ГЕРБ масово купуват гласове, скочи БСП

Гласувайте, за да се загуби контролираният вот, зове левицата
8 май 2013 14:32,
377
ГЕРБ масово купуват гласове, скочи БСП
Младен Червеняков. Снимка: архив Булфото

Множество сигнали за купуване на гласове и организиране на контролиран вот са получили в БСП, съобщиха днес на пресконференция кандидат-депутатите от левицата Младен Червеняков и Жельо Бойчев.

По думите на Червеняков ГЕРБ се опитват да си осигурят служебна победа на предстоящите избори чрез купуване на гласове. По данни на левицата в момента се раздавали колосални суми, а сигнали за опити за манипулиране на вота са постъпили от Монтана, Стара Загора, Силистра, Видин, Плевен и Габрово.

Представителите на ГЕРБ губят равновесие в последните дни, обясни Червеняков и допълни, че това се случвало заради промените в нагласите на избирателите в последно време.

Според Жельо Бойчев пък в последните дни масово представители на различни партии и хора с гражданска позиция идват в щабовете на червената партия, за да дадат информация за купуване на гласове. Според Бойчев със смяната на управлението хората започвали да осъзнават, че това, което се върши, е престъпление.

По думите на Младен Червеняков в момента се раздават колосални суми, а явлението ще нарасне в деня преди вота. Той нападна бившите управляващи от ГЕРБ като заяви, че те залагат само на купуването на гласове, за да задържат на всяка цена властта, а за сметка на това представителите им са се оттеглили от всякакви дебати.
От левицата разкриха и някои от похватите, с които се осигурявало купуването на гласове и контролирането на вота.

Според Червеняков при търговията с гласове се използвала схемата на т.нар. “индианска нишка“ - представител на СИК изнася попълнена бюлетина, дава я на избирателя, който я пуска в урната и изнася празната, която са му дали.

Призоваваме българските граждани да гласуват, за да може контролираният вот да се загуби, заяви Младен Червеняков.

Той обясни, че левицата ще вземе и други мерки, за да пресече изборната търговия: ще сезира прокуратурата, ще призове служебното правителство да направи всичко възможно да гарантира изборите и ще се обърне към държавния глава.

Според левицата нерядко регионални структури на МВР участват в купуването на гласове, като поставят чадър над част от участниците в процеса.

Жельо Бойчев пък обвини бившите управляващи, че използват общински и държавен ресурс. Той даде пример с разпространяващите се снимки, на които с коли на Социален патронаж се разнасят предизборни материали на ГЕРБ.

По думите на кандидат-депутата това е изключително фрапантно и нелепо. Той определи действията на бившите управляващи като “панически опит да съхранят властта“.

От няколко дни България е друга, страхът си отива, заяви Бойчев.

Той допълни, че в левицата разполага с достатъчно информация за схемите за контролиране на вота, имената и прякорите на участниците в схемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
7
 
1
 
! Отговори
До До АЗ преди 11 години
А вие знаете ли колко е клирфактора на ГЕРБ.Изпушили хайфисти.
213
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младене,Младене--говориш и сам не вярваш на думите си -нищо ново и Станишев такива ги приказва врели некипели 1000лв и 300000работни места.Дали пък нямате предвид някой трудов лагер от сорта на Белене тъкмо ще ви е по-евтин строежа или оня пернишкия лагер дето не се знае колко са минали през него и колко са оставили костите си там.Мамка ви комунистическа ей
212
1
 
10
 
! Отговори
соте преди 11 години
и ето го на ...човекът другарувал с йоско амстердама...ама само колата му била пред тях ..и не е взимал пари ...ама според него другите са маскари
211
4
 
3
 
! Отговори
269 преди 11 години
До смехНе смея да ти кажа какво е. Само като споменах четирите букви и получих бан за наказание.
210
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ЩЕ ГЛАСУВАМ КАКТО НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ ДОСЕГА. С ЕДИН КВАДРАТЕН С КОТЕШКА ГЛАВА И ЛЕВА РЕЗБА КОЙТО ЩЕЕ ДЪЛЪГ 1 М. 50 СМ. ТЪКМО НЯМА ДА ИМА НЕДОВОЛНИ. ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ ПО ЕДНО ПАРЧЕ ДА СИ ГО ЗАВИРАТ КЪДЕТО ПОЖЕЛАЯТ. ЗА МУТРИ КОМУНИСТИ И ЗА ПРОТЕЖЕТАТА ИМ НЯМА КАК ДА ГЛАСУВАМ С ВАЛИДНА БЮЛЕТИНА. ТРЯБВА ДА СЪМ БЕЗ МОЗЪЧНО ЖИВОТНО ЗА ДА ГЛАСУВАМ ЗА УНИЩОЖИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.
209
1
 
16
 
! Отговори
хахахаха преди 11 години
Ако ГЕРБ спечели убедително на изборите, очаквайте целодневно излъчване на разговорите на Борисов, Цветанов, Плевнелиев, и цялото българско правителство по програма "Хоризонт" на националното радио и БНТ1.
208
5
 
13
 
! Отговори
НОРМАЛНО 265... преди 11 години
....ТАКИВА ОТ "ПОМОЩНИТЕ УЧИЛИЩА" ---ВИНАГИ ГИ ПРИЕМАТ В ПАРТИЯТА БКП/БСП!В НЕЯ ПРИЕМАТ "ПО ТЪПОТА"----НЕ "ПО УСПЕХ"!А, КАЖИ....КАК ИНАЧЕ , ЩЕ ГИ ВОДИ ПАРТИЯТА...??!!!
207
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека БСП да обяснят как купиха с руски пари гласове за референдума за АЕЦ Белене.
206
2
 
22
 
! Отговори
до аз преди 11 години
Не се коси ,другарю?Във вашата БСПартия всички сте с проблеми в умственото развитие.А знаеш ли коя година сме?
205
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП винаги са купували гласове и са фалшифицирали изборните резултати.
204
1
 
9
 
! Отговори
до АЗ преди 11 години
Искаш да кажеш,че на тези години си останал с детската си мисъл и нямаш умствено развитие? ЛОШО! Много ЛОШО!
203
5
 
4
 
! Отговори
читател преди 11 години
Моля ви се бе!! Гласувайте за комунистите!!!Не искам още 4 години да не мога да прочета един нормален пост в който и да е български сайт!! И ми писна да чета по цял ден за записи, направени НЕИЗВЕСТНО ОТ КОЙ И НЕИЗВЕСТНО КЪДЕ!!!Моля ви!!!
202
7
 
0
 
! Отговори
дръ дрън преди 11 години
До насето: А ве насе, я се сети кой е бил 90-та на власт, че така излиза, че Бойко пак е управлявал. А то май яервените бяха
201
14
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Познавам една партия от детството си досега -БСП.За непознати не гласувам.
200
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя гнусен ДС апаратчик от снимката ли ще ми обяснява за купуване на гласове? Ай сиктир. Гласът ми отива за ГЕРБ. И не само моят.
199
7
 
11
 
! Отговори
Политолог преди 11 години
В България за 20 години се създаде паралелна власт. Огромна част от нея беше формирана от бивши комунисти, бивши членове на Държавна Сигурност, държавни служители, български турци и новозабогатели тарикати.В последните 3 и половина години силно бяха намалени приходите на тази власт и - почнаха проблемите.Тази паралелна власт ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ.Борисов и ГЕРБ не са светци, но те са единствените, които се опълчиха.Г Л А С У В А Й Т Е З А Г Е Р Б!!!
198
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По селата кметовете от БСП плашат хората,че ако не гласуват за червените,щели да им спрат водата.А *** се събирали на опашка пред кметството и после бързо се отправяли към магазина и кръчмата.
197
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, гербери, я четете новите записи на Тиквата. Как усвоява европейските пари. Това вече е краят на герб. Само конфискация и затвор за тях!
196
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"АЗ съм неудобен за олигарситееее!" - провикна се Бойко след обилна безплатна вечеря в хотела на В. Златев в Правец!
195
2
 
1
 
! Отговори
БГххх преди 11 години
Комунистите вярваха силно исе провалиха.Сега вие вярвате,ще успеете ли?