ГЕРБ масово купуват гласове, скочи БСП

Гласувайте, за да се загуби контролираният вот, зове левицата
8 май 2013 14:32,
377
ГЕРБ масово купуват гласове, скочи БСП
Младен Червеняков. Снимка: архив Булфото

Множество сигнали за купуване на гласове и организиране на контролиран вот са получили в БСП, съобщиха днес на пресконференция кандидат-депутатите от левицата Младен Червеняков и Жельо Бойчев.

По думите на Червеняков ГЕРБ се опитват да си осигурят служебна победа на предстоящите избори чрез купуване на гласове. По данни на левицата в момента се раздавали колосални суми, а сигнали за опити за манипулиране на вота са постъпили от Монтана, Стара Загора, Силистра, Видин, Плевен и Габрово.

Представителите на ГЕРБ губят равновесие в последните дни, обясни Червеняков и допълни, че това се случвало заради промените в нагласите на избирателите в последно време.

Според Жельо Бойчев пък в последните дни масово представители на различни партии и хора с гражданска позиция идват в щабовете на червената партия, за да дадат информация за купуване на гласове. Според Бойчев със смяната на управлението хората започвали да осъзнават, че това, което се върши, е престъпление.

По думите на Младен Червеняков в момента се раздават колосални суми, а явлението ще нарасне в деня преди вота. Той нападна бившите управляващи от ГЕРБ като заяви, че те залагат само на купуването на гласове, за да задържат на всяка цена властта, а за сметка на това представителите им са се оттеглили от всякакви дебати.
От левицата разкриха и някои от похватите, с които се осигурявало купуването на гласове и контролирането на вота.

Според Червеняков при търговията с гласове се използвала схемата на т.нар. “индианска нишка“ - представител на СИК изнася попълнена бюлетина, дава я на избирателя, който я пуска в урната и изнася празната, която са му дали.

Призоваваме българските граждани да гласуват, за да може контролираният вот да се загуби, заяви Младен Червеняков.

Той обясни, че левицата ще вземе и други мерки, за да пресече изборната търговия: ще сезира прокуратурата, ще призове служебното правителство да направи всичко възможно да гарантира изборите и ще се обърне към държавния глава.

Според левицата нерядко регионални структури на МВР участват в купуването на гласове, като поставят чадър над част от участниците в процеса.

Жельо Бойчев пък обвини бившите управляващи, че използват общински и държавен ресурс. Той даде пример с разпространяващите се снимки, на които с коли на Социален патронаж се разнасят предизборни материали на ГЕРБ.

По думите на кандидат-депутата това е изключително фрапантно и нелепо. Той определи действията на бившите управляващи като “панически опит да съхранят властта“.

От няколко дни България е друга, страхът си отива, заяви Бойчев.

Той допълни, че в левицата разполага с достатъчно информация за схемите за контролиране на вота, имената и прякорите на участниците в схемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 11 години
Крадеца вика дръжте крадеца. Другарите са в паника. Но честно казано на тези избори няма смисъл да се гласува, да ги оставим да платят на ***, те и без това само за тях мислят и на есен нови избори. Дано до тогава разберат че не искаме крадците на прехода.
233
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя яко се е изложил в Монтана. Имало шепа *** на площада. Отиваш в историята червен ***.
232
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не комунисти и турци, моля Ви!
231
0
 
18
 
! Отговори
ставри преди 11 години
Още малко им остава.Спретнаха театъра с Доганя,изкараха хората на протести,извадиха компромати за подслушване(недоказано),сега и това.Те купуват гласове и дигат шум дано тяхното не се види.
230
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия мин.или, при всички случаи ще кажат, че ГЕРБ са купили изборите, щото със сигурност ще ги изгубят. Жалко че не се оттървахме от тия когато тряваше.
229
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да храчите, гадни комунисти , Догановци, Куневци, нямате нито харизмата, нито достойнството, нито куража, нито съпричастността на Борисов. Той си остава феномен в днешната българска история и напълно заслужава да е премиер. Пожелавам му да успее и да покаже на всички тези дребни и жалки мушмороци ( включително и платените долнопробни журналисти ) къде зимуват раците.
228
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
свършиха Червените бабичкисбогом БСП
227
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все някой им е виновен на тия!То бива-бива наглост,но това вече е прекалено!
226
3
 
19
 
! Отговори
х преди 11 години
На мен БСП ДПС ми дадоха 100 лева и концерт от 10 фолк певици макар и *** ми спретнаха. Взех им парите, изпих една бира на мазната им долна чалга. НО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ, защото ми писна от мазни мастити червени *** да ме лъжат цял живот.
225
1
 
18
 
! Отговори
Червеносмърдяков преди 11 години
Този грозен нафталин от правителството на Жан пак ли изпълзя. Бяха се покрили част от крадливите министри на Виденов, решиха, че хората са ги позабравили и отново се показаха да наглеят. Абе няма ли някой с една сопа да ги подкара тея урунгели, видно е че на прокуратурата не може да се разчита да свърши нещо полезно, ще трябва да прилагаме юмручното право, явно.
224
20
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
БСП може да не е добра , но ГЕРБ е отвратителна.
223
4
 
20
 
! Отговори
неверник преди 11 години
Другарю Червеняков, искрено Ви благодаря за това изявление! Какво още ще измислите с вашето конспиративно мислене. Нямах намерение да гласувам за ГЕРБ, но се убедих, че Вие и Вашата партия друга алтернатива не предлагате. Ето защо ще гласувам за по-малкото зло, а не за престъпната ви стогодишна партия
222
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Бинарни компютърни недоносчета, щом обиждате безогледно и се наслаждавате на глупостите си ще ви кажа следното:Компютъра на който работите е най глупавата машина.Тя работи така както е програмирана от човека и може да се използва както за добро в производството така и за зло както вие правите.Гласувайте за който си искате и оставете хората на мира.
221
2
 
17
 
! Отговори
И те така те!!! преди 11 години
Как е името на лъжливото овчарче???Ами БСП.
220
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДС срещу ГЕРБ, действие второ.
219
2
 
16
 
! Отговори
г преди 11 години
На мен БСП ДПС ми дадоха 100 лева и концерт от 10 фолк певици макар и *** ми спретнаха. Взех им парите, изпих една бира на мазната им долна чалга. НО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ, защото ми писна от мазни мастити червени *** да ме лъжат цял живот.
218
3
 
13
 
! Отговори
BG преди 11 години
Не че ги защитавам, но всички обвиняват ГЕРБ, а дали нямаше да е същото и при другите в тая световна криза? Може би поразиите станаха основно с този "икономически килър" Дянков и многото *** "калинки" на ключови места, вместо професионалисти.
217
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛЕД ПОСЛЕДНАТА МЕДИЙНА ИЗЯВА НА НАГЛЕЦА СТАНИШЕВ ПО БТВ, ОКОНЧАТЕЛНО СЕ УБЕДИХ ЧЕ НИКОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВА ЗА БСП!
216
2
 
20
 
! Отговори
ххххххх преди 11 години
Червеняка май го е шубе, тва шубето е голям страх. Все някой друг нещо прави или не прави, все някви конспирации... а вие кво правите...и кво предлагате...за бсп не е важно да спечелят, важно е никой да не спечели - като всички вицове за Вуте - не че на мен да ми е добре, ама нека на Вуте да му е зле...Само, че народът не е вече чак толкова *** и няма да избере червеното, а ще ви даде червен картон :) Гласувайте българи!
215
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
ГЛАСУВАЙТЕ !ТАКА ГОЛЕМИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ, А МАЛКИТЕ МОЖЕ И ДА ВЛЯЗАТ, КАТО ТАКА СЕ ЗАПОЧНАТ РЕФОРМИТЕ. ИНАЧЕ ПАК ЕДНИ И СЪЩИ МУТРИ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ !