Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"

Причината е несъотвествие на средствата за измерване и контрол
Обновена: 22 апр 2013 15:03 | 22 апр 2013 14:02,
137
Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"
Снимка: архив, Reuters

Агенция „Митници” отне лиценза за управление на данъчен склад на продуктопровода от „Лукойл Нефтохим Бургас” до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци, съобщиха от агенцията.

Причината за това решение е, че петролната компания не е привела средствата за измерване и контрол в данъчния склад към изискванията на Наредба № 3. Крайният срок за затова задължение изтече на 31 март 2013 година. Решението е връчено на „Лукойл България” и подлежи на предварително изпълнение. Решението може да бъде обжалвано пред съда.

До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад. Преди броени дни обаче стана ясно, че поставените уреди не предават данни към системата на Агенция "Митници". Установено е още и несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност. 

Проверка, извършена от митническите инспектори в периода от 9 до 12 април 2013 година, е установила, че в две от базите монтираните сензори не функционират. В едната са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите.

В други две база уредите функционират без да предават данни към информационната система на Агенция „Митници” и също са открити тръбни отклонения. "Повторна проверка на 18 и 19 април в една от базите отново установи, че поставените уреди не отговарят на изискванията на Наредбата. Отново са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на измервателните уреди", се казва още в съобщението на Агенция "Митници".

Припомняме, че агенция "Митници" установи и сериозно нарушение от складовата база "Росенец" - заради премахнати пломби големи количества петрол са били безконтролно изнесени от базата, сочат подозренията на агенцията. Пломбите са премахнати от митнически служители, стана ясно в хода на проверката. 

В резултат трима служители на Митница Бургас бяха уволнени, сред които и директорът - Валери Стефанов. За това нарушение обаче складовата база "Росенец" не остава без лиценз, защото крайният срок за въвеждане на измервателни уреди изтича на 1 юни 2013 година.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Кратун Преди трябваше да се монтират системи които да предават към НАП и митници какво влиза и излиза от базите, сега трябва НАП и митници да следят наживо какво има в базите. Проблема е че софтуера които се използва е продукт на държавна поръчка и е бъкан с грешки. Въпросните "отклонения" се изискват от НАП,митниците и агенцията по стандартизация за да може да се включва паралелно един специален камион с апартура, с която се проверяват системите дали отчитат правилно.
34
1
 
4
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Хайде сега Супер Н95 от 2.52лв да видим колко ще стане за 1 Май... може да си направим залагане, поне някакви кинти да изкараме..
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо никой митничар не влезе във фирма "Сакса" до 1.12.12г. Нали наредбата влезе в действие от март месец 2011г. Кой ли е собственик на тази фирма - жокер името започва с Б.
32
5
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
За бизнеса на ББ с Пашата ли говориш? И за онова нарушеното ембарго? Всички знаем как се "крадеше" от байпаси от Лукойл, пък Златев договаряше цените ;) За този ли бизнес говориш?
31
1
 
5
 
! Отговори
! преди 11 години
Лукойл не е руска компания. Факт! Истината за Лукойл е следната тази компания, ерго нейните поделения, вкл. Лукойл Нефтохим Бургас Ад са собственост на банковата династия Ротшилд. Повече на : goo. gl/xj5My
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ураааааа .Червните в защита на ЛУК. И това доживхме!!!Не за БЪЛГАРИЯ ,а за ЛУК, защото е червен.И те на изборите искат БЪЛГАРИТЕ да гласуват за ТЯХ ЧЕРВЕНИТЕ. Н И К О Г А!!!!
29
4
 
9
 
! Отговори
до танов преди 11 години
другарю танов, все още сте член на БКП - както и вожда ви ББ!Вдигате много шум, за да забрави народа как ЦвЦв подслушва незаконно. другарю танов, какви далавери и какъв бизнес върти синчето ви във велико търново? другарю танов - пикайте газ колкото искате, но ще ви уволним още на 12.05. другарю танов, член на БКП - знаете ли нещо за бизнеса на Дянков +ЦвЦв и ББ с горива
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 689 Какъв чадър бе АЛОчервения, анали ГЕРБ вързаха всияки горива към НАП, за да си плащат, а твоите другари само крадяха, същото стана и с акцизите на алкохола-ЧЕРВЕНИЯ АЛКОХОЛ акцизи не плащаше, само крадене.ВСИЧКО СЕ ПОМНИ!!!!
27
3
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Какво става? Нали уж Лукойл си бяха монтирали правилните средства за измерване и и всичко беше наред? Как така сега се оказва изведнъж, че онези, които бяха признати за правилни, сега не са такива? Или това е сценка от театрото "С ГЕРБ зле, ама без ГЕРБ още по-зле"? Или сега, когато Борисов дърпа конците в сянка, може бензинът да мине 3 лева литъра, а той ще се яви после като спасител, за да ни го свали? По същия начин, както ЦвъЦвъ "бори" престъпността....
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е сега Боко, да вдигне телефона и да каже: " Ало, Танов..." :) Златев, гърмиш, гърмииииииш!
25
4
 
13
 
! Отговори
689 преди 11 години
НЯМА ГО БОЙКО ДА ОПЪНЕ ЧАДЪР НА МОНОПОЛИТЕ.ГЕРБ Е ПАРТИЯ С НАЙ-КАТАСТРОФАЛНО УПРАВЛЕНИЕ
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е някои да почнат да плащат данъците си в Русия, а не да точат в офшорни сметки. Браво на митницата - заслужи си медал от другаря Путин.
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените са бесни,те не са българи , а другари.Скачат като попарени да защитят червения ЛУК, а на България майната и- тя била на герберите. България ена българите червени ДРУГАРИ
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛУКОЙЛ ,...Е СОБСТВЕНОСТ ,НА МНООООГО ФИРМИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ,...ОДИ ГИ ХВАНИ ?Вальо Златев е 1/50 ,от всичките !Тройната ламя си е ОПЕКЛА РАБОТАТА !
21
8
 
18
 
! Отговори
Orda преди 11 години
Много гот, сега терберастите от различните кланове започнаха да се ритат един друг, т.е. пълни герберастии. Ха..ха..ха..ха..
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛУКОЙЛ ,...ДАТИРА ОЩЕ ОТ бай ТОШОВО ВРЕМЕ ,....И ВСЕ ТАКА СИ Я КАРА!ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ в Бг ,..... СИНЯТА Е ПО-НАЗАД!
19
8
 
7
 
! Отговори
запознат преди 11 години
Всички констатации на които се радват глупаците не са верни и са една голяма ЛЪЖА! Отклоненията за които пишат журналята са следните : тръбните отклонения всъщност са байпаси на базата в Карнобат, но има мерене в Сливен и в Ст.Загора! Затова скоро гейбаристите ще останат с пръст на едно място, където не ги огрява слънето! Една лъжа повторена 5 пъти не става истина!!!
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Танов!!!Те могат здраво да крадат, сега водата е мътна, а те и в бистра го правят.Сега ще наскачат червените маймуни да защитят кремълските си господари.Вече готвят поредния компромат срещу теб , от съвестен , анонимен червен другар.СерГея е в готовност.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВанЮ ТанУФ,...току се изхвърли веднъж ,на 15 години !Къде бяха ---24г.????
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..... И КАКТО ВИНАГИ ,СЛЕД 2 ДНИ ЩЕ МУ ГО ВЪРНАТ ---24г.,това разбрах!