"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!

"Това е предизборен компромат", се казва в анонимно писмо до медиите
Обновена: 15 май 2013 09:01 | 15 май 2013 09:01,
710
"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!
Сотир Цацаров Снимка: БТА

В деня, в който се очаква главният прокурор Сотир Цацаров да даде разяснения по скандала с откритите 350 000 бюлетини в Костинброд, избухнал в деня за размисъл преди изборите, някои медии, сред които и Dnes.bg, получиха по електронните си пощи писмо, подписано от "група достойни прокурори, на които им писнало да бъдат използвани. В  него се твърди, че скандалът е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

"Нищо от това, което излезе в пространството за костинбродския случай, не е вярно - нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта", се казва в писмото, подписано от Борислав Сарафов. Името съвпада с това на зам.-главния прокурор.

В нощта на изборите стана ясно, че сигналът за бюлетините е подаден от Мая Манолова от БСП. 

"Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой, но за кратко…  всички те  заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките", пише в писмото.

"Поведението на колегите ми е скандално и това е видимо от птичи поглед, без далекоглед и от близо, без микроскоп за всички нас, които бяхме наети за поръчката на Делян Пеевски и Сергей Станишев. Мая Манолова също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу както е видно стои нейният подпис. Но те я увериха, че ще я пазят, че ще се задействат, че ще се разшуми и ще има разследване. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например себе си, изваден от масонския подземен свят, което няма как да се случи", се казва още в писмото.  

Към него са прикачени 4 файла с копия от документи. Първият е сигналът на бившата червена депутатка Мая Манолова до главния прокурор от 10 май т.г., според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите”.

Прикачено е и файл с постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС и на експерт да извършат проверка в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд.

Друг документ съдържа обясненията относно броя на отпечатаните бюлетини за парламентарния вот на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров.

Бончев е категоричен, че белязани бюлетини няма и манипулация не е извършвана, а в доклад експертът Божидар Василев заявява, че намира обясненията на Бончев за оправдани. "Намирам за нормално количества брак, представляващи отпечатани листа и бюлетини, както и напълно годни бюлетини да останат след производството. Този брак, както и годните бюлетини би трябвало да се съхраняват под строг контрол до получаване на разрешение от МС за тяхното унищожаване. Недостатък, който забелязах, бе незаключената врата на складовото помещение, което е предпоставка за неоторозиран достъп", е написал експертът.

С приближение процентът на брак при такъв вид поръчка варира в рамките на 4-5%, пише още Василев. 

Последният файл е отново сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още по темата: писмопрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
490
4
 
8
 
! Отговори
престъпление преди 10 години
е извършил президентът, като скри и потули това важно разкритиетова нагло престъпление по смисъла на закона, в деня, преди този прословутден на размисъл, а на журналистите това им е работата, да надушват и разследватпрестъпленията на политиците, в противен случай гробарите щяха да ни управляваткато мнозинство още четири години!
489
6
 
9
 
! Отговори
ЮРУШ НА МАСЛИНИТЕ преди 10 години
Случката Костинброд си е активно мероприятие на ББ и ЦЦ, ама понеже Электората е *** и неграмотен не може да вдене, че в БГ върлува тежка ченгенджийница - всеки ден се правят псевдо разкритиятия, псевдоучастие на прокуратура и съд за да се бодърства Электората и всеки следващ скандал да му изтрива от мозъчето предишния . . .
488
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все пак не забравяйте че става дума за печатница на Герб! Втори важен факт са надпечатаните бюлетини, които са с неустановен брой - едва ли са само тези 350 хил. които се намериха. Останалото - сигнали, прокурори и др. - това е пълнеж. Фалшификацията е очевидна! Другото не е от голямо значение за момента.
487
4
 
9
 
! Отговори
570 преди 10 години
Мда, в сигнала, който господата така любезно ни приложиха пише, че към момента на подаването му се извозват бюлетини.Тук въпроса е наистина колко бюлетини са били извозени вече.Фактът, че в един куп секции бяха намерени бюлетини от др. избирателни райони е показателен, че бюлетини са изнасяни и в бързината поради не много голям акъл при милиционерите са пообъркани :)))
486
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До **** 562 : НЕ СИ ПРАВ !!! БЪЛГАРИНА ВЕЧЕ 65 ГОДИНИ НЕ ЩЕ ДА ЧУЕ ИСТИНАТА . ЗАДОВОЛЯВА СЕ С ДРЕБНИТЕ ТРОШИЧКИ,КОИТО ИЗПУСКАТ КОМУНИСТИТЕ И СЕ БРОИ ЗА ТАРИКАТ. ОТ 23 Г.ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДЕ ЧУТ И ТОЙ СЕ КРИЕ КАТО ЛАЛУГЕР ИЛИ ВЪРВИ ПО СВИРКАТА НА УБИЙЦИ,КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ. КАКВА ДА БЪДЕ УЧАСТТА МУ ТОГАВА ??? С ДЕЙСТВИЯТА СИ ДОКАЗВА,ЧЕ НЕ ЩЕ ДРУГА УЧАСТ !!! ИЛИ ЧАКА ДА МУ ПАДНЕ ОТ НЕБЕТО !!! "ГОСПОД ДАВА,НО В КОШАРА НЕ ВКАРВА" - ТРЯБВАТ УСИЛИЯ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ И ТО ЕЖЕДНЕВНО И МАСОВО,А НЕ СЕИР
485
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До **** 562Naprotiv, balgarinat si zaslujava u4astta. Za sajalenie balgarinat e kontroliran ot negovite emozii i nikoga ne e razsajdaval pragmati4no. Kajete mi molq kakva e tazi balgarska logika - hodqt na ekskurzii na zapad, tarsqt si rabota na zapad, dezata im u4at na zapad i...se klanqt na iztok
484
7
 
7
 
! Отговори
Прокуратурата преди 10 години
си свърши работата, точно и акуратно, но президентът е потулил резултатада не излезе наяве, ама журналистите не спят! Това е тяхната работа, времее и услужливите стоящи по студията журналисти и политици да го разберат.А политиците да си гледат работата и да не припознават в журналиститеврагове, защото в такъв случай си признават, че са престъпници!
483
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП и ГЕРБ съсипват Републиката, махнете се вие сте срам за нацията
482
12
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Цацаров, доведете нещата докрай! Разкрийте пъкления план на ГЕРБ и ги вкарайте в пандиза! За разлика от сигналите за тези нарушения, под които седи името на Мая Манолова, която не се крие, тук се използват хора отново подмолно и нагло от гербаджии за свършване на мръсната работа! Също както с масовото подслушване и други!
481
6
 
9
 
! Отговори
x преди 10 години
Пресконференцията си беше цирк.Г-н гл. прокурор прави изявление и нарушава закона в деня за размисъл под натиска на медиите. Значи ли това, че винаги под натиска на медиите той е готов да нарушава закона? И още - след като медии са попречили на полицейско или прокурорско разследване и това е довело до невъзможност проследяването на по нататъшните действия с намерените бюлетини защо прокуратурата не се самосезира за извършване на престъплението възпрепятстване на разследване.
480
7
 
8
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
По герберастката логика излиза, че ако утре някой гербераст ме прегази на улицата и случайно сигнала за инцидента бъде подаден от Мая Манолова или някой друг с партийна принадлежност извън ПП ГРОБ то престъпление и инцидент не е имало :))))
479
9
 
9
 
! Отговори
До 563 преди 10 години
Какъв компромат те гони бе човек-по телевизията директно Прокуратурата показа 10 палета бюлетини за определени градове и 4 палета с бракувани.Май в тия градове Герб не можаха да спечелят.Мисля си ,че други палети вече са заминали преди да се намеси Прокуратурата.На следващите избори ГЕРБ няма да има 10% преднина ,а ще получи 10%
478
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бареков е слуга на Пеевски, той пък на Цацаров, а той на Станишев. Това е схемата, това е истината. Мая Манолова е за цвят, и за други работи. Тия ни скълъпиха държвата
477
1
 
7
 
! Отговори
562 преди 10 години
Ти глей как ще обясняваш на децата си да ходят на училище и да учат като те ще ти вадят неотразимия аргумент, че това не им трябва и е достатъчно да ритат топка, да ходят по чалготеки и да се научат да кютечат някой и да размахват бухалка, че да станат министри и премиери и да натрупат състояние.
476
4
 
9
 
! Отговори
КНК преди 10 години
ЗАЩО СЕ ПРЕПИРАТЕ ??? ПРОКУРАТУРАТА Е ТАКАВА ОТ 1990Г. НЯКОИ СИ СПОМНЯТ,ЧЕ ДОКАТО НЕ РАЗПРЕДЕЛИХА ВИСШИТЕ КАДРИ И АГЕНТИ НА ДС В ДЪДЕБНАТА СИСТЕМА, НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ НЕ БЕШЕ ПРИЕТА !!! В НЕЯ КОМУНИСТИТЕ ЗАПИСАХА "НЕПРИКОСНОВЕНОСТ"ЗА СЛЕДСТВИЕ ,ПРОКУРАТУРА И СЪД !!! ОТ ТОГАВА ТЕ СЕ "САМОСЕЗИРАТ","АКТИВИРАТ" ИЛИ "ЗАДЕЙСТВАТ" САМО КОГАТО НЯКОЙ ТРЪГНЕ СРЕЩУ БКП/БСП И САТЕЛИТИ !!! ЗА ДРУГИ СЛУЧАИ СЕ ТОЧАТ КАТО ЧЕРВА И РЕШАВАТ И ПРАВЯТ НЕЩО САМО СРЕЩУ ПАРИ ПОД МАСАТА !!! КОЛКО ГОДИНИ ДА МИНАТ ?????
475
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако цацаров имаше и капка достойнство щеше да си подаде оставката днес до края на работния ден. Защото вече стана ясно че това беше политическа поръчка от бсп срещу герб.. Манипулация и постановка. Но понеже сме в България, цацаров ще си остане главен прокурор още цял мандат... СРАМ!
474
6
 
11
 
! Отговори
**** преди 10 години
Не знам как ще обяснявам след време на децата си коя е тази Мая Манолова и защо България все още не може да изплува????БСП.....прокаратура......всички би трябвавало да си платят.Българинът не заслужава такава участ!!!
473
0
 
3
 
! Отговори
До мак преди 10 години
Вече го направиха-показаха на всички 10 палета новички бюлетини и 4 палета с бракувани
472
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
първо щом имаш бюлетини който са неподадени в срок, те трябав да се дадат но фирма за унищожение - в противен случай имаме престъпление по служба, второ отговоността на служебното правителство свършва деня в който се закълне новото, а не на 8 май.Точка! Райков и шефовеет на Мултипринт са отговорни. Трето как решхте че Мая Манолова е поснала сигнала, след като от Биволь обявиха че са го пуснали те?
471
0
 
2
 
! Отговори
До 551 преди 10 години
Стига се напъва бе човек,ще получиш херния-дори и прокурорите да са ги сложили ясно показват за кои градове са предназначени защото за всички райони бюлетините са с различни кандидати и ясно се разбира за къде са