Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"

Причината е несъотвествие на средствата за измерване и контрол
Обновена: 22 апр 2013 15:03 | 22 апр 2013 14:02,
137
Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"
Снимка: архив, Reuters

Агенция „Митници” отне лиценза за управление на данъчен склад на продуктопровода от „Лукойл Нефтохим Бургас” до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци, съобщиха от агенцията.

Причината за това решение е, че петролната компания не е привела средствата за измерване и контрол в данъчния склад към изискванията на Наредба № 3. Крайният срок за затова задължение изтече на 31 март 2013 година. Решението е връчено на „Лукойл България” и подлежи на предварително изпълнение. Решението може да бъде обжалвано пред съда.

До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад. Преди броени дни обаче стана ясно, че поставените уреди не предават данни към системата на Агенция "Митници". Установено е още и несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност. 

Проверка, извършена от митническите инспектори в периода от 9 до 12 април 2013 година, е установила, че в две от базите монтираните сензори не функционират. В едната са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите.

В други две база уредите функционират без да предават данни към информационната система на Агенция „Митници” и също са открити тръбни отклонения. "Повторна проверка на 18 и 19 април в една от базите отново установи, че поставените уреди не отговарят на изискванията на Наредбата. Отново са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на измервателните уреди", се казва още в съобщението на Агенция "Митници".

Припомняме, че агенция "Митници" установи и сериозно нарушение от складовата база "Росенец" - заради премахнати пломби големи количества петрол са били безконтролно изнесени от базата, сочат подозренията на агенцията. Пломбите са премахнати от митнически служители, стана ясно в хода на проверката. 

В резултат трима служители на Митница Бургас бяха уволнени, сред които и директорът - Валери Стефанов. За това нарушение обаче складовата база "Росенец" не остава без лиценз, защото крайният срок за въвеждане на измервателни уреди изтича на 1 юни 2013 година.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
12
 
! Отговори
60-70 човека преди 11 години
Златев сега ще трябва да направи дарение.
14
5
 
19
 
! Отговори
200 от лежанка преди 11 години
Евала на Ваньо. Долу горивата!
13
9
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Сега ще има недостиг на горива и цената ще се повиши точно за празниците, когато народа ще пътува.
12
9
 
6
 
! Отговори
Пашата преди 11 години
Като гледам в турски вестници как югоизточна България е в турски граници,не знам на какво толкова се радвате.Скоро турците ще им дадат лиценз и валката ще остане с пръст в ***.
11
7
 
18
 
! Отговори
Увеличение преди 11 години
Този театър нищо добро не вещае за обикновените хора...Вероятно сега ще последват нови увеличения на горивата...В момента барел се продава за около 90 $, но Лукойл си продава на цени все едно барелът е по 150 $ ?!?!Сега с тези псевдо отнеманици на лиценз вероятно още ще вдигнат цените на бензините и дизелите....
10
6
 
13
 
! Отговори
ТАНЮ ВАЛЮВ преди 11 години
Комунистите като пикаят газ,ще карат на газ,а ти карай на урина ако можеш.
9
2
 
7
 
! Отговори
БКП преди 11 години
Какава е връзката между Тодор Живков,Моамар Кадафи,Стоил Славов,Бойко Борисов.Който разбере може и да му стане ясно какво става.
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това да им е проблема на Лук, всяка година са на счетоводна загуба и не плащат един лев данък, очевидно счетоводните отчети са фалшиви!
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 3 лева литъра ли ни играете тая пантомима или за повече?
6
6
 
27
 
! Отговори
до анонимен преди 11 години
герп паднаха от власт отдавна. събуди се.
5
1
 
31
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Искаме жестоки глоби!
4
9
 
20
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Ало, Танов, не ги закачай тия, че играя на карти с В. Златев.
3
6
 
19
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Ало, Танов, не ги закачай тия, че играя на карти с В. Златев.
2
33
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала на Герб поне се опитват да въведат някакъв ред.
1
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите пикаят газ!