Борисов прави жалък опит да подмени въпроса, скочи Местан

За подслушванията не трябвало да има разпити, а арести
7 май 2013 16:50,
188
Борисов прави жалък опит да подмени въпроса, скочи Местан
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Несъстоятелен, дори бих казал жалък, е опитът на Бойко Борисов да подмени въпроса за съдържанието на разговора с въпроса защо е записан незаконно, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Коментарът му дойде в отговор на днешното изказване на експремиера и лидер на ГЕРБ по повод привикването му в прокуратурата за изтеклите в медиите записи на разговори между Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов.

Още по темата
„Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората“, заяви бившият премиер.

„Разговор може да е била формата на разпита, защото има разлика между езиковото понятие разговор и юридическата категория разпит. Има ясно определение що е то разпит и снемане на показания. Държавното обвинение разпитва, заявява Местан от своя страна, цитиран от пресцентъра на партията.

Според лидера на ДПС прокуратурата би следвало да образува две производства - едно за незаконно записване, и второ - много по-важно за съдържанието на незаконно записания разговор. Борисов реагира като ужилен, че го записват как задоволява малки и големи нужди, но е много снизходителен към подслушванията на Цветанов. В една правова държава, при толкова ярки доказателства, новината нямаше да бъде, че е разпитан еди-кой си, а че е задържан, посочва Лютви Местан.

Преди десетина дни до медиите бяха разпратени записи от разговор между Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, в който тримата обсъждат магистрати и ги описват с обидни квалификации.

След разпространяването на записите  Николай Кокинов подаде оставка като ръководител на СГП, защото от подслушаната среща ставаше ясно, че изнася пред Мирослав Найденов данни от досъдебното производство срещу него, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев.

Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя в обяснение пред ВКП, съобщи днес в. „Преса“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 21 г. синът на Касим Дал взел 1 милион лева и 9 имота, докато татко е на власт.Солидно имотно състояние е придобил синът на Касим Дал Исмаил.
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам един познат таксиджия в Сл, Бряг ... Исмаил ли е или Илия ли е ... и той не знае, но питат го един Италианци, баш кат нашти *** на вид .. от къде е ... естествено след въпроса, те от къде са. Те си казаха момчетата, че са Италианци, пък може и да са наследници на Маврите, ноооо ... те се пишат Италианци. А тоя *** *** им отговаря на въпроса "от къде си" ... от Турция съм. Не му казах нищо, но за мен този човек си плю на челото. Аллах да го прости!!!А цял живот български хляб е ял.
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ,СЪБУДЕТЕ СЕ ТОЗИ И ШЕФЪТ МУ ДОГАН ЕДНО ВРЕМЕ ВИ ПРОМЕНЯХА ИМЕНАТА ,КОМУНИСТИТЕ И ТЕЗИ ДВАМАТА ВИ РАЗКАЗАХА ИГРАТА А СЕГА ИСКАТ ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ ДА ВИ ОГРАБВАТ ТРУДА И ДА ГО РАЗДАВАТ НА ПОРЦИИ НА СВОТЕ РОДНИНИ. СЪБУДЕТЕ СЕ, СПОМНЕТЕ СИ БАЩИТЕ ВИ И МАЙКИТЕ ВИ КАК СИ СМЕНЯХА ИМЕНАТА-ПО ЖЕЛАНИЕ ЛИ БЕШЕ ТОВА. ТЕЗИ КОМУНИСТИ ЛИ СА ВИ НАЙ-ЛИЧНИТЕ. НА МЕСТАН 90% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НЕ МУ РАЗБИРАТ КАКВО КАЗВА.ТОЛКОВА Е ВИТИЕВАТ И МНОГОСЛОВЕН. МНОГО МРЪСНИ КУ..ВИ СА ТЕЗИ.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветозар Костов - играл изключителна роля при оказването на натиск. още един прокурор който трябав да си тръгне от прокуратурата. ОКаза се че и Калин Георгиев е замесн в упражняването на натиск-
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кликнете в София прес на пресконференцията на пламен николов или гледайте непрестанно канал 3 - скандални неща - Герс са натискали да се покрие информация за Първанов и умишлено за търсели да раззбутат информация срещу АЛксей Петров
96
1
 
11
 
! Отговори
Мен преди 11 години
По-противен от тоя орангутан ми е може би само Делян Пеевски и свинята майка. По-лицемерно същество не съм виждал. Станишев се опитва да го настигне.
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сив,сур,шут,дърт----ПЪРЧ!
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изненадата на изборите е съюзът между НДСВ и Касим Дал, твърдят социолози. МВР предприе засилени мерки.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рапорт приет, господин Пулицай!
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам истината да излезе наяве, а тя е, че Първанов и Алексей Петров играят заедно", категоричен бе Николов.Той изрази съмнение, че може да му се случи нещо или да бъде елиминиран , както се случило с приятеля му Илия Божинов. Последният почина през август 2010 година. "Божинов стана жертва на УМИШЛЕНА лекарска грешка, за което аз имам документи", убеден е свидетелят по "Октопод".
91
1
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
Бейзат е бил принуден да подпише оправдателни документи и протоколи, че парите са изплатени, а услугата е извършена. Малко преди смъртта му го притискали и да прикрива нарушенията на депутата от ДПС, който стоял зад издигането на кандидатурата му за кмет.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светлозар Костов оказваше върху мен въздействие и възразяваше срещу това в показанията си да намесвам политика", коментира по време на пресконференцията Николов."В крайна сметка показанията ми, свързани с Първанов, не са в кориците на делото "Октопод", поясни Николов. Заради тормоза на охранителите, които го пазели, той решил да пише на главния секретар на МВР Калин Георгиев и да му се оплаче. Направил го, но Георгиев така и не му отговорил и не взел мерки. А тормозът продължавал, полицаите дори заплашвали съпругата на Николов. "Искам истината да излезе наяве, а тя е, че Първанов и Алексе
89
1
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
Турхан е бил привикван на разпит в общинското РПУ да дава обяснения за източени пари от обществена поръчка. В случая се касаело за асфалтиране на улиците на селото, но настилката така и не била положена.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
. "Тормозеха ме психически, казаха ми, че могат да ме изкарат луд и да ме пратят в психиатрия, плюеха пред дома ми, предизвикваха скандали на местата, където ходя", заяви още той. Въпреки тормоза Николов отказал да оттегли показанията си срещу Георги Първанов. По думите му бившият президент покровителствал Алексей Петров и го ползвал за да завладее общинска фирма за таксита, която да ползват заедно след това, за да следят и подслушват в столицата.Пламен Николов бе категоричен, че и прокурорът Светлозар Костов многократно също му е намеквал, че трябва да оттегли твърденията си срещу Първано
87
1
 
2
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
Кметът на Дуловското село Межден Турхан Бейзат Мюмюн бе намерен обесен в селскостопанска постройка в дома си. Официалната версия за това е, че той се е самоубил.Информацията гласи още, че 32-годишният политик е бил разследван и замесен като съучастник в далаверите на скандалния депутат от Дулово Гюнай Сефер
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полицаи от 4 РПУ ме тормозиха, за да ме принудят да оттегля показанията си срещу бившия президент Георги Първанов, известен и като агент Гоце, заяви на нарочна пресконференция бившият парламентарен секретар на правителството на Жан Виденов Пламен Николов. Срещата му с медиите се състоя в пресклуба на София прес.Николов е свидетел по мегаделото Октопод и бе от първите, които дадоха показания срещу Алексей Петров.Николов се оплака от натиск от страна назначените му като охрана полицаи от столичното 4-то районно, които го пазели, защото бил защитен свидетел. "Тормозеха ме психически
85
2
 
2
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
ДПС самоуби още един от своите! Намериха обесен кмeт, въртял далавери с Гюнай Сефер!
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сезгин Мюмюн: Касим Дал е главният рекетьор на ДПС! - Блиц Синовете на Касим деребействаха навсякъде. Много страшно е, не ми се говори по тази тема.
83
0
 
8
 
! Отговори
не син преди 11 години
Гнусен фес !
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент реши днес с 32 гласа "за" срещу 26 "против" да включи в дневния си ред разискването на въпроса с подслушването в България.