Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"

Причината е несъотвествие на средствата за измерване и контрол
Обновена: 22 апр 2013 15:03 | 22 апр 2013 14:02,
137
Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"
Снимка: архив, Reuters

Агенция „Митници” отне лиценза за управление на данъчен склад на продуктопровода от „Лукойл Нефтохим Бургас” до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци, съобщиха от агенцията.

Причината за това решение е, че петролната компания не е привела средствата за измерване и контрол в данъчния склад към изискванията на Наредба № 3. Крайният срок за затова задължение изтече на 31 март 2013 година. Решението е връчено на „Лукойл България” и подлежи на предварително изпълнение. Решението може да бъде обжалвано пред съда.

До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад. Преди броени дни обаче стана ясно, че поставените уреди не предават данни към системата на Агенция "Митници". Установено е още и несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност. 

Проверка, извършена от митническите инспектори в периода от 9 до 12 април 2013 година, е установила, че в две от базите монтираните сензори не функционират. В едната са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите.

В други две база уредите функционират без да предават данни към информационната система на Агенция „Митници” и също са открити тръбни отклонения. "Повторна проверка на 18 и 19 април в една от базите отново установи, че поставените уреди не отговарят на изискванията на Наредбата. Отново са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на измервателните уреди", се казва още в съобщението на Агенция "Митници".

Припомняме, че агенция "Митници" установи и сериозно нарушение от складовата база "Росенец" - заради премахнати пломби големи количества петрол са били безконтролно изнесени от базата, сочат подозренията на агенцията. Пломбите са премахнати от митнически служители, стана ясно в хода на проверката. 

В резултат трима служители на Митница Бургас бяха уволнени, сред които и директорът - Валери Стефанов. За това нарушение обаче складовата база "Росенец" не остава без лиценз, защото крайният срок за въвеждане на измервателни уреди изтича на 1 юни 2013 година.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
9
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
В последната година Лукойл, което е дружеството с най-голям оборот в Бг, не е заплатило нито лев корпоративен данък, т.е. данък печалба за дружествата, по думи на самия В. Танов.Не знам какъв *** трябва да си, за да не осъзнаеш, че има огромен чадър над съответното дружество и с колко е ощетена държавата. А в този период чадър могат да сложат само властимащите. Наистина не е толкова сложна врътка при елементарна мисъл - ГЕРБ и Б.Б. са допуснали подобно абсурдно явление.
54
5
 
5
 
! Отговори
от 44 до 49 преди 11 години
Идоли нямам! Имам си свое виждане и просто припомням ФАКТИ. Дянков се провали в социалната сфера, но беше безкомпромисен към укриването на данъци и с право. Той е първият, който започна да кърпи дупките на потъващия кораб, но от грешните дупки започна за съжаление. Наистина обикновения човек обедня много и за това няма да е той финансов министър в следващия парламент. Дано Бойко намери някой добър и по-социално отговорен от Дянков.
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другари , да защитим братския ЛУК. Е голяма работа - откраднали някой друг милион...
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахахаххахахаха, уредите са едни и същи, както и схемите на свързване и в останалите бази - Аспарухово (която също е вързана с продуктопровода), Русе, Плевен, Кюстендил, Росенец, както и резервоарния парк за готови продукти в завода. Данъчни и митничари действително бяха на проверки от 9ти до 12ти април. Пита се как едни и същи уреди, софт и връзки на едното място отговарят, на други - не. Или май пускаме предпупредителен изстрел "закъснявате с вноската във фонд "избори", внимавайте :D
51
3
 
6
 
! Отговори
БМ-21Град преди 11 години
Пореден предизборен пушек за "червени точки" пред изгладнелият електорат. Нарушения сигурно има някакви, но защо не се отнемат лицензите на двата "американски" ТЕЦ-а, които хем ни тровят с пушеците си, хем подлогата Костов е подписал заробващи ни договори, задължаващи ни да купуваме ток на 3 пъти по-високи цени от тези на АЕЦ-а. Вместо Гаргамел /Костов/ да се бори отново да е в парламента, прокуратурата трябва да му покаже пътя към затвора!
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кеф, червените *** газ пикаят.Техния ЛУК го загази , краде ли краде, а пък някой си Танов иска дори да си плаща....
49
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бира ли....червен бяс. бесни са . Кремъл ще ги кастри! Чакаме поредния компромат срещу Танов
48
4
 
6
 
! Отговори
Вальо Нафтата преди 11 години
Няма го Боко да се обади, както го направи за Мишо Бирата :)
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УУУУ мирише много лошо. На червено. и на нефт.и на крдци.А бе на червено!!!
46
3
 
10
 
! Отговори
Ето преди 11 години
Почват явно да излизат дружествата които са отказали дарения за предстоящите избори....
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаххахаха, и предния път тоя тетаър го играха малко преди избори - 2011та преди кметските, сега преди парламентарните.... Май касичките за купуване на избори са празни :)
44
6
 
9
 
! Отговори
СТИГА КОМУНИЗЪМ преди 11 години
Направо да ги гонят,време е България да се освободи от руско робство.
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предния път тоя театър завърши с думите на Танов "Ще върнем лиценза на Лукоил, ако те прекратят делата срещу нас". Дела се водеха включително и в търговския арбитраж към ЕС. Та, след като според герберушките Танов и мъдянков са били в правото си - защо така жално скимтяха после?
42
1
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Той затова Идолът ти плюе сега Дянков, защото му клеца ДРУГАРИТЕ!
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЙЙЙДЕ стига сте ревали за ЛУК, червени . стига тук е България и закона важи и за вас червените крадци.
40
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ВАЛЬО НЯМА КАК ДА КАНИ БОКО В ПРАВЕЦ И ДА ИГРАЯТ КАРТИ.ЯВНО ВАЛЬО Е ПЛАТИЛ, НО НЕ ДОСТАТЪЧНО И БОКО ГО ЦАКА. ЕЙ ХОРА БОКО ВЛАДЕЕ БЪЛГАРИЯ С МНОГО ПАРИ И АРТИСТИЦИЗЪМ..ТОЕСТ ТОЙ Е НАЙ-БОГАТИЯТ В БГ И АКО БЕШЕ СОЦА-ЩЕШЕ ДА Е СЪС ЗВАНИЕ НАРОДЕН АРТИСТ. ИЗБЕРЕТЕ ГО И ЩЕ ВИДИТЕ ИТАЛИАНСКИ ВАРИАНТ-НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО И ИМА ЕЖЕДНЕВНИ СТАЧКИ БЕЗ РЕЗУЛТАТ. ПО-ДОБРЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ГАДНИТЕ КОМУНИСТИ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ ГИ Е СТРАХ ДА КРАДАТ,ОТКОЛКОТО ГЕРБЕРИТЕ,КОИТО ИМА ОЩЕ КАКВО ДА ПЛЯЧКОСВАТ.
39
1
 
6
 
! Отговори
ЛУКОЙЛ - РОТШИЛД преди 11 години
Напишете в Google "Внимание, заплаха отвън - Москва, задкулисието или кой клати държавата" и прочетете, кой е реалният собственик на ЛУКОЙЛ !!!
38
6
 
4
 
! Отговори
Dekadent преди 11 години
До 24 - Незнам заради ГМО-тата дето ги ядете ли, чалгата ли, Чернобил може би или всичко заедно има такива зомбита като теб в тази държава! Какъв Станишев те гони пак тебе бе ?! Боко нали е интимна приятелка на Валентин Златев, или това не го знеш?! Такива като теб само лоботомия може да им помогне!
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другари не забравяйте, че именно Дянков и Борисов са основната причина да четем тази новина днес! Именно Дянков постави измервателните уреди и даде срок на Лук-а да ги приведат в действие, а те си правили байпас-и, за да укриват данъци! Много удобно забравяте каква олелия вдигнаха когато им ги слагаше Дянкича ;) Хайде не си приписвайте чужди заслуги, че вече станахте смешни. От Позитано не ви инструктират да сменяте стила от време на време. :)
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до танов СКЪПИ АНОНИМЕН ЧЕРВЕН ДРУГАРЮ. Вие само това можете - компромати , мръсотии, и разбира се да крадете от държавното.След 12 , никого няма да уволните ,защото вас ви няма