Борисов прави жалък опит да подмени въпроса, скочи Местан

За подслушванията не трябвало да има разпити, а арести
7 май 2013 16:50,
188
Борисов прави жалък опит да подмени въпроса, скочи Местан
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Несъстоятелен, дори бих казал жалък, е опитът на Бойко Борисов да подмени въпроса за съдържанието на разговора с въпроса защо е записан незаконно, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Коментарът му дойде в отговор на днешното изказване на експремиера и лидер на ГЕРБ по повод привикването му в прокуратурата за изтеклите в медиите записи на разговори между Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов.

Още по темата
„Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората“, заяви бившият премиер.

„Разговор може да е била формата на разпита, защото има разлика между езиковото понятие разговор и юридическата категория разпит. Има ясно определение що е то разпит и снемане на показания. Държавното обвинение разпитва, заявява Местан от своя страна, цитиран от пресцентъра на партията.

Според лидера на ДПС прокуратурата би следвало да образува две производства - едно за незаконно записване, и второ - много по-важно за съдържанието на незаконно записания разговор. Борисов реагира като ужилен, че го записват как задоволява малки и големи нужди, но е много снизходителен към подслушванията на Цветанов. В една правова държава, при толкова ярки доказателства, новината нямаше да бъде, че е разпитан еди-кой си, а че е задържан, посочва Лютви Местан.

Преди десетина дни до медиите бяха разпратени записи от разговор между Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, в който тримата обсъждат магистрати и ги описват с обидни квалификации.

След разпространяването на записите  Николай Кокинов подаде оставка като ръководител на СГП, защото от подслушаната среща ставаше ясно, че изнася пред Мирослав Найденов данни от досъдебното производство срещу него, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев.

Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя в обяснение пред ВКП, съобщи днес в. „Преса“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Досега не е ясно ЗНАЕЛ ли е мирослав найденов, че използват неговия джисем или не е знаел....в разговора има доста неща срещу него. Съвсем възможно е да е вкарано нещо в телефона му без негово знание. ИМа две групи хора които могат да се облагодетелстват от този разгововор - А - Цветанов ако Борисов се е разграничал от него и му е казал - ще те махам - и Б - АТака - за да налеят проценти.
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този женчо, турците му викат СТАРОТО МОМИЧЕ на дпс! Прякора му е Ханъм Ефенди или Чалъм Ефенди! Пък на доган му викаме Сархош Ефенди или Амдерт Ефенди! ХАхахаха...
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛИДЕРЪТ НА ПАРТИЯТА НА КАСИМ ДАЛ В ПРЕГРЪДКА С ЕРДОГАН. ОБЕЩАВАТ СМЯНА НА ЛИЧНИТЕ КАРТИ, НА КОИТО ДА БЪДАТ ПОСОЧЕНИ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ И ЕТНИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ.
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все пак Кеворкян попита дали Борисов потвърждава подкрепата си за първия в партията /дори не бе споменато в началото името на Цветанов!/, а възкръсналият Борисов отсече: Естествено! и заговори за неща, НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО СЪС СКАНДАЛА С НЕЗАКОННОТО ПОДСЛУШВАНЕ.
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спипаха бившия шеф на ДПС-Пловдив в далавера с Името на бившия общински съветник и лидер на ДПС, сега зам.-шеф в Градини и паркове, нашумя преди време покрай черното му луксозно ауди Q 7, чиято цена е над 70 000 евро. Тогава любопитни се чудеха как със заплатата му в общинското предприятие, която е малко над 600 лева, Еньо се вози на подобно шикозно чудо.Е, сега май ще стане ясно като как тъй оправният шеф се е снабдил с луксозното возило.цигари.....
116
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб са покривали Първанов и са издевалоствали над хора и издевателстват в момента....това е по-важно от разпита на Борисов, който в крайна сметка нищо не каза пред журналистите. Ако новините са верни Калин Георгиев и прокуророрът Цветозар Костов са за съд, а в МВр има хора които да отговарят за още доста неща - цялото 4 ройнно тряав да се прочисти. На цветанов му се лепват индиректни обвинения.
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито един въпрос не последва ЗА СЪЩЕСТВОТО НА РАЗГОВОРА. А посоката се измести към това колко голям предател е Мирослав Найденов. Нито въпрос за това, че ЦВЕТАНОВ МОЖЕ ДА Е НАРЕДИЛ ПОДСЛУШВАНЕТО НА ТОЗИ РАЗГОВОР.
114
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тривиален. С постановката уж демонстрира хладнокръвие и самочувствие, а прозира паника, истерична логорея и страх. ТОЙ възкръсна. Баш на Великден. Седмица преди изборите Борисов воскресе! Во Всяка неделя воскресе! На няколко пъти Борисов панически въртя глава не искам да коментирам този разговор /става дума за скандалния запис между него, прокурор Кокинов и Мирослав Найденов/, не желая да коментирам
113
1
 
6
 
! Отговори
по кротко преди 11 години
Съвсем правилно Г-н Бойко Борисов запази мълчание ! И аз го определям като достолепен!В България липсва морал /не само политически/ , и това е причината всяко негово изказване - дори и в частните му разговори да се изопачава.
112
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРИСОВ ВОСКРЕСЕ! ВО ВСЯКА НЕДЕЛЯ ВОСКРЕСЕ! БОРИСОВ ОКАЧЕСТВИ РАБОТАТА НА ПРОКУРАТУРАТА КАТО МЪРЛЯВА РАБОТА!
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
казах на наблюдаващия прокурор Светозар Костов е полицаите от МВР издеталестват онад мен и ми внушват че ако оттегля показанията си срещу Първанов тормозът ще спре, а той ехидно ме питаше- и Вие ще ще ги оттлите ли?
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕКСКЛУЗИВНО! ТРЕТИ В ЛИСТАТА НА ГЕРБ ЗА ВАРНА ПОКРИВА ПЛЕМЕННИЦА СЛЕД ДВА ОТКАЗА НА ДАНС ДА И ДАДЕ ДОСТЪП ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ С НИВО СТРОГО СЕКРЕТНО!За да не бъда уволнен като разберат, че аз съм Ви подал това, ще запазя анонимност. През 2004г., в режимното поделение 28430 гр. Варна, е назначена Милена Маринова Манушева /б.р. племенница на третия в листата на ГЕРБ Варна адмирал Пламен Манушев/, след два отказа от ДАНС за достъп до класифицирана информация (на основание чл. 40 ал.1, т.4 и чл. 57, ал.1, т.1 от ЗЗКИ). Длъжността, на която е назначена, изисква тя да притежава разреше
109
1
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
В деня, в който Стела, съпругата на Мартин Димитров е в родилния дом и младото семейство очаква момиченце, в-к Стандарт публикува платена от г-н Румен Христов лъжа срещу Мартин. За мен това не учудващо, защо куклата на конци на Христо Бисеров Румен Христов плаща статии със заглавия като Секта в напреварата за СДС. Чудя се обаче как уважаван вестник с история като Стандарт се връзва на номерата на ДПС да публикува политически чистушки.
108
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Погледни този на снимката, чуй го какво говори и после виж какво прави. Ей затова !
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светлозар Костов оказваше върху мен въздействие и възразяваше срещу това в показанията си да намесвам политика", коментира по време на пресконференцията Николов."В крайна сметка показанията ми, свързани с Първанов, не са в кориците на делото "Октопод", поясни Николов. Заради тормоза на охранителите, които го пазели, той решил да пише на главния секретар на МВР Калин Георгиев и да му се оплаче. Направил го, но Георгиев така и не му отговорил и не взел мерки. А тормозът продължавал, полицаите дори заплашвали съпругата на Николов.
106
0
 
5
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
Защо хората мразят ДПС?
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1130 0 Анонимен преди 2 минутиедна полицайко кято всички наричаха "леля Дора с двата мотора" ми рече че най -лесното е както съм защитен свидетел да ме оставят на оживето място, да бъда убит и те - полицаите - да кажат че аз съм избягал от тях. Или да ме вкарат в лудница и да омаловажат моите свидетелски показаният срещу тях.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
четете агенция София прес и гледайте канал 3 за да видите що е то полицейски тормоз....информация за натиск от страна на първанов се крие от страна на Калин Георгиев и прокурора Цветозар Костов, замитат се следите на убийството на Илия Божинов, прилага се физическа и психичесак репресия срещу защитен свидетел.
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сегашно време никому нищо не правят пак си използват българските имена защо обвинявате ДОГАН завистливи гюотверени.Доган е велик политик оставете го на мира .
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
една полицайко кято всички наричаха "леля Дора с двата мотора" ми рече че най -лесното е както съм защитен свидетел да ме оставят на оживето място, да бъда убит и те - полицаите - да кажат че аз съм избягал от тях. Или да ме вкарат в лудница и да омаловажат моите свидетелски показаният срещу тях.