Разпитват Борисов в прокуратурата за скандалните записи

Бившият премиер дава обяснения във ВКП
7 май 2013 12:48,
141
Разпитват Борисов в прокуратурата за скандалните записи
Снимка: БТА

Бившият премиер Бойко Борисов е на разпит в прокуратурата. Той дойде във Върховна касационна прокуратура и влезе в кабинета на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

Вече повече от час Борисов дава обяснения за изнесените записи на разговори в дома му.

В разговорите Бойко Борисов, бившият земеделски министър Мирослав Найденов и Николай Кокинов, тогава градски прокурор на София, обсъждат воденото разследване срещу Найденов и как той може да се спаси от обвинения за корупция.

Още по темата
Според главния прокурор Сотир Цацаров най-поразителното в изтеклия разговор е, че шефът на проверката за незаконните СРС-та Кокинов дава на експремиера Борисов заключенията на прокурорите, преди те да бъдат обявени публично.

Подозренията са, че записът е правен от Мирослав Найденов.

Записите кацнаха на електронните пощи на редица медии преди десетина дни. Анонимният подател се представи в писмото като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Заради скандала Николай Кокинов подаде оставка. Той е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя в обяснение пред ВКП, съобщи днес в. „Преса“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се каква наглост има този темерут. Но и народа е не по-малко виновен. Разлепиха плакати на ГЕРБ и на този бандит и на собствените си домове. Не знам какво още трябва да се случи в България, за да проумее народа, че престъпници като този и Цветанов трябва да бъдат анатемосани.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е...И ?
35
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоооо дежурния бесеарски плювач и пръстите да си счупиш от старание очилатия съсел пак ще го яде на 12 май, освен това пиши с малки букви простако!
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 36Де да беше така. Не им пука, защото много добре знаят, че няма да с на власт и няма никой да ги пипне. Банковите им сметки са препълнени. Изобщо не им дреме.
33
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдеееееееее и този сайт е заразен с вирусът на социализма :(
32
10
 
7
 
! Отговори
nepokis преди 11 години
Изберете пак герб,та да ядете гозбата на бсп.Всички заедно лапкат.Е тока пак висок този месец,храната да не говорим освен това е отвратителна престояла ...
31
4
 
18
 
! Отговори
Аспарух преди 11 години
На коленеееееееееее
30
5
 
27
 
! Отговори
кк преди 11 години
За колегата, който пише, че ББ "сто процента знае неща": Приятел, нищо не знае. В този човек има само едно болезнено перчене и нищо повече. Ами случая с Дянков? Издига го в култ, обявяваше, че пак той ще е следващия финансов министър, а сега се страхува даже да назове името му. Гол като пушка по Дянковата сфера, нашия изобщо не е знае какво е ставало в държавата. Мислейки се вещ в полицейщината, ЦЦ пък го води за носа. Сега това, което се стоварва върху главата му е хак за некомпетентността му.
29
5
 
27
 
! Отговори
Кинокритик преди 11 години
В момента се прави филма "Високо кръвно" -4
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sas sigornost sa go 4erpili kafe ne e imalo nikakav raspit
27
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е той си мислеше, че той ще ги разпитва за хода на разследването, а те па му развалят рахатлъка!
26
0
 
28
 
! Отговори
преди секунди преди 11 години
Бойко Борисов се тръгна след разпита във Върховната касационна прокуратура. "Дойдох, защото исках да разбера коя престъпна група ме подслушва", заяви на излизане бившият премиер.
25
9
 
35
 
! Отговори
? преди 11 години
Недейте така бе граждани от прокуратурата?Буда не обича да говори за подслушването.Имайте милост хора.Слънцето ББ залезе.
24
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИКАТ МУТРАТА ДА РАЗКАЖЕ НЯКОЙ ВИЦВСИЧКО Е ЦИРК
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Bravo nomer 15 mn dobre napisano .no Nito Borisov shte se otkaje ot dalaverkite zaedno s negovata dqsna raka Cvetanov. A pak za gospojata kradlivata koqto apropo go e nau4ila na BIZNES kak se krade ot horata .Samo nie se borim 4estno na v ejednevieto .stiga ve4e mutri v vlasta mqstoto im e .......................
22
7
 
31
 
! Отговори
ДИСИДЕНТА преди 11 години
АКО В ЗАТВОРАДО ВСЯКО ГЕРБЕРСКОСЪЩЕСТВО ЗАСТАНЕПОНЕ ОЩЕ ЕДНОЕХ,ТОГАВА ПРЕДВИЖДАМТАКЪВ ЖИВОТ,ЧЕСАМО СИ ВИКАМ:ДАНО,ДАНО,ДАНО
21
2
 
11
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Единственият комунист е Маркс! Всички други са топячи, службари и ченгета.
20
5
 
25
 
! Отговори
Трандафор преди 11 години
По Великден се случвали чудеса, наистина! Ама не и за ГЕРБ. Христос Воскресе, те- НЕ!
19
3
 
32
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Не ставай смешен казва Борисов ти си го избрал. Целият разговор, който се развива в най-добрите традиции на филми за мафията, най-вероятно е записан от бившият министър на земеделието. А събеседниците говорят за секс, злоупотреба с власт, нарушения на закона, и като цяло за пълно презрение към демократичните институции, от страна на пирамидата, на върха на която е босът, пише френският вестник "Le Temps".
18
6
 
36
 
! Отговори
Леонсио преди 11 години
Прокуратурата не може да повдигне обвинение на Цветанов, защото той не се отказа от предизборния си имунитет. Това, само по себе си говори виновен ли е Буратино или да. Сега шефа да го видим, колко е мъж!