Борисов благодари на Цацаров, прати му 135 стр. внушения

Анонимките не били в стила на ГЕРБ
Обновена: 15 май 2013 18:58 | 15 май 2013 18:51,
457
Борисов благодари на Цацаров, прати му 135 стр. внушения
Бойко Борисов. Снимка: архив БТА

Не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия като неин председател, това заявява Бойко Борисов в отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров.

По-рано днес обвинител №1 се запита защо една определена политическа партия се припознава в скандала с намерените бюлетини в Костинброд, при положение че не е била спомената в нито една изказване или съобщение на прокуратурата. В отвореното си писмо, което е с копие до ССЕ, ПАСЕ, Европейската комисия, Европейския парламент, Алианса на либералите и демократите в Европа, Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и ЦИК, Борисов обяснява, че благодари на обвинението за публичната информация по разследването на случая в Костинброд.

Още по темата
В отговор на изразеното от Вас мнение по време на пресконференцията на прокуратурата, че ГЕРБ се е припознала като адресат на обвиненията за отпечатването на 350 000 нелегални бюлетини, Ви изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите. Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12. 05. 2013 г., се казва в отвореното писмо. От него става ясно още, че експремиерът се надява Цацаров, въпреки голямата си натовареност, да намери време да се запознае с въпросните публикации.

Борисов обяснява още, че той и партията му стоят твърдо „зад действията и професионализма, с който българската прокуратура работи и отстоява своята независимост“.

Не веднъж съм заявявал, и категорично стоя зад това, че българските институции, в това число и прокуратурата, не бива да бъдат използвани за користни цели и в услуга на определени интереси. Призовавам всички политически партии да запазят авторитета и независимостта на институциите в страната. Убеден съм, че те трябва да работят в услуга на обществото. И затова призовавам партиите да сложим край на компроматните похвати в българската политика, се казва още в писмото.

Лидерът на ГЕРБ категорично заявява, че “адмирира работата на прокуратурата“ и желанието й да стигне докрай.
Между главния прокурор и Борисов прехвърчаха искри, след като Борисов обяви в свое интервю за “Труд“ днес, че обвинението е смъкнало 5-6 на сто подкрепа на ГЕРБ на изборите. Днес главният прокурор категорично отхвърли подобни обвинения.

Политическа партия ГЕРБ и аз самият, винаги сме имали категорична позиция да не коментираме анонимни сигнали и класифицирани документи, за които нерегламентирано е изтекла информация. Винаги съм твърдял, че всяко неоторизирано оповестяване на класифицирана информация има вредни последствия за авторитета на институциите. Използването на компромати и анонимки не е в стила на ПП ГЕРБ. Никога не сме го правили и няма да се изкушим да посегнем към този похват, се казва в писмото на Борисов по повод разпространените днес до медиите анонимни имейли, подписани от “достойни прокурори“, в които се твърди, че прокуратурата е действала по поръчка на кандидат-депутата от ДПС Делян Пеевски и БСП за бюлетините.

Цацаров днес на брифинга категорично отхвърли тези “разкрития“ и дори обяви, че подателят едва ли е прокурор. Той обаче обвърза писмото с искането на имунитета на Цветан Цветанов и други действия на обвинението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бате Боко да прати и отворено писмо до всички будистки храмове по целото земно кълбо! Будистите най-много ще му съчувстват!
20
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей,много адвокати на дявола Тиквун се навъдиха тук!
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе 12 как да не се оправдават ми нали печатницата е на ГЕРБ.Сигурно ги е печатала за Станишев.
18
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов - лъжец и демагог!
17
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четири години Тиквуняка внушаваше, че ще оправи България, че ще вдигне заплати и пенсии, че ще премахне монополите и престъпността и т.н.Сега се оплаква от внушения? Няма нужда от такива. Знаем, че ГЕРБ не е ПП, а ОПГ! А на престъпниците мясотото е в панделата! Цацаров ще почне с най-видните престъници - Цецо Крадецо Големите уши и Боко Кратуняка!
16
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цаца върни на Боко 350-те хиляди бюлетини,пардон 10-те депутата,защото човека пак ще вдигне кръвното.
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** преди 7 секундиА така, а така бат Бойко! Няма да се оставяш на *** да те разиграват. -------------- ако образно приемем *** за мишки, а бат Броико за котарак, то се оказа че котарака Бойко не стига че не лови мишки, ами мишките му гризат опашката, а някои по едри плъхове направо го пое6ват! За капак тоя котарак освен че не лови мишки, ами ръси на всякъде и бълхи, парднон - калинки!
14
4
 
9
 
! Отговори
пича преди 11 години
а що му давате снимка че говори като бил изпратил писмо?
13
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-големия цирк беше при Бареков-то не беше патос, драми,страх... -трябва да си понесе последствята за манипулации в деня за размисъл и в деня на изборите!!!
12
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Факт е че намерените бюлетини бяха празни, тоест може всеки да ги е поръчал. Ама само ГЕРБ взеха да се оправдават. Стана малко като във детския виц "На крадеца шапката гори" и бай Иван си хвърлил капата на земята ;)
11
35
 
17
 
! Отговори
Кюмюр преди 11 години
А така, а така бат Бойко! Няма да се оставяш на *** да те разиграват. Дръж власта щото на българина му трябва здрава ръка и дисциплина. Още няколко мандата и лошия човешки материал ще е само лош спомен. А НИЕ ще си живеем като царе на тази хубава земя.
10
16
 
43
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Боко не може да напише това писмо без правописни грешки НИКОГА. Залагам си дипломите и за двете висши, които имам. Наглец пълен, не мога да му гледам мутрата гадна вече!
9
51
 
26
 
! Отговори
Rito преди 11 години
Давай Бойко! Ние сме с теб, най-много сме ние!Бойко печели изборите.
8
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пропуснал е да изпрати копия на Ватикана и НАТО. :)))
7
16
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров е под строгото наблюдение на Европейскатата комисия! Предишниятг безхаберник и *** Б. Велчев бе избран през 2006 г. , когато България още не беше в ЕС! Цацаров ще действа европейски, но май от това пищят вече най-много така самонареклите " Граждани за европейско развитие на България", който в мнозинството си са едни ***, водени от сикаджийската мутра Боко Тиквуняка, по-комунист дори от болшевиките от БСП!
6
0
 
7
 
! Отговори
Хммм преди 11 години
До Въпрос?не знам ама и на мене ми е интересно, айде някой който знае да каже?
5
27
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА СИ СЕ ОПРАВДАВАЛ БЕ ИЗМАМНИК МУТРЕНСКИ 4 ГОДИНИ НЕ СЕ СПРЯ
4
0
 
17
 
! Отговори
Въпрос? преди 11 години
В различни статии, виждам, че има хора, които постват доста над 500 символа, които аз имам като ограничение, може ли някой, който знае да ми каже как мога да направя същото? Трябва да съм регистриран някъде или? :)Благодаря предварително. :)
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на днес.бг. Очаквах, че ще го публикуват малко преди полунощ ама те избързаха..
2
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с какво толкова цвъки държи бб за топките това е големия въпрос ?