО ТАНОВ, ЦВРЪКО И БАШ БАНДИТА БУДА. ИСКАМЕ БУДА В КОМПЛЕКТ С ЦВЕТКА ВТОРАТА УПОТРЕБА, ДЕТО МУТРАТА Я ВЗЕ ОТ КРЕВАТА НА БКП.
71
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ние искаме БСП ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!
70
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За майките, пенсионерите и болните пари може и да няма, но за ченгетата даже 100 000 милиона лв. са малко... Приоритетите на ГЕРБ са ясни - икономическо изнудване и политически рекет! А този на снимката е олицетворение на порочната им практика!
69
9
 
16
 
! Отговори
пеци преди 11 години
До Анонимен 72: Отвличанията като количество може и да са намалели, но пък станаха знакови (все на непокорни на ГЕРБ), затова пък подслушванията, контрабандата и наркоиндустрията са в невероятен подем. Вече и в световните новини влязохме - не само като мулета подобно на гербера Боевски, ами с цели български кораби и екипажи...
68
15
 
9
 
! Отговори
Б Т А преди 11 години
EКСКЛУЗИВНА БОМБА! СТАНИШЕВ, Р.ПЕТКОВ,М.МИКОВ, ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ СА СЪУЧАСТНИЦИ В МАЩАБНА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ В ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ТРАФИК И ТЪРГОВИЯ С НАРКОТИЦИ И КОНТРАБАНДНИ КАНАЛИ! ЗАТОВА ЕВРОПА И АМЕРИКА НЕ ИСКАТ ДА ГОВОРЯТ С ТЯХ
67
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ се оказа крива ракета с пилоти шимпанзета , и на изборите народа ще я прати на майната им !!!Никога повече мутри във властта!!