"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!

"Това е предизборен компромат", се казва в анонимно писмо до медиите
Обновена: 15 май 2013 09:01 | 15 май 2013 09:01,
710
"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!
Сотир Цацаров Снимка: БТА

В деня, в който се очаква главният прокурор Сотир Цацаров да даде разяснения по скандала с откритите 350 000 бюлетини в Костинброд, избухнал в деня за размисъл преди изборите, някои медии, сред които и Dnes.bg, получиха по електронните си пощи писмо, подписано от "група достойни прокурори, на които им писнало да бъдат използвани. В  него се твърди, че скандалът е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

"Нищо от това, което излезе в пространството за костинбродския случай, не е вярно - нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта", се казва в писмото, подписано от Борислав Сарафов. Името съвпада с това на зам.-главния прокурор.

В нощта на изборите стана ясно, че сигналът за бюлетините е подаден от Мая Манолова от БСП. 

"Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой, но за кратко…  всички те  заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките", пише в писмото.

"Поведението на колегите ми е скандално и това е видимо от птичи поглед, без далекоглед и от близо, без микроскоп за всички нас, които бяхме наети за поръчката на Делян Пеевски и Сергей Станишев. Мая Манолова също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу както е видно стои нейният подпис. Но те я увериха, че ще я пазят, че ще се задействат, че ще се разшуми и ще има разследване. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например себе си, изваден от масонския подземен свят, което няма как да се случи", се казва още в писмото.  

Към него са прикачени 4 файла с копия от документи. Първият е сигналът на бившата червена депутатка Мая Манолова до главния прокурор от 10 май т.г., според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите”.

Прикачено е и файл с постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС и на експерт да извършат проверка в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд.

Друг документ съдържа обясненията относно броя на отпечатаните бюлетини за парламентарния вот на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров.

Бончев е категоричен, че белязани бюлетини няма и манипулация не е извършвана, а в доклад експертът Божидар Василев заявява, че намира обясненията на Бончев за оправдани. "Намирам за нормално количества брак, представляващи отпечатани листа и бюлетини, както и напълно годни бюлетини да останат след производството. Този брак, както и годните бюлетини би трябвало да се съхраняват под строг контрол до получаване на разрешение от МС за тяхното унищожаване. Недостатък, който забелязах, бе незаключената врата на складовото помещение, което е предпоставка за неоторозиран достъп", е написал експертът.

С приближение процентът на брак при такъв вид поръчка варира в рамките на 4-5%, пише още Василев. 

Последният файл е отново сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още по темата: писмопрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
470
0
 
3
 
! Отговори
мак преди 11 години
Прокуратурата имаше 2 възможности за реакция - да се изкаже веднага за скандала и да я обвинят в манипулиране, или да мълчи и да я обвинят в укриване на престъпление. И в двата случая няма как да излезе от ситуацията с чисти ръце.
469
0
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Постно другари гербави, постно :))).Абе само не знам що не взехте да извадите по някоя думичка от интервюта и т.н на Станишев, Манолова и Цацаров и да спастрите един аудио запис на който се договарят как да прецакат Тиквата, като му спретнат номер :))). Щеше да е по-убедително.Пък и като си спомням изказванията на Тиквето по случая Миша Бирата това направо си е фасулска работа и всеки с елементарни ком. умения може да го направи :)))
468
5
 
7
 
! Отговори
бг преди 11 години
навържете две и две!-кои са участниците в спектакъла?-Мая М.,Барекоя,Д.Пеевски,Цацаров!който иска нека си прави изводи
467
3
 
10
 
! Отговори
! преди 11 години
КОЛКО ЗАБЛУДЕНИ КОМУНИСТИ ПИШАТ,А И ПЛАТЕНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛАКЕИ НЕ СА МАЛКО!
466
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХА ,ТЕЗИ БЕЛЕЖКИ С ГРАДОВЕТЕ СА ПОСТАВЕНИ ОТ ТЕЗИ КОИТО СА ГИ БРОИЛИ ,ПАК МАНИПУЛАЦИЯ НА ПРОКУРАТУРАТА
465
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опитът за замазване не мина, време е да свалите статията!!! Прокурорът на Републиката се произнесе!!!! Престъпление ИМА!!!
464
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Достойни прокурори" ли? Не, това са наемници, слугини, колаборационисти на една четирибуквена полицейско-бандитската хидра.
463
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Истината ДА МНОГО ХОРА МИСЛЯТ ПО ТВОЯ НАЧИН! НО МАСОНИТЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ ЯРОСТНО!
462
5
 
2
 
! Отговори
„Достойни прокурори& преди 11 години
Минути преди 23:00 часа на редакционния имейл на Дарик беше получено писмо, подписано от група достойни прокурори".То касае съботната акция на прокуратурата в Костинброд, при която бяха иззети бюлетини от печатницата там.Според писмото прокуратурата е действала по сигнал, подаден от Мая Манолова от БСП, която нарочно е целяла дискредитиране на партия ГЕРБ чрез компромати.В имейла има и прикачен файл на обясненията на собственика на Мултипринт" Йордан Бончев, както и други служители на печатницата, от които е видно, че не става дума за опит за фалшификация на вота, а за технологич
461
0
 
2
 
! Отговори
Фалкон преди 11 години
Не е установена нито една бюлетина, маркирана със знакДо настоящия момент, във всички 22 палета, които вече се намират на територията на прокуратурата, не е установена нито една бюлетина, маркирана по съответен начин със знак. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция, на въпрос има ли някакви знаци по проверените бюлетини, за някоя партия, предаде репортер на Агенция Фокус. Бяхме длъжни тези бюлетини да бъдат изолирани от възможността да бъдат вкарани в изборния процес, каза главният прокурор
460
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Видяхме ги комунистите на какво са способни, не е ли малко съмнително, че всички се обръщат срещу ГЕРБ, явно са им неудобни, пречат им да си вършат сделките. Не ми се вярва след толкова години изведнъж да решат да си вършат работата и да не влизат в схеми, айде, айде - не сме овце.
459
5
 
14
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Някои викат, че Борисов е престъпник. Че ГЕРБ е най-лошото, което може да се случи на България. А Станишев по-добър ли е? Не е ли той този, който цели да съсипе всичко и всички? Не е ли той този, който изобщо не милее за родината, а иска само власт? Когато чух в предизборния ден, че има някакъв скандал, в който уж ГЕРБ са замесени, веднага разбрах, че е компромат. Веднага ми стана ясно, че цялата работа я движат БСП и Станишев. Явно и ДПС. И то май ще се окаже вярно. Не бъдете заблудени!
458
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хич не му вярвам на този прокурор. Нещо е станало и сега не са му угодни просто Цветанов и може би цялото правителство на ГЕРБ
457
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срам ме е от Цацаров. Той е срам за юристите
456
7
 
10
 
! Отговори
!?!? преди 11 години
аман от тия опити на жалките комунисти и дпс-ари да всяват смут и хаос в държавата! правте си сметката тия безскрупулни хора ако се докопат до властта какво ни чака
455
1
 
3
 
! Отговори
tanja преди 11 години
а сега и табелки имали,,ела вълчо, изяж ме"
454
3
 
5
 
! Отговори
Адвокат78 преди 11 години
Какви достойни прокурори? Които не излизат да направят официално заявление пред медиите, а пращат електронни съобщения? Които нарушават законите оповестявайки информация преди да е приключило следствието? Прокурори нарушават законите!!! Ужас. Медии, които изпълняват политически поръчки. Съдии пускат бездомни престъпници на свобода, а не ги оставят в следственото където им е мястото, защото ги съжаляват и хората мълчат, медиите мълчат...Господ няма да слези да оправи тази затъваща държава!
453
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подпечатани бюлетини!! Микробуси с двойни дъна!!! "И на калъп да те хванат, ще отричаш!" Костинбродчани.... знаели сте защо изхвърчахте като луди от къщите си и искахте да убиете Бареков! Колко от вас са вътре?
452
6
 
11
 
! Отговори
azzz преди 11 години
ГЛЕДАЙТЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА по ТВ. СОТИР ЦАЦАРОВ ДАВА ЗАЯВКА ЗА МНОГО СИЛЕН И НЕЗАВИСИМ ГЛ. ПРОКУРОР.БРАВО. ДА ВИДИМ.
451
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП са царе на манипулацията. Направено е така, че никой да не бъде обвинен, а да стане като случайни събития. Манолова пуска сигнал. Цацаров действа в деня на изборите по сигнала без да назовава политически партии. ТВ7 са информирани и са на място и правят събитие на живо, в което казват, че собственика на печатницата е от ГЕРБ. Някой в печатницата слага имена на градове върху кашоните с бюлетини. И като се навържат събитията се получава една масова манипулация.