Разпитват Борисов в прокуратурата за скандалните записи

Бившият премиер дава обяснения във ВКП
7 май 2013 12:48,
141
Разпитват Борисов в прокуратурата за скандалните записи
Снимка: БТА

Бившият премиер Бойко Борисов е на разпит в прокуратурата. Той дойде във Върховна касационна прокуратура и влезе в кабинета на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

Вече повече от час Борисов дава обяснения за изнесените записи на разговори в дома му.

В разговорите Бойко Борисов, бившият земеделски министър Мирослав Найденов и Николай Кокинов, тогава градски прокурор на София, обсъждат воденото разследване срещу Найденов и как той може да се спаси от обвинения за корупция.

Още по темата
Според главния прокурор Сотир Цацаров най-поразителното в изтеклия разговор е, че шефът на проверката за незаконните СРС-та Кокинов дава на експремиера Борисов заключенията на прокурорите, преди те да бъдат обявени публично.

Подозренията са, че записът е правен от Мирослав Найденов.

Записите кацнаха на електронните пощи на редица медии преди десетина дни. Анонимният подател се представи в писмото като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Заради скандала Николай Кокинов подаде оставка. Той е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя в обяснение пред ВКП, съобщи днес в. „Преса“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
21
 
! Отговори
456 преди 10 години
До Анонимен 10А кой да дойде на власт ГЕБР-Ердоган-ЦРУ-Сорос!!Щото това е новата четириглава ламя!!
16
4
 
26
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Ако три акорда на китара могат да се сравняват с музиката на Куин И Фреди беше педи, ама кърти Нашият *** от Банкя- то, самото словосъчетание няма нужда от коментар! Да му строшим китарата в тиквата на 12.05 и завинаги да му избием мисълтта, че някога вече ще слуша Ние сме шампионите след каквито и да е избори! НИКОГА ВЕЧЕ. Същото се отнася и за онзи Буратино с дайрето.
15
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОМУНИСТИ НЯМА- УМРЯХА ОТ СТАРОСТ ОЩЕ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ. ПЪК И НЕ ВИЖДАМ НИЩО ЛОШО В КОМУНИЗМА. ТОВА, ЧЕ ИМАШЕ НЯКАКАЪВ ОПИТ БОЙКО ДА ВЪЗРОДИ ТОТАЛИТАРИЗМА, БЕШЕ ГРЕШКА, КОЯТО ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНЕМ.
14
14
 
4
 
! Отговори
бсп преди 10 години
имаше един стих на Христо Радевски- убеден комунист-поет на социализма - Партията е права дори когато съгреши- ето това е била водещата логика на комунисти,социалисти, деца и внуци на Партията! Гласувайте за партията защото тя никога не греши нали така!
13
8
 
33
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 10 години
Комунизмът ще си отиде с ГЕРБ!
12
33
 
10
 
! Отговори
э преди 10 години
Бойко ,хакни му го още сега на съсела..докажи ,че не си бил Гл.Секретар на МВР напразно..сто процента знаеш неща ,които ще смръзнат физиономията и ла*ното на червените,давай смело,стига си бил тактичен с гнидите!
11
8
 
35
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 10 години
Цветанов е машина за мачкане на хора и купуване на гласове. Бок- о му е гърбът! Борисов е "направен" от хвалби, лъжи и интриги. Ако това ви харесва пидалска история!!! ПУСНЕТЕ ВОДАТААААААААА.....
10
2
 
29
 
! Отговори
али преди 10 години
Сега типично в стил Бойко Борисов можем да коментираме: "Радвам се, че прокуратурата е започнала най-сетне да работи.
9
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ЗА ДВЕ НЕЩА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ- ЗА КОГО ЩЕ ПЕЕ ВЕСЕЛИН МАРИНОВ И КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ АМФЕТАМИНИТЕ НА БОЙКО. А, И ЗА ПЕРКИТЕ НА ЦВЕТЕЛИНКА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ, ЧЕ МНОГО ДЪЛБОКО МИ БЪРКАТ В ДЖОБА. ДАНО СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО РАЗВАЛИ ВСИЧКИ ДОГОВОРИ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКУПУВАНЕ НА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ. НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР, ДА СЕ БОРЯТ ЧЕСТНО, КАКТО НИЕ СЕ БОРИМ НА ПАЗАРА НА ТРУДА.
8
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От тук на татък е ясно вече на всички. Който гласува за ГЕРБ гласува за организираната престъпност и най вече за ДИКТАТУРА !
7
10
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 10 години
...и да извикат ***, нали?
6
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЛКО ВРЕМЕ ВИ ТРЯБВАШЕ ДА СЪГЛАСУВАТЕ С ЦЕЦО ДАЛИ ДА Я ПУСКАТЕ ТАЗИ НОВИНА ИЛИ НЕ ? ВЕЧЕ ЦЯЛ ЧАС МИНА- ВЪОБЩЕ НЕ Е НОВИНА, НАПРАВО СИ Е СТАРИНА.
5
9
 
48
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 10 години
Сбогом Буда!Няма да ни липсваш!
4
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
После съд и затвор.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опаля
2
8
 
33
 
! Отговори
MrTau преди 10 години
Отдавна трябваше да го викнат на интервю!
1
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тиквата има за много работи да дава обяснения.що не го турят в килията да им е под ръка.