МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС

Марин Райков очаква прокуратурата да се произнесе максимално бързо
Обновена: 26 апр 2013 21:44 | 26 апр 2013 19:19, Елка Василева
150
МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС
Марин Райков. Снимка: архив, Булфото

Спрямо Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов не са заявявани и не са прилагани специални разузнавателни средства по смисъла на Закона за СРС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР във връзка с разпространени от анонимен източник твърдения в медии за действия, извършени от служители на МВР в началото на април тази година.

Министерството на вътрешните работи изпрати сигнал до прокуратурата с молба за възлагане на проверка, която да идентифицира подателя на и-мейла.

По-рано днес министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков разговаря с министъра на вътрешните работи Петя Първанова и я помоли за писмен рапорт, който е получил и в който изрично се потвърждава, че в периода от 13 март насам няма постъпили искания и няма използвани специални разузнавателни средства от служители и звена на МВР спрямо визираните в анонимния сигнал до медиите лица. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

„Използвам още веднъж възможността да потвърдя убеждението си, че и по този случай, както и по всички останали в последно време, прокуратурата ще действа решително и ще се произнесе максимално бързо със съответните решения, защото това е от първостепенно значение за цялото общество“, заяви премиерът Райков.

Аудиозаписи с разговори между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов бяха разпространени от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии. Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов. „На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
11
 
! Отговори
мето преди 11 години
Цветанов не лъже. Той никога не е давал ПИСМЕНА заповед, че да търсите законно използване на СРС. Ама явно устните заповеди се изпълняват и след като вече не е министър. Ако осъдите обаче някой изпълнител, той все пак ще свидетелства за да оттърве кожата.
45
8
 
8
 
! Отговори
Къци Вапцаров преди 11 години
Тъй като сме в месеца на шегата, а аз както е известно съм особено духовит, ще пусна една шега:Цецо и Бойко са толкова честни, че никога, ама никога не биха подслушвали човека, който 4 години им е в устата и когото обвиняват за всички престъпления в тази държава.Тук е момента да започнете да се смеете.
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждате ли че записа е правен от Миро Найденов и го е дал на Трактора и той го вади.Сега го е страх за живота
43
3
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
Понже явно, ако кажеш на някого гъзер ти трият коментара, ще използвам друг език. Номер 9...запистът е направен в дома на Борисов. Питам, ти у вас все на Вие ли говориш? Т.е. само в учтива форма? Бил премиер!? Е? Нали си е вкъщи, а не на пресконференция!? Та не визирам персонално теб, визирам всички "Тартюфковци", които ахкат...как един премиер, може да ползва такъв език. В дома си всеки може да ползва какъвто език пожелае, може и да джафка, ако иска - проблема си е негов.
42
4
 
6
 
! Отговори
ХА ХА преди 11 години
ТЕ ТИКВИТЕ ИЗГНИХА ДАЖЕ ВЕЧЕ
41
1
 
12
 
! Отговори
СРС преди 11 години
Бръмбара изяде съсела.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мараба ТИКВИ!!!Как е,как е?Шегувайки се ви питам !хахахахахахахахахаха
39
2
 
3
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Много платени писачи сте се събрали тук. И Странджата original пак начело.
38
2
 
2
 
! Отговори
ДО 36 преди 11 години
В ТЕЦ ГИ ПРИТИСКАТА ПЪК ЗА КОВАЧКИ
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИЗБОРИ СА-ТИЯ ОТ ГЕРБ ДО КОГА ЩЕ ПОДСЛУШВАТ СЕБЕ СИХАХААААНЯМА ЛИ ДА ЧУЯТ И СТАНИШКАТА,КОЙТО НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ОПЛАКВАШЕ ДО СКОРО,ЧЕ Е ПОДСЛУШВАНАМА ВЕЧЕ ГО ЗАБРАВИА ТО ИЗЛЕЗЕ ,ЧЕ ДРУГ ПОДСЛУШВА ПО ЧУЖДА ПОРЪЧКА КОЙ ЛИ ПОРЪЧВА И КОГО ПОДСЛУШВАТ
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРЪМБАР МИРО ОПЛЕСКА ПЕЙЗАЖА.СЦЕНАРИЯТ Е ПРОВАЛЕН С ГРЪМ И ТРЯСЪК.СТАНИШЕВ БЛИЖЕ РАНИ В ЛИСАБОН.
35
4
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 11 години
Мене пък в предприятието ме притиснаха да гласувам за БСП
34
2
 
10
 
! Отговори
Чекист преди 11 години
Е така другари правехме едно време, шпионирахме врага, и го газехме, ама тези големи *** бре, "защото са социалисти" !!! Ние бейме комунисти.Горките ***, голем страх ги гони :)))
33
2
 
8
 
! Отговори
БУМЕРАНГ преди 11 години
НЕЩАТА ТРЪГВАТ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА.
32
2
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 11 години
Няма нужда да е интересно,стига това че е подслушван Водача на опозицията,бе ахмак!
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Аз съмС отверка няма как да изтриеш хард диск, но с отверка можеш да подмениш хард диск и по този начин хем да заличиш следите си, хем да си запазиш информацията от шпионирането за последваща употреба :))) това е била целта на оня с отверката
30
7
 
10
 
! Отговори
комунист= терорист преди 11 години
На 16.04.2013г. се навършиха 88 години от атентата в църквата ``Св.Неделя``извършен от комунистите, ТЕ комунистите/СОЦИАЛИСТИ/ са терористите които продължават и днес да извършват геноцид и терор спрямо българите и България. ВСИЧКИТЕ НЕЩАСТИЯ НА БЪЛГАРИЯ ДОЙДОХА ОТ ТЯХ!!! Те няма да се спрат пред нищо само да са във власта. Тази терористична организация и неините членове трябва да бъде ЗАБРАНЕНА ЗАВИНАГИ!!! Невинните жертви от този терористичен акт са 213 човека а ранените са 500 човека!!!
29
13
 
11
 
! Отговори
АБЕ преди 11 години
НЕ ЗНАМ КОЛКО *** ТРЯБВА ДА СИ ДА НЕ РАЗБЕРЕШ ЧЕ БОЙКО И ЦВЕТАНОВ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В БГ СЛЕД КАТО ЧУЕШ РАЗГОВА-А И ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ ЗНАМ ОТ САСЕДА НА БОРИСОВ В БАНКЯ ЧЕ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ ТОЙ СИ КУПИ ПОБЕДАТА И ЧРЕЗ МАНИПУЛАЦИИ КАТО ПРЕТИСКАХА ХОРАТА ОТ МВР И ЕНЕРГОТО
28
5
 
10
 
! Отговори
Гласувам са Серго преди 11 години
Е та дори и Станишев да те е слушал, вие супер специалистите керо ли ми държахте та не го фанахте, с тея народни пари от бюджета дето ви дават ко правихте, апартаменти ли си купувахте . значи Станишев по става да управлява държавата и народа трябва да гласува за него
27
6
 
10
 
! Отговори
глутницата монтерейц преди 11 години
червената глутница монтерейци- ЯКО Е РАЗФИРЕПЯЛА - това е ЗЛО ЗЛО ЗЛО......