Скандалът с подслушването у нас стигна до Брюксел

Разглежда го комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред
Обновена: 18 апр 2013 20:01 | 18 апр 2013 19:56, Елка Василева
87
Скандалът с подслушването у нас стигна до Брюксел
Скандалът с подслушването в България влезе в Европарламента. Снимка: архив, Reuters

Скандалът с подслушванията у нас вероятно ще бъде обект на пленарни дебати по време на следващата сесия на Европейския парламент - в края на май, предаде БНР. Предложение за това е внесено от един от българските евродепутати. То е било подкрепено от социалистите и либералите.

Европейската народна партия, чийто член е ГЕРБ, се противопостави на идеята. Лидерът на ЕНП в Европарламента Жозеф Дол призова евроинституциите да не се "поддават на изкушението да стават съдник на една национална прокуратура".

Темата вече бе разпределена за разглеждане в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европарламента. Окончателното решение дали тя ще бъде включена в дневния ред на следващата сесия ще стане ясно в средата на май.

За момента все още не е определена дата, на която темата за незаконните подслушвания ще бъде включена в дневния ред на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред, но от ЕП уточниха за btvnews, че членовете на парламентарната комисия ще приемат резолюция по въпроса.

Международните наблюдатели припомнят, че в компетенциите на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред спадат въпросите, свързани със защитата на правата на гражданите, борбата с дискриминацията, полицейското и съдебно сътрудничество и други. Комисията дава становища по всеки един от тези ресори, включително въпросите, засягащи присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
10
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
До 65. Ти как разбираш дали едно управление е добро? Аз специално наблюдавам резултатите за да разбера. И те са - бедност, скандали, безработица. Ако за теб това е добро управление се страхувам, че трябва да пренаредиш ценностната си система и да спреш да гледаш само телевизора, а да се огледаш около себе си.
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е началото на края на триумвирата ЦЦ-ББ-Фло. Сега един по един ще ги привикат на килимчето в Брюксел и да дадат обяснение как в 21 век се подслушват политици, журналисти общественици само с устна заповед и по лична прищявка на един от тях...И за какво точно са използвани събраните сведения - за лична, бизнес или поритическа изгода...
52
0
 
1
 
! Отговори
... преди 11 години
След това дръпнала и двата едновременно и папагалът казал: -Ша падна ***,гъско!Мисли метафорично:)...кой конец да дръпне Европейската комисия?!
51
0
 
0
 
! Отговори
до 25-ти преди 11 години
Много си прав и не само ти мислиш така! Това е все едно да имаш проблеми в семейството и да чакаш някой друг да ти ги разреши. Точно сега, точно в този момен и при тази наша ситуация от ЕС ще си мълчат и ще гледат умно:) Един мъж си купил папагал и му вързал два конеца:син и червен.Когато някой дръпнел синия конец папагалът казвал "Здравей!" а когато някой дръпнел червения "Как си?".Веднъж поканил приятелката си (блондинка).Тя дръпнала синия конец и папагалът казал: -Здравей! После дръпнала червеният и той казал: -Как си! След това дръпнала и двата едновременно и папагалът казал:
50
3
 
13
 
! Отговори
Anon преди 11 години
ГЕРБ със своите репресивни полицейски подслушвания показа ясно, че е насочил усилията си не да прави реформи и да гради държавата, а да бори опозиционните сили и да установи цялостен диктат над всичко и всички в тази държава !Затова бюджета на полицията е толкова голям, а самата тя е 3-пъти повече от армията !Е, за какво става на въпрос тогава ? За демокрация или нещо много по-лошо ?
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я, *** верно ли стигна? Па много бавно е вървел бе, цели 23 години, и мало више + 45 одгоре ...
48
3
 
2
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
До 69. Много си прав
47
5
 
21
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 11 години
Помните ли случая с Мишо Бирата? Някой каза ли че записа е фалшив ? Ако никой не е отрекъл това грандиозно осиране, как мааааму стара Боцко остана министър председател след това си изказване ? Това беше очевадно доказателство за корупция в огромни размери и държавен чадър, а Боцко почти си довърши мандата- няма справедливост братя. Как при явни доказателства няма съд и затвор за тия мижитурки? Нема такава държава
46
5
 
21
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Ами ГЕРБ...какво да ви кажа. Цялото им управление е един огромен абсурд и скандал
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До политологЗапочвате от сутринта с лъжите и манипукациите, браво, ще си заслужите надника и днес. След като не ви харесва сайта, не ви харесват коментарите и т.н., много ви моля да го напуснете, просто няма нужда да дразните тези, на които им харесва.
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станало като в оная приказка за казана и българите - бсп/дпс се изакали пред вентилатора в ЕК.
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА С ТЕЗИ ИНФАЛТИЛНИ ОПРАВДАНИЯ ЗА ПРЕДИШНИТЕ- ТЕХНИКАТА Е КУПЕНА ПРЕДИ ШЕСТ МЕСЕЦА ОТ ГЕРБ. ТОЧКА.
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАЗИ ЕНП ДОКОГА ЩЕ ПРИКРИВА БОЙКО- СПРЯХА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА МУТРЕНСКОТО МИНАЛО НА БОЙКО, СЕГА И ПОДСЛУШВАНИЯТА, ХВАЛЯТ ГО.......... КАКВА Е ЦЕЛТА ? ЕДНО ОЧЕВИДНО ПРОВАЛЕНО УПРАВЛЕНИЕ НАЧЕЛО С ЕДНА ДОКАЗАНА МУТРА И С ЧЕНГЕДЖИЙСКИ МЕТОДИ СЕ ХАРЕСВАТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ- ЗАЩО ?
41
6
 
19
 
! Отговори
Ето едно УСПЕШНО ... преди 11 години
Ето едно успешно начинание на ГЕРБ.Шенген????---------Йок!
40
7
 
12
 
! Отговори
Оп преди 11 години
ГЕРБ, БСП, ДПС, Кунева и т.н. - С една дума "ВЪН"!
39
17
 
8
 
! Отговори
sten преди 11 години
То на сърГЕЙ дрого не му остана,освена да се жалва на Запада.Баща му продаваше България на руснаците, а той сега на американците.Предателите на въжето...
38
3
 
17
 
! Отговори
До политолог преди 11 години
А нима това е повод за гордост? Че шепа американски и европейски мутри ти дърпат конците в държавата, вместо руски???Ега си простия и *** народ!
37
5
 
28
 
! Отговори
Харитонов преди 11 години
Цецко цвъка, цвъка, цвъка.....нацвъка и тиквата на Тиквата....сега пък оцвъка и България! Стиго Цецко цвъка, нацвъка се до ушите!
36
5
 
27
 
! Отговори
От Брюксел: преди 11 години
След внимателно разглеждане на фактите, препоръчваме да се дадат на съда политиците от партия ГЕРБ. Той е органа който ще им наложи доживотно изваждане от политиката заради системно мошеничество и хайдутлук.
35
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европейската народна партия, чийто член е ГЕРБ, се противопостави на идеята. .....................................Типично по КОМУНИСТИЧЕСКИ!!!!А аз се чудех,тия слепи и глухи ли са,че говорят така за ТИЯ!