Скандалът с подслушването у нас стигна до Брюксел

Разглежда го комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред
Обновена: 18 апр 2013 20:01 | 18 апр 2013 19:56, Елка Василева
87
Скандалът с подслушването у нас стигна до Брюксел
Скандалът с подслушването в България влезе в Европарламента. Снимка: архив, Reuters

Скандалът с подслушванията у нас вероятно ще бъде обект на пленарни дебати по време на следващата сесия на Европейския парламент - в края на май, предаде БНР. Предложение за това е внесено от един от българските евродепутати. То е било подкрепено от социалистите и либералите.

Европейската народна партия, чийто член е ГЕРБ, се противопостави на идеята. Лидерът на ЕНП в Европарламента Жозеф Дол призова евроинституциите да не се "поддават на изкушението да стават съдник на една национална прокуратура".

Темата вече бе разпределена за разглеждане в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европарламента. Окончателното решение дали тя ще бъде включена в дневния ред на следващата сесия ще стане ясно в средата на май.

За момента все още не е определена дата, на която темата за незаконните подслушвания ще бъде включена в дневния ред на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред, но от ЕП уточниха за btvnews, че членовете на парламентарната комисия ще приемат резолюция по въпроса.

Международните наблюдатели припомнят, че в компетенциите на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред спадат въпросите, свързани със защитата на правата на гражданите, борбата с дискриминацията, полицейското и съдебно сътрудничество и други. Комисията дава становища по всеки един от тези ресори, включително въпросите, засягащи присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е въпроса за страха от подслушване. В това действие има много нечистотия и простотия. Никой интелигентен човек не би бил спокоен, ако знае че някой *** слухти и безцеремонно се намесва в неговия живот. И ако за част от българите това няма значение, то за европейците този въпрос е въпрос касаещ демокрацията.
33
3
 
29
 
! Отговори
БЕЗПАРТИЕН преди 11 години
Наглите мутромилиционери не им стигнаха 45+3,5 години да ни пият кръвчицата, ами искат още. При нито едно предишно правителство не е имело такова тотално осиране и такава наглост. Нито при Виденов нито при Филип Димитров.
32
24
 
6
 
! Отговори
Алекс2 преди 11 години
Кой го е страх от подслушване ??? Елементарно Уотсън...
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес ние Българите имаме избор на два пътя: Единият е вън от ЕС и заедно с близките до нам народи по вяра,бит ,език,култура и тн.,или североизток. Вторият е ЕС и Брюксел,Америка и НАТО,Турция и ционистки банки от Израел или югозарад .Моят личен избор е Североизток.Много скоро всеки ще трябва да направи този избор първо сам за себе си и най вече за род и Родина, ако искаме да имаме такава.
30
7
 
7
 
! Отговори
Rummy__ преди 11 години
Не виждам нищо лошо в това хора, които се изцепват, че биха използвали "и други средства" освен избори, за да вземат властта, да бъдат подслушвани. Ей така, просто от съображение за сигурност.
29
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишката с малката пишк@ си мисли, че като измисля скандали и ги бута чрез купените медии, ще отлее гласоподаватели от Герб. Смях в залата. Ние не искаме да чуем за Столетницата и Станишката и с удоволствие бихме ги разстреляли. На площада. А дали ще ги разследва Брюксел, все тая. Приятелските разуснавания имат не папки, камиони с документация за работата по време на кабинета на Станишката. Те за това му спряха еврофондовете. Никога повече управление на БСП!!!
28
6
 
30
 
! Отговори
Гуню Простия преди 11 години
Абе тоя Цецо може и Брюксел да е подслушвал?
27
10
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
В Шенген ще...влезем,кога Серго вземе...власта,след 100 години и пенсиите скочат със 100 евро,ако до тогава не сме преминали на...марсианска валута.
26
9
 
29
 
! Отговори
По точно преди 11 години
Сега заради МВР и ГЕРБ(което е едно и също нещо) ще влезем в Шенген през 3014 година! (:
25
6
 
20
 
! Отговори
Лошо преди 11 години
Сега заради МВР ще влезем в Шенген през 3014 година! (:
24
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Серж дали и е ес-то му се смеят?!
23
7
 
12
 
! Отговори
офф преди 11 години
Не ни писна да се клюкарим един друг в ес. Пореден резил. Сигурно се чудят вече на *** ни истории.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те и през комунизма подслушваха нерегламентирано,без разрешение на съда.Дори са засичали висши милиционери,които включвали личните си домашни телефони ,ако имат съмнения,че жените им се чукат "нерагламентирано".Това са го казвали преподаватели в Симеоново с ирония.И тогава е имало регламент за СРС тата кога и как да се прилагат,но имало чести нарушения.Когато в БТК имаше телефонистки на дежурства,оперативни работници от МВР ги вербоваха и незаконно пренасочваха сигналите на трети пост .
21
5
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 26Ама те комунистите в ГЕРБ какви са?
20
8
 
9
 
! Отговори
срам за българските преди 11 години
Тия от Брюксел изживяват последните си дни. Така и така, доказаха че за нищо не ги бива. Срам за българските евродепутати, които внасят такива искания!!!Явно на някои му трябва власт, за да върне заграбените милиарди като инвестиция в България обратно. Иначе изгарят и паричките, и власста.Не на ЕС в този вид, не на ЕС за ЕЦБ, ЕС да, ако е за хората.
19
1
 
12
 
! Отговори
jojo преди 11 години
А какво стана за разследването на политиците в България?След протестите имаше представители на протестиращите в Брюксел, никой нищо не каза за това,освен СКАТТе посочиха пред представители от ЕК за проблемите в България-безработица,мизерия,демографската катастрофа,липсата на перспектива за младите в България Представителите на ЕК и до ден днешен нищо НЕ ПРАВЯТ!Сега щели подслушвания да разследват?!E б*ти политическия елит!
18
6
 
13
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Много странно - прокуратурата още не се е произнесла окончателно - имало предпоставки,съмнения и никакви окончателни резултати.Обаче комисията в ЕС ще заседава по случая.Продажни политици - и майките си ще продадат за власт а някои от страх да не се върнат същите дето им развалиха рахатлъка.
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пфффф, писна ми тези *** да се топят едни други в Брюксел. Честно казано, като знам как се държат другите политици там, ме е срам от тях също толкова, колкото ме е срам от ***, които представят страната пред обикновените хора в ЕС.
16
9
 
9
 
! Отговори
евродоносници преди 11 години
Доносници се оплакват от подслушване! За някои партийните интеререси са по-важни от националните! Типичен пример за това е другарката Илияна Идиотова!
15
3
 
5
 
! Отговори
тъпанар преди 11 години
Предложение за това е внесено от един от българските евродепутати. То е било подкрепено от социалистите и либералите.