Борисов се държи като късния Кадафи, сравни Местан

"С искането за касиране призна, че е загубил изборите"
253
Борисов се държи като късния Кадафи, сравни Местан
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: Булфото, архив

Бойко Борисов се държи като човек, който знае, че е загубил изборите, но му е трудно да го проумее, защото изпитва не просто страх, а панически ужас. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан, след като по-рано днес бившият премиер съобщи,  че ще иска касиране на изборите заради нарушения на закона в деня за размисъл.
Според Местан обаче по този начин Борисов сам признава, че е изгубил изборите.

„В едно демократично общество, в една страна член на Европейския съюз политическите лидери нямаме право на деструктивно отношение. Нямаме право да признаваме само политически избори, които сме спечелили. Нямаме право на принципа „след нас и потоп”, политически лидер няма право да се държи като "късния Кадафи", упрекна лидерът на ДПС.

Още по темата

Според него не е достатъчно една партия да има няколко депутати повече от останалите, за да има легитимност на управляваща.

„През 2009 г., пак ще прибегна до спортната терминология на Борисов, той ни би. Изборите през 2013 година ни изправят пред различна картина. Тези, които бихте, имат 120 мандата, за разлика от само 97 на ГЕРБ“, обърна се Местан към Бойко Борисов.

Той смята, че никой не е повярвал на думите на бившия премиер, че намерените в склад в Костинброд 350 000 бюлетини не са били на ГЕРБ. „Това е арогантно”, заяви Местан.

Въпреки това Местан е убеден, че няма никакви основания изборите да бъдат касирани и не бива "тези, за които работи цялата държавна администрация, да искат това“.

Той призова депутатите от другите партии, които влязоха в парламента, „да не бъдат толкова жестоки, за да позволят на ГЕРБ да управлява с правителство на малцинството“

„Все пак трябва да сме заредени с достатъчна доза отговорност и пред държавата, и пред всеки един български гражданин. Той е наясно какво го чака, ако някой му направи тази лоша услуга да му позволи да остане на власт. Ще бъде пометен от улицата”, каза Местан. 

Няма никаква вероятност, няма основания изборите да бъдат касирани, категоричен беше лидерът на ДПС.

Дали ще се случи този лош сценарий - да отидем на предсрочни избори, не с решение на КС, а по други причини - всичко ще бъде в ръцете на експертно-политическия кабинет, който ще бъде съставен след втория проучвателен мандат, зависи доколко адекватен на очакванията на българските граждани ще бъде този кабинет, поясни Местан.

Според него правителството трябва да бъде съставено час по-скоро. ДПС ще предложи на държавния глава Народното събрание да се свика на 21 май, когато според православния календар се почитат Св.. Константин и Елена.

Нямам амбицията да бъдем мандатоносители, бихме искали вторият проучвателен мандат да бъде успешен, подчерта Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: избориместанкасиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
5
 
8
 
! Отговори
след 6 години в ЕC преди 11 години
В немската преса пишат че България е най-бедната страна в Европа след 6 години в ЕC си е пълен кошмар , доказателство : немаше Процес за Възродителен Процес , най-големия Геноцид в България
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Възродителен ПроцесАми много хубаво, най-много да осъдят бсп да ви платят компенсации...тази нова тройна ламя щеше да е много смешна - турци с тези които им смениха имената и с тези които искат да им отрежат главите. Жалко че няма да се случи...От друга страна, фашисти и комунисти се вписват трудно в обща коалиция...Но вече и за слепите е ясно, че тук няма никаква политика, а само бизнес.
145
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** сте бе! *** сте като гъ* на партиен секретар бе! Как можахте да гласувате пак за комунистите бе! Колко кризи искате да ви минат през главата. Колко пъти все по един и същи начин ще ви лъжат. Слепи ли сте. . . Сега ще *** от глад и от простотии. Децата ви ще избягат в чужбина. От вас ще избягат. Ще *** гладни и самички.
144
11
 
4
 
! Отговори
номер 1 преди 11 години
най-добрия Политик в България , всички други *** и полoвина или Тодор Живковци
143
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров ако е такъв мъж, да стигне до край и да види кой е платил за купуването на гласове от ДПС! Стига с тези *** твърдения, че някакъв *** бил осъден условни и всичко е ОК! за 40000 гласа по 100 лв се плащат 4 млн лева! Кой ги е дал и кой ги е поръчал, искаме резултати незабавно!!!
142
6
 
5
 
! Отговори
Възродителен Процес преди 11 години
Проект Възродителен Процес на съд в Хага , без българска намеса , очакваме справедлив Процес след 23 години чакане
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 158kakva e tazi smetka koqto pravite? Ne mojete da znaete kak biha glasuvali 50% neglasuvali. Ta nali zatova ima pove4e ot 1 partiq i se pravqt izbori - vseki da ima pravoto na izbor i da go uprajnqva.
140
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А този прилича на ранния Осама Бин Ладен. Ей гьотферен, ти по-добре почвай да събираш пари да купувате пак ***, че ще станете за посмешище, особено след целувката с атака!
139
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 158 ot 161 (sorry, pi6a na 158,az sa 153)Dopalnenie kam komentara mi 153 - ne kazvam "da se dade na Boiko, a kazvam - na partiqta koqto toi predstavlqva, za6toto opredelq programata na partiqta a ne Boiko.
138
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Мадам МацаЯ моле ти се ми обясни мадам, кое по-точно е мъжко поведение? Това че се скри в ноща след изборите или че все някой друг е виновен на нашето слънце?
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 153No razbira se 4e ne ste prav!! Govorq za RESULTAT NA URNITE. Tova 4e 50% ne sa glasuvali ne e relevantno. Ne mojete da zitirate zifri bez zifri. Nikoi ne znae za kogo tezi 50% neglasuvali biha glasuvali ako bqha glasuvali. Vapros na aritmetika a ne teoriq na veroqtnostite.
136
10
 
22
 
! Отговори
Мадам Маца преди 11 години
От нашите политици само Борисов се държи като мъж. Останалите май и за обратни не стават.
135
17
 
5
 
! Отговори
до 153 преди 11 години
И по какъв начин пречим на България? Според тебе ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ДАДЕ НА БОЙКО ДА НАПРАНИ ПРАНИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО.Човече, половината население не е гласувало, а от др. половина ГЕРБ имат 30%. То ще рече, че тяхното е 15%-но малцинство си е направо супер малцинство. Защо едни простаци - мутри, заблудили 15% от обществото, трябва да ръководят 100% от населението?
134
3
 
10
 
! Отговори
? преди 11 години
Сега разбрахте ли защо арабите не допускат жени в политиката?
133
6
 
20
 
! Отговори
всс преди 11 години
Абе, местане, куче краставо мръсно въшкаво, навремето дядовците ни ви замеряха с трупове за да ви прогонят от България. Ти си кадафи, и късен и ранен. Ти си българомразец в червата. Ти и *** ти кръвожадна сте истинското зло! Проклети да сте вовеки веков!!!
132
8
 
23
 
! Отговори
до 152 преди 11 години
Аз и всички сложили ми плюс искаме касиране на изборите,защото в денят на размисъл законът беше нарушен.Аз съм за прилагане на закона,всеки който е за нарушаването му да сложи минус под коментара ми.
131
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GERB SPE4ELI IZBORITE ! Komunisti i koalirani s tqh partii, priemete tozi fakt kato vaspitani hora, kakvito imate pretenziite da ste. NIKOI i v NIKOQ NORMALNA DARJAVA ne osporva resulat polu4en na izborni urni. Po na4ina po koito deistvuvate pre4ite na Balgariq
130
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изборите бяха всички срещу ГЕРБ . От 240 ГЕРБ спечели 97 места в НС. Въпреки това се обяви за победител. И уж победител, а иска ново гласуване. Чисто бокови приказки и простотии. Само той може да ги каканиже така.
129
15
 
15
 
! Отговори
Аз преди 11 години
България наистина е зле, щом само Местан говори най-умно!
128
6
 
18
 
! Отговори
ФАКТ! преди 11 години
НИТО ЕДИН от нашите държавни мъже не се представи като МЪЖ. Борисов ги направи за смях, ама леките жени от ирония не разбират!