ГЕРБ приключиха, отсече Кунева

Тя видя престъпление против правосъдието в записаните разговори
28 апр 2013 16:05,
260
ГЕРБ приключиха, отсече Кунева
Меглена Кунева. Снимка: БТА

“Има престъпление против правосъдието”, коментира председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунев информацията, че Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи.

В петък до медиите бяха изпратени записи на разговор между подалия оставка градски прокурор Николай Кокинов, експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ексземеделския министър Мирослав Найденов.

Тримата обсъждат магистрати, използват обидни квалификации по техен адрес. Кокинов дава и информация на Найденов относно досъдебното производство срещу него. Запасите излязоха на фона на показанията, които Найденов даде в четвъртък, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет.

Скандалът със СРС-тата започна, след като лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за нерегламентирано използване на СРС-та в СДОТО. Обвинението потвърди две трети от сигнала и образува четири досъдебни производства.

“Става въпрос за престъпление срещу правосъдието, за което има текст в Наказателния кодекс. Трябва да стане ясно дали бившият премиер е основен автор на престъплението, това трябва да бъде разследвано, защото законът е един за всички”, коментира Кунева.

Тя изтъкна, че трябва да се обърне внимание на съдържанието на разговорите, а не на технологията, по която те са направени и впоследствие разпространени. По думите на Кунева записите показват как е осъществявано “извиване на ръце на прокуратурата и как са раздавани пари по обществени поръчки”.

Меглена Кунева допълни, че до настоящия скандал се е стигнало, след като не е имало никакви последици от предишните скандали с подслушани разговори – този със спряната от бившия премиер проверка срещу Мишо Бирата и изчитането от парламентарната трибуна от бившия вътрешен министър записи от СРС-та на лекарите от Горна Оряховица, които после се оказаха невинни.

“ГЕРБ приключиха! Ако още не са го осъзнали, толкова по-лошо за тях. На 12 май ще изчистим България за един ден”, заяви по-късно пред симпатизанти в Бяла Меглена Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
7
 
! Отговори
joro преди 11 години
gerb bili priklu4ili,naprotiv sega zapo4vat.taq kude se buta mejdu partiite
168
3
 
4
 
! Отговори
Поробителката Пръмов преди 11 години
Кунева-Пръмова си изказа, но защо не види гредата в совето око, после да сочи на другиго. А тя, Пръмова-Кунева, освен заробването ни от френските банкови кръгове, какво е започавала и сега пробва да завърши? ? ?
167
1
 
3
 
! Отговори
xixixi преди 11 години
PO DOBRE MYTRA DA YPRAVLIAVA BG OTKOLKOTO PRODAJNA KYRVA,BALGARITE NE SA KASOPAMETNI PRAMOVA NA 12 SHTE SE OCHISHTISH STOMASHNO NESHTASTNICA TAKAVA
166
3
 
19
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Другарката Пръмова пак се ***, бързо в банята да си пробиеш мозъка.
165
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
O Magdalena o o makarena
164
2
 
7
 
! Отговори
Nasko do 203 преди 11 години
Абе готин, за каква Атака пишеш??С този дребен дрисък Сидеров, дето е подложка на всички и всичко, за ПАРИ, *** неграмотни, тоя го изгониха , като "журналист" от всички медии в които е работил само по една причина - финансови, злоупотреби!Не забравяйте, че и той ще цъфне , когато изтече срока му на давност, защо за Измамата, не е бил вкаран в затвора/досие в МВР/ ,като криминален престъпник:))
163
3
 
10
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Тая за каква нормалност говори, като точно такива като нея се правят на луди за пенсия, а нас ни затвориха в комунистически концлагер!?
162
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МЕГИ, А ТИ ПРЕКЛЮЧИ ПРЕДИ ДА СИ ЗАПОЧНАЛА !
161
1
 
19
 
! Отговори
реалист преди 11 години
И вие приключихте...още преди да сте започнали.
160
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все едно гледам мъж с перука
159
1
 
20
 
! Отговори
Хех преди 11 години
А Кунева свърши....за последно, преди 20 години...
158
2
 
6
 
! Отговори
Taka li преди 11 години
Значи тука видяхте престъпление? А в СРС-то на докторите се оказа, че има само циничен език, но съда доказа, че няма престъпление, защото бебето било мъртво. Обаче от записа се вижда, че имат намерение да го убият:- Ами извинявай, че те безпокоя. Ей сега един доктор ми звъни за бебето. Тъй. И аз се чудя защо той не ти се обади на теб, че минава през мен, да ти се обаждам... Значи, притеснен, защото трябвало да се реши въпросът. Да кажем на майката, че е живо, да я прехвърлим в родилното и т.н. И викам, добре, какво ще стане. Ние не можем да гледаме туй бебе. Ами ще си го гледаме ей тъй. Да
157
3
 
30
 
! Отговори
надай се куневице преди 11 години
Ако се вярва на последните социологически проучвания(не тези на Райчев,Стойчев и пр, комунистически ***) , ти си приключила другарко Пръмова ! И дано да е така, защото ми се повръща вече от теб и Сер-гея!
156
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
SEGA 4AKAME SRS NA BSP I NA TEX DA IM LASNAT GAZOVETE XA XA XA
155
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма управия докато не се приключи с политбюро - Станишев, Пръмова, Велчев и т.н.!
154
2
 
16
 
! Отговори
ИЗА КУНЕВА ВАЖИ преди 11 години
СЪН СЪНУВАМ СТАНИШКО НА ЗАПЛАТА,БЕЗ ТРУДОВ ДОГОВОР,ДЪЩЕРЯ МУ В ДЕТСКА ГРАДИНА С МЕНЮ ОТ КОНСЕРВИ С ИЗТИЧАЩ СРОК НА ГОДНОСТ,КУПУВАШ ДРЕХИ ВТОРА УПОТРЕБА,КОЛА ВТОРА УПОТРЕБА И ЖИВЕЕЩ В МАСОВО ЖИЛИЩЕ, МАИКА МУ СЪС СРЕДНА ПЕНСИЯ,ВСЕ ВЕЛИКИ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ С КОИТО БАЩА МУ И ТОЙ НИ ОЩАСТЛИВИХА.И ДА НЕ СМЕ ЗЛОБНИ В БЕЛЕНЕ НЕ МУ ЖЕЛАЯ ДА ИДЕ ,НЕЗАВИСИМО,ЧЕ БАЩА МУ ЛИЧНО ИЗПРАТИ И НАХРАНИ ПРАСЕТАТА С МНОГО СЪНАРОДНИЦИ.ДАНО ДОЖИВЕЯ ТОЗ МОМЕНТ
153
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Погледнете снимката, погледа на жената зад Кунева. Изражението и е: "Ех, и аз да имах тоя късмет да съм комунистическа снаха и аз сега щях да съм толкова лъскава като тая дърта брънтия..."
152
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРУГАРКО ПРЪМОВА, ТИ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СИ ПРИКЛЮЧИЛА АКО ИМАШЕ ПОНЕ МАЛКО СРАМ И СЪВЕСТ!
151
1
 
16
 
! Отговори
гоце преди 11 години
Не така мислят избирателите и Кривата Джука Пръмовица ще разбере това съвсем скоро!!!
150
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДругаркЕ комунистке, ти приключваш преди ГЕРБ.