Това не беше разпит, сопна се Борисов

Той разговарял как да се разбие престъпната група за незаконни подслушвания
Обновена: 7 май 2013 16:23 | 7 май 2013 13:28,
801
Това не беше разпит, сопна се Борисов
Борисов отказа да отговаря на журналистически въпроси. Снимка: БТА

Експремиерът Бойко Борисов напусна ВКП, където беше разпитан за изтеклите записи от разговор между него, ексземеделския министър Мирослав Найденов и вече бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

„Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората“, заяви бившият премиер, след като престоя почти два часа в прокуратурата.

Той изрази надежда подслушванията, които извършва тази група, да бъдат прекратени. Проверка на ВКП вече установи, че записите не са направени чрез законно изискани СРС-та.

Още по темата
Борисов категорично отказа да коментира дали изтеклите записи са автентични и не отговори на нито един журналистически въпрос, въпреки гонитбата по етажите на Съдебната палата.

Преди десетина дни до медиите бяха разпратени записи от разговор между Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, в който тримата обсъждат магистрати и ги описват с обидни квалификации.

След разпространяването на записите  Николай Кокинов подаде оставка като ръководител на СГП, защото от подслушаната среща ставаше ясно, че изнася пред Мирослав Найденов данни от досъдебното производство срещу него, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев.

Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя в обяснение пред ВКП, съобщи днес в. „Преса“. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


801
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
602
1
 
3
 
! Отговори
шишо преди 10 години
Вече нямаш право да разговаряш лъжлива мутро. РАЗПИТ съд и затвор за тебЕ.
601
0
 
0
 
! Отговори
ОЩЕ преди 10 години
продължение на Лъжеш мутро! Кокинов."На 7 май 2013 г., след призоваване по установения от закона ред, от г-н Борисов са снети обяснения в хода на проверката, започната по повод изнесените записи на разговори с участието и на прокурор и обвиняемо лице", поясняват от прокуратурата.За призоваването нямаше предварително информация.В съобщението се добавя, че обясненията са дадени пред прокурори от ВКП, на които проверката била възложена, и са "надлежно протоколирани"."Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав
600
0
 
0
 
! Отговори
Лъжеш мутро! преди 10 години
Прокуратурата е снела обяснения от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по проверката за записите на разговори, съобщиха от пресцентъра на институцията. Експремиерът е дал обяснения за разговорите в Банкя пред прокурори от Върховна касационна прокуратура, а не пред зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.Поводът за съобщението са "публикации и изявления в медиите за явяването на Бойко Борисов" в прокуратурата вчера, което той нарече "разговор", а не разпит Експремиерът даде обяснения за записаните разговори между него и бившите земеделски министър Мирослав Найденов и градски прокурор на София Никола
599
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От държавното обвинение заявяват, че той е бил призован редовно, за да бъде разпитан за срещата му с вече бившия градския прокурор на София Николай Кокинов и с разследвания за корупция бивш земеделски министър Мирослав Найденов. "От г-н Борисов са снети обяснения в хода на проверката, започната по повод изнесените записи на разговори с участието и на прокурор и обвиняемо лице. Обясненията са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена и са надлежно протоколирани", се казва в съобщението на Върховната касационна прокуратура.
598
0
 
0
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Аз не съм комунист и никога няма да гласувам за БСП, ГЕРБ или Кунева!Аз не съм мазохист и никога няма да гласувам за ДПС, Атака или Костов!Аз съм просто човек и ще гласувам с 26 за Зелените!Опазването на природата изисква строги и ясни закони. Аз също искам такива закони, а не врата в полето през която разни връзкарчета с кухи тиквета да ми мятат коварни текмета.
597
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокуратурата е снела обяснения от лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в хода на проверката по изнесените записи на разговори 08 май 2013 | 11:40 | Агенция "Фокус"Начало / ПартииСофия. Прокуратурата е снела обяснения от лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в хода на проверката по изнесените записи на разговори. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на Прокуратурата по повод публикации и изявления в средствата за масова информация, касаещи явяването на Бойко Борисов в прокуратурата. В съобщението на пресцентъра се казва: "На 7 май 2013 г., след призоваване по установения от закона ред, от г-н
596
0
 
0
 
! Отговори
След преди 10 години
След няколкочасов разпит в прокуратурата на ББ , цялата прокуратура единодушно обяви, че ще гласува за Герб на предстоящите избори .
595
0
 
4
 
! Отговори
сега преди 10 години
Не знаем какво се е случвало в прокуратурата.Пък може и приятелски разговор да са си водили.мисля,че това ще стане ясно след няколко месеца,когато прокуратурата ще си каже думата-аз не съм голям оптимист относно решенията и,така че може Борисов да излезе прав,наистина да са си поговорили приятелски.
594
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом Цветанов продължи да демонстрира пълна бойна готовност, дори когато автентичността на изтеклите разработки срещу най-доверения му човек Станимир Флоров беше потвърдена, това означава, че ще се инати докрай. По една очевидна причина: разполага с още ресурс да воюва.Да, неговата държава по същество обяви война на Държавата. И голямата беда е, че Цветанов е изключително опасен боец, защото не изпитва страх. При това не само от закона. Ако наистина се е клел в децата си с пълното съзнание какво е вършил, следва да говорим за удивителна безскрупулност и липса на морален компас. За способнос
593
0
 
1
 
! Отговори
Bai Hoi преди 10 години
Dobre de nee bilo razpit intervu za zatvora e bilo .....
592
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наглец до мозъка на костите !!Те не го били оправяли ,само са му го вкарвали и вадили !!!Да идва вече 12Май ,че нямам търпение да му наритам та този орангутан *** !!
591
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 10 години
....УТИЙВАМЕ У ПРОКУРТУРАТА А ПИНЕМЕ ЕНО КАФЙЕ И ДА АПНЕМЕ ЕНИ ПИЕНИ ВИШНИ...НА РАЗФГОВОР...СИ ПРИКАЗВАМЕ ЕЙЙ ТАКА...!...НЕ БИЛО РАЗГОВОР...!...ТАКА ЛИ...ПИЦА ИМА ЛИ...?...ПРОКУРАТУРА РИСТОРАНТЕ ТИ ЧУЛ ЛИ СИ...?....БАРЕТАТА ЯДЕ ХАМБУРГЕР НОСИА МУ ГО ОТСРЕШТА...РУУМ СЕРВИЗЕ...ДА...!...ЦЕЦКО МОРКУВЕ НЕ ЯДЕ...ДА...НИШТО ЧЕ Е КОНЬ...*** ПОЛЕЗЕН Е ...ДА...ТОИ Е МОТОРА...!
590
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Водещ: Вчера две фундаментални лъжи, изречени от Борисов в храма на Темида, първата беше, че той не е бил разпитван в прокуратурата, тази лъжа е повторена снощи и в гр. Търговище. Аз се свързах с представител на Главна прокуратура от най, най-, най-високите етажи, ако мога така да се изразя. Разпит е имало, той е посетил прокуратурата, за да бъде разпитан в качеството му на участник в скандален разговор в Банкя, където той прави сговор, за да се прекратяват дела с Кокинов, също така са му снети обвинения. Това бяха думите на висшия прокурор, с който аз разговарях
589
11
 
3
 
! Отговори
Geri преди 10 години
Иии хаха много ме кефи Бойко как ги строява винаги, голям е :))
588
0
 
13
 
! Отговори
Тото преди 10 години
Като бивш служител на МВР, Б.Б. явно е забравил, че викат на разпит в Прокуратурата с точен ден и час. там не е хан, нито кафене за срещи. На всички е ясно, че Б.Б. са го РАЗПИТВАЛИ КАТО СВИДЕТЕЛ (за сега), на престъпление за манипулиране на дело срещу бивш министър и прокурор и приемането на секретна информация от прокурорска проверка, без да има това право на това. Подслушванията на такива типове трябва да продължат за да се знае какви далавери въртят на гърба на народа.
587
0
 
3
 
! Отговори
Диди преди 10 години
До АнонименНищо компрометиращо ли не се е случило??? Ти в България ли живееш?!?
586
0
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 10 години
....СПОКОИНО БРАТИА РАЗЛАБИТЕЛНОТО Е ПРИЕТО СЛЕДВА ПЪТЯ ДО КАНАЛА...!
585
7
 
1
 
! Отговори
bo преди 10 години
от цялата тази помия в последно време се отвратих. за мен това не е политика, а съшинска слабост. поради липсата на политически цели и идеи се залага на гнусно омаскаряване, но това няма да доведе до успех на комунистите...
584
1
 
16
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 10 години
....ПРИЗНАНИЕ НА БАЦЕ:.... ЗА СИЧКО Е ВИНОВНО БКП АЗ БЕХ САМО ЕДИН ПРОСС ПОЖАРНИКАР...!
583
1
 
16
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 10 години
СЛЕД ИМУНИТЕТА:...ено кафенце...поо дъъъълго..с поооовече захар...!....ЗАТВОРНИК БОРИСОФ БАВИШ ОПАШКАТА...!