ГЕРБ приключиха, отсече Кунева

Тя видя престъпление против правосъдието в записаните разговори
28 апр 2013 16:05,
260
ГЕРБ приключиха, отсече Кунева
Меглена Кунева. Снимка: БТА

“Има престъпление против правосъдието”, коментира председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунев информацията, че Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи.

В петък до медиите бяха изпратени записи на разговор между подалия оставка градски прокурор Николай Кокинов, експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ексземеделския министър Мирослав Найденов.

Тримата обсъждат магистрати, използват обидни квалификации по техен адрес. Кокинов дава и информация на Найденов относно досъдебното производство срещу него. Запасите излязоха на фона на показанията, които Найденов даде в четвъртък, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет.

Скандалът със СРС-тата започна, след като лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за нерегламентирано използване на СРС-та в СДОТО. Обвинението потвърди две трети от сигнала и образува четири досъдебни производства.

“Става въпрос за престъпление срещу правосъдието, за което има текст в Наказателния кодекс. Трябва да стане ясно дали бившият премиер е основен автор на престъплението, това трябва да бъде разследвано, защото законът е един за всички”, коментира Кунева.

Тя изтъкна, че трябва да се обърне внимание на съдържанието на разговорите, а не на технологията, по която те са направени и впоследствие разпространени. По думите на Кунева записите показват как е осъществявано “извиване на ръце на прокуратурата и как са раздавани пари по обществени поръчки”.

Меглена Кунева допълни, че до настоящия скандал се е стигнало, след като не е имало никакви последици от предишните скандали с подслушани разговори – този със спряната от бившия премиер проверка срещу Мишо Бирата и изчитането от парламентарната трибуна от бившия вътрешен министър записи от СРС-та на лекарите от Горна Оряховица, които после се оказаха невинни.

“ГЕРБ приключиха! Ако още не са го осъзнали, толкова по-лошо за тях. На 12 май ще изчистим България за един ден”, заяви по-късно пред симпатизанти в Бяла Меглена Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Врагът на моя враг - е мой приятел. БСП воюва срещу ГЕРБ , това означава , че аз съм задължен да подкрепя ГЕРБ. Ако бяха против Костов , Атака или ДПС - щях да подкрепя тях. Но приятелите на моя враг са мои врагове.
148
2
 
24
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
А ти коя беше *** червена ***.ро? Не беше ли госпожа другарката Пръмова дето продаде блоковете на АЕЦ срещу службичка във чежда банка?
147
6
 
4
 
! Отговори
Георгиев преди 11 години
До АнонименТъпак това КАЗАХ го кажи лично на оная ми работа. Устата ти мирише на *** за да нареждаш като Боко Тиквата
146
2
 
13
 
! Отговори
Партизанин преди 11 години
Аман от деца, внуци, снахи и какво ли не издънки от Политбюро! Толкова години минаха и нямат свършване!
145
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе те че приключиха ,приключиха , ама защо тази очиларка трябваше да се изхожда по въпроса
144
9
 
4
 
! Отговори
анонимеа преди 11 години
Аз няма да гласувам за вас, но ви поддържам за становището за Боко, Цецко, Найденов и Кокинов и още други, тримата и другите в панделата в Ст. Загора - 4 отряд с работа за 20 години лишаване от свобода !
143
5
 
12
 
! Отговори
kiki преди 11 години
Samo GERB! Shtom vsichkite karikaturi sa obedinili sili sreshtu tqh, znachi GERB naistina raboti! 12 mai - bitkata za Bulgaria. S GERB - napred!
142
1
 
5
 
! Отговори
до 159 преди 11 години
Уважаеми, по същото време Владимир Живков беше професор в Софийския университет. Да ти кажа ли как стана? А иначе съм съгласен, че тогава се учеше повече от сега, защото това беше единствения начин човек да се измъкне от тинята.
141
2
 
9
 
! Отговори
очевидец преди 11 години
В бандата на Кунева - *** всякакви с мераци някакви.
140
2
 
16
 
! Отговори
О2 преди 11 години
ДВИЖЕНИЕ НА РЕПРЕСИРАНИТЕСНАХИ ОТПОЛИТБЮРО.
139
16
 
7
 
! Отговори
гкй преди 11 години
Твърдо "ЗА" приключването на ГЕРБ. Само ДБГ - 33.
138
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и никой не се запита какъв беше стимула на иначе битата карта мирослав найденов да върши работата на станишко - да сее черен пиар срещу герб.е, то е ясно кой го е стимулирал ...
137
4
 
11
 
! Отговори
за 150 преди 11 години
***, ББ е доктор на науките, бил е и преподавател и то по времето когато се учеше , а не се купуваше диплома.....не забравяй, че нета може да покаже колко си ***...внимателно с клавиатурата :)))
136
4
 
10
 
! Отговори
COMMUNE преди 11 години
НЕ ОБИЖДАЙТЕ МОМА ГАБОНКА,ДРУГАРИ БУДАЛИ,ВСЕ ПАК С НЕЯ СПОДЕЛЯТЕ ОБЩ КОРЕН.
135
2
 
17
 
! Отговори
силно вЕрващ преди 11 години
Дмитриевич ревеше 2 седмици ,че има незаконно подслушване и се оказа прав!!!Той/тракторо са подслушвали ГЕРБ се оказа накрая...Как да не ида и да гласувам наказателно за ГЕРБ сега?
134
4
 
19
 
! Отговори
ГОСТ преди 11 години
СМЕТКИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖАТ ГРЕШНИ . ПОДСЛУШВА СЕ В БЪЛГАРИЯ , НО КАКТО СЕ ОКАЗВА ОТ ЧЕРВЕНИ , КОИТО ПУСКАТ КОМПРОМАТ СЛЕД КОМПРОМАТ СРЕШУ ГЕРБ , НО КАКТО ВИНАГИ СЕ ПОЛУЧАВА ТОВА МОЖЕ БИ ЩЕ ИМА ОБРАТЕН ЕФЕКТ . МНОГО НИСКО СА ПАДНАЛИ ЧЕРВЕНИТЕ ДРУГАРИ ОТ БСП , КОИТО С ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА СЕ ОПИТВАТ ДА СВАЛЯТ РЕЙТИНГА И ПРОЦЕНТИТЕ НА ГЕРБ . ИСКА ИМ СЕ ПАК ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ И ЗАПОЧВА КРАДЯЧКАТА . А ПРЪМОВА НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА , ЗАШОТО Е НЕЧИСТОПЛЪТНА КОМУНИСТКА .
133
2
 
13
 
! Отговори
sostin преди 11 години
оф , тааа па коза дръглива
132
0
 
5
 
! Отговори
до 150 преди 11 години
... мутра е в женски род само ако имаш предвид физиономия ... такива като тебе казват и "една нинджа" и "едно дуче"...та колко книги викаш си прочел в живота си?
131
2
 
11
 
! Отговори
15 преди 11 години
Прокуратурата потвърдила 2/3. Читателите не сме със седми клас. 2/3 не е потвърждение за извършено престъпление и въпроса за извършителя остава открит. Факт е че още в началото на управлението на ББ започнаха да се появяват едни флашки със скалъпени записи на гласа на Първанов, ББ и други. Така че записите явно не ги прави ББ. После хората като усетят че ги манипулират се отдръпват. Това е причината Г-жа Пръмова да губи последователи.
130
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Твърдо за Кунева. Никога повече на власт мутра, чела една книга през живота си!!!