Борисов благодари на Цацаров, прати му 135 стр. внушения

Анонимките не били в стила на ГЕРБ
Обновена: 15 май 2013 18:58 | 15 май 2013 18:51,
457
Борисов благодари на Цацаров, прати му 135 стр. внушения
Бойко Борисов. Снимка: архив БТА

Не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия като неин председател, това заявява Бойко Борисов в отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров.

По-рано днес обвинител №1 се запита защо една определена политическа партия се припознава в скандала с намерените бюлетини в Костинброд, при положение че не е била спомената в нито една изказване или съобщение на прокуратурата. В отвореното си писмо, което е с копие до ССЕ, ПАСЕ, Европейската комисия, Европейския парламент, Алианса на либералите и демократите в Европа, Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и ЦИК, Борисов обяснява, че благодари на обвинението за публичната информация по разследването на случая в Костинброд.

Още по темата
В отговор на изразеното от Вас мнение по време на пресконференцията на прокуратурата, че ГЕРБ се е припознала като адресат на обвиненията за отпечатването на 350 000 нелегални бюлетини, Ви изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите. Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12. 05. 2013 г., се казва в отвореното писмо. От него става ясно още, че експремиерът се надява Цацаров, въпреки голямата си натовареност, да намери време да се запознае с въпросните публикации.

Борисов обяснява още, че той и партията му стоят твърдо „зад действията и професионализма, с който българската прокуратура работи и отстоява своята независимост“.

Не веднъж съм заявявал, и категорично стоя зад това, че българските институции, в това число и прокуратурата, не бива да бъдат използвани за користни цели и в услуга на определени интереси. Призовавам всички политически партии да запазят авторитета и независимостта на институциите в страната. Убеден съм, че те трябва да работят в услуга на обществото. И затова призовавам партиите да сложим край на компроматните похвати в българската политика, се казва още в писмото.

Лидерът на ГЕРБ категорично заявява, че “адмирира работата на прокуратурата“ и желанието й да стигне докрай.
Между главния прокурор и Борисов прехвърчаха искри, след като Борисов обяви в свое интервю за “Труд“ днес, че обвинението е смъкнало 5-6 на сто подкрепа на ГЕРБ на изборите. Днес главният прокурор категорично отхвърли подобни обвинения.

Политическа партия ГЕРБ и аз самият, винаги сме имали категорична позиция да не коментираме анонимни сигнали и класифицирани документи, за които нерегламентирано е изтекла информация. Винаги съм твърдял, че всяко неоторизирано оповестяване на класифицирана информация има вредни последствия за авторитета на институциите. Използването на компромати и анонимки не е в стила на ПП ГЕРБ. Никога не сме го правили и няма да се изкушим да посегнем към този похват, се казва в писмото на Борисов по повод разпространените днес до медиите анонимни имейли, подписани от “достойни прокурори“, в които се твърди, че прокуратурата е действала по поръчка на кандидат-депутата от ДПС Делян Пеевски и БСП за бюлетините.

Цацаров днес на брифинга категорично отхвърли тези “разкрития“ и дори обяви, че подателят едва ли е прокурор. Той обаче обвърза писмото с искането на имунитета на Цветан Цветанов и други действия на обвинението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
6
 
10
 
! Отговори
гризли преди 10 години
Абсолютен изсипаняк е тоя борисов.............вижте го само какъв *** е на тая снимка !
300
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога повече тая комунистическа партия Герб
299
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ ще дадат пресконференция скоро,повярвай ми! И това ,че не са говорили,не означава,че са мишоци,стига с тая злоба!
298
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До жена Отдлече си личи че не е Борисов.Има симпатично очилца, подсмихваща се физиономия, и няма никакъв морал.не че е толкова лошо , но си личи.Помня вечерта когато се опитваше неистово да стане премиер, да подкупи някой от Атака пак,но нещо не се получаваше. Тогава моралът у него проговори - даде мандата на ДПС , прегърна ЦАРЯ, и дявола да беше - щеше да го прегърне , само да е ПРЕМИЕР. Жалък не само като лидер, а и като ЧОВЕК. Дори срам ме хваща.Тка че вероятно и мястото в ПЕС е .....ще видим
297
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей гербераси оправяйте се да не ви оправим на орлов мост
296
1
 
8
 
! Отговори
Браво Мирослав преди 10 години
До Мирослав Казваш самата истина! Но не забравяй,колко глупав народ драска глупости тук за жълти стотинки и се бори,ама бори за поста си като онези ХИЩНИЦИ-240 на брой дето искат да си клатят краката и да си връткат далаверки! А ние прецаканите да им плащаме заплатите за да ни лъжат и да ни мамят,за да си богатеят некадърниците,вместо да направят бизнес и да бачкат,за да открият нови работни места???? Ама този път.......ЗАТВОР! Стига ИМУНИТЕТИ!
295
6
 
7
 
! Отговори
ТОНИ - ТО преди 10 години
ГЕРБ мишоци хвърлят само по вестниците,а ги е страх да се съберат и да дадат една пресконференция на живо.Народа ще ви убие със камъни както във Иран убиват измекярите.
294
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е ли мъжко в най - трудния момент да направи толкова много,а накрая той да е виновен на всички,отворете си очите,преди ГЕРБ ДОБРЕ ли жижяхте?Беше още по плачевно положението,той поне направи нещо за държавата,а други си седяха на задниците,прогледнете.
293
4
 
5
 
! Отговори
жена преди 10 години
И стига с това ****ал хаха да няха всички ****али като него,жените щяхме с ****али ад си лягаме,изглежда и се държи като мъж,а други само чупят стойки и се правят на много умни,ае в ляво,усеща се вече фалша и той не е Борисов!
292
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БУНТ Той поне знае каксе копае , а СерГЕЙЧО като види мотика веднага сваля прашките.Кой за каквото си мисли и кой за каквото става
291
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко си е мъж!Такива хора ни трябват в политиката - МЪЖЕ! А не някакви ****ерунгели,дето само се треструват,той поне е такъв какъвто е,може да не е най - най,но е себе си,за разлика от много други,които само се правят на нещо,което не са,аз гласувах за него и пак ще гласувам за него,защото това е модела ,от който имаме нужда!Бойко,пич си ,живей си и да не ти пука от злобарите.
290
6
 
15
 
! Отговори
БУНТ преди 10 години
Време е КАРТОФОКОПАЧА да влезе в затвора! В противен случай народната ОБИЧ от улицата ще го вкара насила!
289
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БКП получиха власт от Сталин през 1944. До тогава бяха терористична организация.
288
2
 
15
 
! Отговори
XXL преди 10 години
Дръж..Цаца,дръж ;))
287
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко е мъжага , "пидала" е ясно кой е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Спечелилия" отново изборите ***, подхилкващия се малуумен украинец.Мижленцето СерГЕЙЧО.
286
2
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 10 години
Ако от ДАНС е изтекла информация към...медиите за складираните бюлетини,се извинявам на гл.прокурор,че се усъмних в неговия професионализъм и надпартийност.Отроччето на БСП-тоДАНС,да се разследва и виновните да бъдат оповестени,уволнени дисциплинарно и подведени под съдебна отговорност,за издаване на квалифицирана информация умишлено,с цел...облага на определена политическа сила по време на парламентарни избори.
285
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БКП са получили даром власт от Сталин.Тези ли са политическа сила? Съсели!
284
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен346 Абе ,каакъв мъжкар,кви 5лв,то вярно ,че *** ***, полуграмотни лелки го избират,но в нормалните държави гледат,какво имат в главата,не в гащите(публиката е нискоинтелигентна,с женско самосъзнание."А.Хитлер)В някой неща е бил прав копелдака
283
3
 
10
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Пидала Борисов сега ще се чуди къде да се крие и как да се обяснява. Браво Цацаров. Виждате ли как когато една институция започне да работи ни харизми, ни пози, нищо не върши работа.
282
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокуратурата каза официално , доказано е и са осъдени купувачи на гласове за ДПС. Давайте червени другари целунете се с етническата партия която сами създадохте. Грях ви на душите!!!Дори е ясно какъв е "моралът " на ДПС.На червения лидер - всичко е ясно - ЛИПСВА !!!!РАЗБИРА СЕ ТОВА НЕ СЕ ОТНАСЯ ДО ВСИЧКИ ОТ ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ.Но с такъв антилидер......поне да беше спечелил веднъж избори....На думи винаги печели. Жалък е!!!