Подслушването в България подкопава демокрацията

АЛДЕ се замисли и за честността на изборите у нас
Обновена: 17 апр 2013 10:14 | 17 апр 2013 07:38, Петя Славова
159
 Подслушването в България подкопава демокрацията
Антония Първанова. Снимка: БТА

Подслушването в България подкопава демокрацията и честността на избирателния процес. Това се посочва в изявление на председателя на групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги Верхофстат, пише БТА.

Европейският механизъм за наблюдение е насочен към спазване на върховенството на закона и затова настоящият скандал следва да бъде разгледан сериозно от Европейската комисия, допълва той.

По-малко от месец преди изборите, българите трябва да бъдат сигурни, че основните им права са защитени, добавя Верхофстат.

В съобщение на пресслужбата на АЛДЕ са цитирани Антония Първанова, избрана с листата на НДСВ, както и Филиз Хюсменова (ДПС), според които настоящото положение е резултат от постоянната злоупотреба с власт от страна на ГЕРБ.

Скандалът е доказателство за безкрайно опасен процес на политизация в МВР през последните четири години, заявяват двете евродепутатки.

Още по темата
Този процес тегли България назад, към мрачните времена на тоталитарния режим и ни отдалечава от европейските ценности, върховенството на закона и демокрацията, заявяват Първанова и Хюсменова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
3
 
! Отговори
все едно преди 11 години
Политическите партии постигнаха това което искаха - противопоставиха ни един срещу друг, и забравяйки че всички се печем на един огьн, им даваме вьзможност да си плетат кошниците на наш грьб и с основание да се отнасят с нас като кьм будали - всички те. Това е извода от всички четени тук, и не само тук коментари.
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О-о-о-о! Тони! Фарма! Ко стаа, маце? Ще затваряме ли софийското летище, защото ти бил изчезнал нотариалния акт?;)
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох... Антонинчеее...!Изкам да те подслушвам късно вечер!!!
96
6
 
6
 
! Отговори
ППП преди 11 години
Тази къде се изгуби? Махнаха я от Европарламента и започна да плюе по ГЕРБ
95
9
 
6
 
! Отговори
ив преди 11 години
Всичко това се прави с предизборна цел!!! Комунистите искат сега да привлекат повече симпатизанти като обвиняват Цветанов в неща, които не са така. Но няма да им потръгнат нещата и няма да е на тяхното, защото хората виждат каква е разликата по времето на комунизма и сега.... Преди крадяха и грабеха жадните комунисти и нищо не се правеше за нашата държава, а сега е много по различно. Партия ГЕРБ направи толкова много за държавата!!! И аз отново ще гласувам за тях!
94
0
 
6
 
! Отговори
Заклет комунист преди 11 години
Мани ги и Шведите и те "комунисти", ама основана през 1887 г., от края на 1920-те год. до днес партията е най-влиятелната в страната, като многократно управлява самостоятелно или в коалиция.От 2005 г. Работническата партия е водещата в лявоцентристкото коалиционно правителство, оглавявано от нейния лидер Йенс Столтенберг.
93
8
 
7
 
! Отговори
Мишките ЦЪР преди 11 години
Абе ехоо БСП-ТО И ДПС-ТО , недейте да оклепвате родината по европа бе,само се чудите как да направите мръсно, вместо заедно всичките партии да правите нещо за майка България !!!
92
1
 
1
 
! Отговори
Заклет комунист преди 11 години
Мани ги австрийците, тч са "комунисти", ама с няколко прекъсвания, най-голямата политическа партия в Швеция социалдемократическата, е управляваща партия от 1920 г. включително и за последните десет години.
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и един австрийски "комунист" поиска разследване на ЕК, по повод на подслушването в България!
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БългаринТо, друга няма, тъй че ...
89
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
То па една демокрация,за чудо и приказ,зае*и...
88
3
 
4
 
! Отговори
Петкан Драганов преди 11 години
До Иван ИвановО, "Ханко Брат", "тва" или "това/онова" е без значение. Имаш право да гласуваш, за когото смяташ, но и имаш отговорност да живееш с избора си. А като ти е писнало да четеш "глупости", не ги чети, но и не ги пиши, ако може.
87
12
 
6
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 години
Писна ми да слушам глупости, ГЕРБ тва, ГЕРБ онова, Цветанов тва, Цветанов онова! Истината че тези хора направиха най-много за България! Всички други преди това само грабеха и грабеха, докато не остана нищо! Лично аз ще излезна на 12-ти Май и ще гласувам за ГЕРБ! Друга алтернатива няма!
86
3
 
7
 
! Отговори
до Пич преди 11 години
Някой те е излъгал, че си пич, ти си едно *** и това е видно и без СРС - та!
85
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Пич"Заклети комунисти" са построили демократична държава в Швеция, Норвегия и по други места.
84
7
 
6
 
! Отговори
до Анонимен 105 преди 11 години
Той изборния погром на ГЕРБ е неизбежен и със и без подслушването, ама това няма как да го разбереш, защото се надяваш на чудо, както и на Мира Радева и проф. Константинов, видни чудотворци.
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да познаеш скрития ГЕРБ - ер?Лесно - твърди, че е демократ, но иска всички останали да бъдат подслушвани, репресирани от държавата, глобявани, бити и т.н. Твърди, че е демократ, но насажда омраза въз основа на политически убеждения! Твърди, че е демократ, но не приема друго политическо виждане освен своето, а нали демокрацията е точно това - търпимост към различните политически убеждения, законно съревнование между тях. Твърди, че е демократ, но смята, че демокрацията се налага с диктатура
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 103Ти си убеден авторитарист, не говори за демокрация, очевидно не я разбираш.
81
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ще комонисти догановци костовци трактори куневци и всички буламурници които са против Бойко,значи са против демокрацията,да тръгнат чисто голи ако ще каквото и ще да прават те требва да разберат че гн Борисов щее победителят след изборите,ако ще да се насе.at pak 6tee Boiko.Всички видяхме и разбрахме че само той се мъчи да направи нещо за България,всички други са крадци мафия разбойници.Още 25 дена Бойко стегай редиците.
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До GlogЕто ти друго подобно изказване на убеден ГЕРБ - ерАко зависи от мен ще забраня цигарите като всякакъв вид забавление. Давам си сметка, че на заведенията им трудно. За пушачите не мисля, така коментира темата за тютюнопушенето министърът.