Борисов се държи като късния Кадафи, сравни Местан

"С искането за касиране призна, че е загубил изборите"
253
Борисов се държи като късния Кадафи, сравни Местан
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: Булфото, архив

Бойко Борисов се държи като човек, който знае, че е загубил изборите, но му е трудно да го проумее, защото изпитва не просто страх, а панически ужас. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан, след като по-рано днес бившият премиер съобщи,  че ще иска касиране на изборите заради нарушения на закона в деня за размисъл.
Според Местан обаче по този начин Борисов сам признава, че е изгубил изборите.

„В едно демократично общество, в една страна член на Европейския съюз политическите лидери нямаме право на деструктивно отношение. Нямаме право да признаваме само политически избори, които сме спечелили. Нямаме право на принципа „след нас и потоп”, политически лидер няма право да се държи като "късния Кадафи", упрекна лидерът на ДПС.

Още по темата

Според него не е достатъчно една партия да има няколко депутати повече от останалите, за да има легитимност на управляваща.

„През 2009 г., пак ще прибегна до спортната терминология на Борисов, той ни би. Изборите през 2013 година ни изправят пред различна картина. Тези, които бихте, имат 120 мандата, за разлика от само 97 на ГЕРБ“, обърна се Местан към Бойко Борисов.

Той смята, че никой не е повярвал на думите на бившия премиер, че намерените в склад в Костинброд 350 000 бюлетини не са били на ГЕРБ. „Това е арогантно”, заяви Местан.

Въпреки това Местан е убеден, че няма никакви основания изборите да бъдат касирани и не бива "тези, за които работи цялата държавна администрация, да искат това“.

Той призова депутатите от другите партии, които влязоха в парламента, „да не бъдат толкова жестоки, за да позволят на ГЕРБ да управлява с правителство на малцинството“

„Все пак трябва да сме заредени с достатъчна доза отговорност и пред държавата, и пред всеки един български гражданин. Той е наясно какво го чака, ако някой му направи тази лоша услуга да му позволи да остане на власт. Ще бъде пометен от улицата”, каза Местан. 

Няма никаква вероятност, няма основания изборите да бъдат касирани, категоричен беше лидерът на ДПС.

Дали ще се случи този лош сценарий - да отидем на предсрочни избори, не с решение на КС, а по други причини - всичко ще бъде в ръцете на експертно-политическия кабинет, който ще бъде съставен след втория проучвателен мандат, зависи доколко адекватен на очакванията на българските граждани ще бъде този кабинет, поясни Местан.

Според него правителството трябва да бъде съставено час по-скоро. ДПС ще предложи на държавния глава Народното събрание да се свика на 21 май, когато според православния календар се почитат Св.. Константин и Елена.

Нямам амбицията да бъдем мандатоносители, бихме искали вторият проучвателен мандат да бъде успешен, подчерта Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: избориместанкасиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
18
 
! Отговори
Joro преди 11 години
Г-н Местан, вие чухте ли какво каза главния прокурор вчера? Ами той каза че до този момент единствено вашата партия, доказано е манипулирала изборите купувайки гласове и съответно има издадени присъди. Деяния от този род, изграждат лош имидж на държавата ни, като най бедна и тънеща в корупция страна в ЕС. Моля да понесете отговорността си като подадете оставка като лидер на ДПС.
126
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Смяхзначи и ти си за серГЕЙч
125
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата е най-големият лъжец и фурнаджийска лопата. Хем иска нови избори, хем правителство реди.Цвъки пък, се отказвал от имунитета си. Много добре знае господинът с апартаментите, че НС може да му свали имунитета, а не той сам. Ама те така свикнаха, да правят и говорят супер простотии и да им ръкопласкат.
124
7
 
12
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Абе смешни и платени драскачи на серГЕЙчо, не разбрахте ли, че си останахте само вие в този сайт да си пишете и цъкате плюсчета.
123
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се радвам ЦЦ да бъде подслушван. В тоалетната. Сигурен съм, че за дни ще стане параноик. Бойко не трябва да се подслушва. Той вече е мръднал. Хем победител, хем иска касиране
122
5
 
16
 
! Отговори
баба Пенка-Растата преди 11 години
Пенсионерите,неграмотните,*** и турците се обединиха и победиха българите на изборите.Това ли искаме?Нека всеки сам да си отговори на въпроса с ръка на сърцето.
121
7
 
9
 
! Отговори
демократ преди 11 години
Отвратителен тандем БСП-ДПС / СерГейя и Местан /, изключително опасен за България . Това са доказани крадци и чужди агенти , освен това не са и българи -единия руски евреин , другия *** турчин ,тези ли ще оправят странат , никога ?!?!?!
120
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ръководството на ГЕРБ със зъби и нокти се е вкопчило във властта, до която никога не би се добилижило в една нормална държава. Единственото, което ги интересува е как да се спасят от съдебно преследване заради извършените престъпления от всякакъв вид, а държавата и хората, включително голяма част от избираталите им кучета ги яли.
119
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ да си обират крушите, защото няма друга партия в България, ако въобще групировката ГЕРБ е партия, която да е толкова вредна за държавата.
118
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към "лудницата'както казвате Вие,по-културно психиатритчна клиника,съвесем сериозно се е запътил панически атакувания екс Премиер.Сериозно,ако сте го наблюдавали днес. Доста е нестабилен....
117
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 67 - а останалите от 1 100 000 които са гласували за ГЕРБ - останалите ще гледаме само TV7 - е и какво ще направите прости гербаджии - кои сме повече аааа???????????????????????
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Официална Турция не подкрепя ДПС заради принадлежността на ръководството й към ДС."Въобще не е така. Хич не ги е.е в Анкара кой е бил от ДС и кой не. Просто прехвърлиха симпатиите си към партията на Касим Дал, а щото последният радее за ОТКЪСВАНЕ НА ТЕРИТОРИИ ОТ БГ и присъединяването им към Турция. Дал ли е, взел ли е, не знам, но това е най-големият враг на родината ни. И му позволиха да направи партия. ГЕРБ му позволи.Радвам се, че не получи подкрепа от турците ни у нас, ни в Турция.
115
13
 
2
 
! Отговори
Исмата преди 11 години
Вие Българите много обичате турци да ви управляват. Управлявахме ви 500 години и още не можете без нас. Май сте като ония жени, които като ги бият мъжете им те още повече ги обичат. Максимално ме кефите, честно.
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако погледнете внимателно форума ще видите, че платените писачи на ГЕРБ и К.дал са най-вулгарните, най-простите, най-циничните. Учудва ли ви, като това е стила на техния вожд Боко и дясната му ръка Цецо.
113
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
112
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Гледах днешната прескоференция на Б.Б.Не искам да го призная ,но Местан е напълно прав.Борисов имаше поведение не на политик от една демократична държава ,а на самодържавец.
111
4
 
6
 
! Отговори
до 120 преди 11 години
" Официална Турция не подкрепя ДПС заради принадлежността на ръководството й към ДС."Въобще не е така. Хич не ги е.е в Анкара кой е бил от ДС и кой не. Просто прехвърлиха симпатиите си към партията на Касим Дал, ащото последният радее за ОТКЪСВАНЕ НА ТЕРИТОРИИ ОТ БГ и присъединяването им към Турция. Дал ли е, взел ли е, не знам, но това е най-големият враг на родината ни. И му позволиха да направи партия. ГЕРБ му позволи.Радвам се, че не получи подкрепа от турците ни у нас, ни в Турция.
110
6
 
4
 
! Отговори
Бончо преди 11 години
Факт е, че Турция не подкрепя ДПС, а ГЕРБ и лично Борисов, защото се справя много по-добре с ликвидирането на българската държава!!!
109
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лютви Местане Борисов не е загубил изборите ,за да казваш че е политическо минало.А ти като влезнеш във властта ще бъдеш пометен от народа и твоята партия може да е политическо минало
108
6
 
5
 
! Отговори
Ботев преди 11 години
Тия турци няма ли кой да ги изрита!